NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Αυτό το ΣΚ ταξιδεύουμε στον “χρόνο” του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία

Αυτό το ΣΚ ταξιδεύουμε στον “χρόνο” του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν χάνουμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία καθώς στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 150 Χρόνων της αδιάλειπτης λειτουργίας του, μας προσκαλεί σε μια εικονική περιήγηση που μας ταξιδεύει στο χρόνο και σε κάθε μεγάλη, θαυμαστή, δύσκολη και ιστορική στιγμή του εμβληματικού, με κάθε έννοια της λέξης, τοπόσημου.

Για την ακρίβεια οι διαδραστικές περιηγήσεις στο θρυλικό Grand Ballroom του ξενοδοχείου, επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της Αθήνας για ενάμισι αιώνα, ξεκίνησαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν αυτήν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

«Ένα ταξίδι στο χρόνο: The Immersive Experience»

Η είσοδος στην θρυλική αίθουσα ισοδυναμεί με «Ένα ταξίδι στο χρόνο» με μια ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία όπως αναγράφει και ο τίτλος της έκθεσης που παρασύρει τον επισκέπτη στον “χορό” των γεγονότων που σημάδεψαν το ιστορικό ξενοδοχείο.

Ο χώρος μεταμορφώνεται συνεχώς σε μια εικονική χρονομηχανή. Διαφορετικές χρονολογίες αλλάζουν το τοπίο, προσωπικότητες περνούν αφήνοντας το ξεχωριστό τους στίγμα, επισκέπτες απολαμβάνουν το ξενοδοχείο σε διαφορετικές του φάσεις, γνωστές και αθέατες πλευρές της ιστορίας μέσα από ντοκουμέντα χορεύουν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο φως.

Ένα φαντασιακό πάτωμα σαν κινούμενο χαλί μετατρέπεται σε πεζοδρόμιο, ζει δόξες λαμπρές, καταστρέφεται, αναγεννάται και εκσυχρονίζεται μέσα σε ένα περιβάλλον πολυδιάστατο με τη χρήση projection mapping.

Η έκθεση ξεκινά γυρνώντας το ρολόι 150 χρόνια πίσω και περιδιαβαίνει την ιστορία της εξέλιξης του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία που είναι παράλληλη με εκείνη της χώρας μας.

Από την πρωταγωνιστική θέση του ξενοδοχείου στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, τη συμβολή στην ανάπτυξη του κλάδου της φιλοξενίας στη χώρα, την κρίσιμη σχέση του με τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στον 5ο όροφο το 1974, τις περίφημες χοροεσπερίδες και πολλές άλλες στιγμές-ορόσημα για την πολιτική, κοινωνική και αστική ζωή της χώρας, η έκθεση «Ένα ταξίδι στο χρόνο: The Immersive Experience» αφηγείται όλα εκείνα που καθιστούν τη Μεγάλη Βρεταννία, ένα διαχρονικό σύμβολο φιλοξενίας στην αστική ζωή της χώρας.

Μην την χάσετε. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσης μέσω eventora.gr και οι προβολές πραγματοποιούνται καθημερινά στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ενώ οι εορτασμοί αναμένεται να συνεχιστούν σύντομα με νέες "always grand" εμπειρίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr