NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Burak Aydin, ViewSonic: Στοχεύουμε σε μεγαλύτερη παρουσία στην ελληνική αγορά - το όραμα και η στρατηγική

Burak Aydin, ViewSonic: Στοχεύουμε σε μεγαλύτερη παρουσία στην ελληνική αγορά - το όραμα και η στρατηγική

Το όραμα της ViewSonic και την στρατηγική που χαράσσει ο Όμιλος στην Ανατολική Ευρώπη, μεταξύ άλλων, εξηγεί ο Regional Director κ. Burak Aydin.

Μιλώντας στο epixeiro.gr, ο κ. Aydin περιέγραψε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας και την εξειδίκευση της στην παροχή προηγμένων λύσεων προβολής.

Ανέλυσε τις τάσεις στην αγορά επισημαίνοντας τις αλλαγές που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ενώ υπογράμμισε και την προτεραιότητα που δίνει ο Όμιλος σε ζητήματα βιωσιμότητας.

Την ίδια ώρα, αναγνώρισε το ευνοϊκό επιχειρηματικό και οικονομικό κλίμα της χώρας μας σήμερα, θέτοντας ως στόχο την περαιτέρω επέκταση στην ελληνική αγορά με νέα προϊόντα και συνεργασίας.

Αναλυτικά

Ξεκινώντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δυνατότητα που μας δίνετε να συνομιλήσουμε. Κύριε Aydin, κατέχοντας σήμερα τη θέση του Regional Director της ViewSonic και με συνολική παρουσία στην εταιρεία σχεδόν 7 έτη, η εμπειρία σας είναι πολύ σημαντική. Πείτε μας δύο λόγια για τη στρατηγική που χαράσσει ο όμιλος και τις βασικές προτεραιότητες που έχετε θέσει εσείς προσωπικά για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Το όραμα της ViewSonic είναι να «Εμπνέει τον κόσμο να δει τη διαφορά μεταξύ του συνηθισμένου και του εξαιρετικού». Η ViewSonic εξελίσσεται σε μία εταιρεία λύσεων, αλλάζοντας την αποστολή της στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η νέα μας αποστολή είναι να «Ενισχύουμε τον τομέα της εκπαίδευσης, τους εργασιακούς χώρους και τους μεμονωμένους πελάτες μας μέσω καινοτόμων οπτικών λύσεων. Το οικοσύστημά μας συνδυάζει hardware, software και υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την απρόσκοπτη μάθηση». Στην Ανατολική Ευρώπη, οι βασικές μου προτεραιότητες περιλαμβάνουν την επέκταση της παρουσίας μας στην τοπική αγορά μέσω στρατηγικών συνεργασιών, την ενίσχυση των σχέσεων με τους πελάτες και την προσαρμογή των διαθέσιμων προϊόντων μας στις εξειδικευμένες ανάγκες της περιοχής.

Μιλήστε μας λίγο για τα προϊόντα σας και τους κλάδους που καλύπτει η ViewSonic.

Η ViewSonic ειδικεύεται στις οπτικές λύσεις, όπως monitor, προβολείς, διαδραστικές οθόνες, ψηφιακή σήμανση και λύσεις software. Τα προϊόντα μας καλύπτουν διάφορους τομείς όπως η εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις, το gaming και η επαγγελματική δημιουργία περιεχομένου, παρέχοντας τεχνολογία αιχμής και αξιόπιστες αποδόσεις.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η ειδοποιός διαφορά της ViewSonic σε σχέση με τον ανταγωνισμό της; Ποιο είναι το σημείο που την κάνει να ξεχωρίζει στον κλάδο της εικόνας και των μέσω απεικόνισης εν γένει;

Η ViewSonic ξεχωρίζει χάρη στη δέσμευσή της στην καινοτομία, την ποιότητα των προϊόντων και την ικανοποίηση των πελατών. Εστιάζουμε στην παροχή μιας μεγάλης ποικιλίας λύσεων προβολής που ενσωματώνουν απρόσκοπτα προηγμένες τεχνολογίες, προσφέροντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά στην απόδοση, την αξιοπιστία και τον σχεδιασμό με επίκεντρο τον τελικό χρήστη. Εκτός αυτού, εξελισσόμαστε σταθερά σε εταιρεία λύσεων με γνώμονα το λογισμικό υψηλής αξίας.

Ποια είναι η σημερινή παρουσία της ViewSonic στην Ελλάδα; Υποθέτω ότι το κλίμα πλέον είναι πιο φιλικό για επενδύσεις σε σχέση με τα χρόνια της κρίσης που προηγήθηκαν. Τι πιστεύετε εσείς και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας για την επέκταση των δραστηριοτήτων σας στην περιοχή;

Η ViewSonic έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας το ευνοϊκό επιχειρηματικό και οικονομικό κλίμα. Οι στόχοι μας περιλαμβάνουν περαιτέρω επέκταση της αγοράς, παρουσίαση νέων προϊόντων και ενίσχυση των συνεργασιών μας για την αξιοποίηση των αυξανόμενων ευκαιριών στην περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες των καταναλωτών, εξαιτίας της πανδημίας (ανάγκη για remote working κ.λπ.) και της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα. Με ποιον τρόπο καταφέρνει η ViewSonic να καλύπτει τις ανάγκες αυτές και πώς είναι η εταιρεία σας προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον;

Η ViewSonic προσαρμόζεται ευέλικτα στις αναδυόμενες ανάγκες των καταναλωτών, και ειδικότερα στις απαιτήσεις της απομακρυσμένης εργασίας και την παροχή τεχνολογικών καινοτομιών. Εξελίσσουμε συνεχώς τη σειρά προϊόντων μας για να αντιμετωπίσουμε τις νέες τάσεις και προκλήσεις, διασφαλίζοντας ότι οι λύσεις μας παραμένουν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας.

Ποια είναι τα νέα trends που εκτιμάτε ότι θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια στον τομέα της εικόνας;

Αναμένουμε αυξημένη ζήτηση για υψηλότερες αναλύσεις, καθηλωτικές τεχνολογίες και βελτιωμένη συνδεσιμότητα στον τομέα της απεικόνισης. Η ViewSonic επενδύει ενεργά σε αυτούς τους τομείς για να παραμείνει μπροστά από τις αναδυόμενες τάσεις και να προσφέρει στους πελάτες της οπτικές εμπειρίες τελευταίας τεχνολογίας.

Πώς αντιμετωπίζει η ViewSonic την ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ κόστους και χρήσης renewable πηγών ενέργειας και sustainability;

Η ViewSonic δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα και την εξισορρόπηση του κόστους παραγωγής υιοθετώντας φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δίνουμε προτεραιότητα στην υπεύθυνη προμήθεια πρώτων υλών, την ενεργειακά αποδοτική παραγωγή και την κυκλικότητα των προϊόντων μας, συμβάλλοντας σε ένα πιο «πράσινο» και πιο βιώσιμο μέλλον.

Η ViewSonic είναι περήφανη που ανακοινώνει τις ολοκληρωμένες δεσμεύσεις της σε θέματα Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG). Αυτές οι δεσμεύσεις, που είναι σύμφωνες με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), περιγράφουν λεπτομερώς τις proactive ενέργειες που κάνει η ViewSonic στο σύνολο των δραστηριοτήτων της. Αυτή η αφοσιωμένη προσπάθεια αντικατοπτρίζει την επιθυμία της ViewSonic να ανοίξει το δρόμο σε ένα μέλλον που δεν είναι μόνο ηθικό, αλλά και σταθερά θεμελιωμένο στις αρχές της βιωσιμότητας.

Για να εκπληρώσει αυτό της το όραμα, η ViewSonic έχει καθορίσει στρατηγικά βασικές δεσμεύσεις με στόχο τους SDG No.4, 12 και 15. Στον πυρήνα αυτών των στόχων βρίσκεται η δέσμευση μας να επιτύχουμε μείωση κατά 42% στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) έως το 2030 και να φτάσουμε τις καθαρές μηδενικές εκπομπές GHG έως το 2050. Αυτοί οι φιλόδοξοι στόχοι ευθυγραμμίζονται με τον πρωταρχικό σκοπό της Συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε λιγότερο από 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα μέσω της επίτευξης καθαρών μηδενικών παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τελευταίων χρόνων έφερε αλλαγές και στις δικές σας εσωτερικές διαδικασίες;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει επηρεάσει σημαντικά τις εσωτερικές μας διαδικασίες. Έχουμε αγκαλιάσει νέα ψηφιακά εργαλεία συνεργασίας, βελτιστοποιήσαμε τις ροές εργασίας και τελειοποιήσαμε τις διεργασίες μας, ώστε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα και την ανταπόκριση στις απαιτήσεις της αγοράς.

Πώς κινήθηκε η εταιρεία σε επίπεδο μεγεθών (τζίρος, κέρδη, μερίδια σε αγορές κ.λπ.) το 2023; Ποιους στόχους έχετε θέσει για το 2024 (ποσοτικούς και ποιοτικούς);

Το 2023, η ViewSonic πέτυχε ισχυρές αποδόσεις αναφορικά με τα έσοδα, τα κέρδη και το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς. Παρόμοια αποτελέσματα είχαμε και στην Ελλάδα. Οι στόχοι μας για το 2024 περιλαμβάνουν την επίτευξη μεγαλύτερης ανάπτυξης μέσω της κυκλοφορίας νέων προϊόντων, την επέκταση μας σε αγορές που δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμα αρκετά και την ενίσχυση της αφοσίωσης των πελατών μας. Στοχεύουμε επίσης να διατηρήσουμε τη δέσμευσή μας για ποιότητα και καινοτομία. Η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική και στρατηγικής σημασίας για εμάς. Στόχος μας αυτή τη χρονιά είναι να αυξήσουμε τη διείσδυση και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στον ελλαδικό χώρο.

Θα επιθυμούσατε να συμπληρώσετε κάτι περαιτέρω;

Εν κατακλείδι, η ViewSonic παραμένει αφοσιωμένη στην παροχή προηγμένων λύσεων προβολής και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις καινούριες ευκαιρίες και τις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Η εστίασή μας στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ικανοποίηση των πελατών μας θα συνεχίσει να οδηγεί την επιτυχία μας στο δυναμικό τοπίο των τεχνολογικών λύσεων προβολής και απεικόνισης.


ViewSonic-logo.png?mtime=20240215113405#asset:461676


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr