NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

3 νέα βιβλιοκαφέ εμφανίστηκαν στις αθηναϊκές γειτονιές

3 νέα βιβλιοκαφέ εμφανίστηκαν στις αθηναϊκές γειτονιές

Το να πίνουμε τον καφέ μας δίπλα σε κάποια βιβλιοθήκη με ανεξερεύνητους τίτλους ενέχει ένα αίσθημα γαλήνιας εξερεύνησης και θαλπωρής. Ένα αίσθημα που συναρμόζει πολλά ζητούμενα μέσα σε λίγες στιγμές.

Και η Αθήνα πρόσφατα απέκτησε τρεις νέες τέτοιες γωνιές, τρία νέα βιβλιοπωλεία που συνδυάζονται με τον καφέ και μας καλούν να “διαβάσουμε” άμεσα… για αυτά παρακάτω.

Bookbar by Kaktos

To βιβλιοκαφέ Bookbar είναι πολύ πιθανό να το έχει ήδη πάρει το μάτι σας στο 39 της οδού Αιόλου κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Στην ουσία πρόκειται για τη νέα των Εκδόσεων Κάκτος όπου βρίσκονται και τα νέα γραφεία των εκδόσεων, ορατά εν μέρει από το νέο ξεχωριστό βιβλιοκαφέ με την μεγάλη βιτρίνα που προσκαλεί για καφέ και ανάγνωση.

Στις κομψές βιβλιοθήκες βρίσκονται οι τίτλοι των εκδόσεων, με εκείνη με τα αποκλειστικά λευκά επενδυμένα βιβλία να ξεχωρίζει, αλλά και δώρα κατάλληλα για βιβλιόφιλους όπως θήκες για τα βιβλία, σελιδοδείκτες, σημειωματάρια, κούπες, καθώς και μια σειρά χειροποίητων κεριών.

Μπερλίν

Το νέο Μπερλίν είναι (σ)τα Πετράλωνα για να παραφράσουμε τη γνωστή ρήση που γραφόταν στους τοίχους μέχρι, κάπως, να το πιστέψουμε (Αthens is the new Berlin). Και μπορεί να μην έχει καφέ αλλά σίγουρα αποτελεί ένα νέο όμορφο βιβλιοφιλικό στέκι.

Βρίσκεται στο 88 της οδού Δημοφώντος στα Άνω Πετράλωνα, δίπλα από το αγαπημένο στέκι εδώ και χρόνια, τον "Κύριο Χου" και έχει κάτι φρέσκο, κάτι από κίτρινο, μια φρεσκάδα στις επιλογές βιβλίων αλλά και στα αφισάκια και τα έργα προς πώληση που κοσμούν τα ψηλότερα σημεία των βιβλιοθηκών που έχουν κάτι από κυκλαδίτικα βόλτα. Γενικώς το νέο βιβλιοπωλείο των Πετραλώνων “έχει κάτι” και αξίζει το ανακαλύψετε.

Βιβλιοστάτης

Ο Βιβλιοστάτης είναι ένα ακόμα βιβλιοκαφέ που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι και στο 17 της οδού Χαϊμαντά, με ράφια γεμάτα με ποικίλους τίτλους βιβλίων. Για την ακρίβεια χιλιάδες βιβλία. Γύρω στους 6.000 τόμους που όλοι μαζί συνθέτουν ένα γοητευτικότατο σκηνικό για καφέ και ανάγνωση.

Επίσης τα λογοτεχνικά βιβλία, τα φιλοσοφικά, τα δοκίμια, τα ιστορικά, τα ταξιδιωτικά αλλά και βιβλία τέχνης στα ελληνικά και στα γαλλικά, εκτός από τον καφέ μπορούν να συνδυαστούν με μπίρα από κάποια μικροζυθοποιία ή με ένα ποτήρι κρασί από τα οινοποιεία της Σικίνου και της Ικαρίας, καθώς και από σπιτικά γλυκά. Η πλούσια δισκοθήκη με βινύλια και CDs συμπληρώνει την ατμόσφαιρα ενώ στο www.vivliostatis.gr μπορούμε να χαζέψουμε τον ηλεκτρονικό κατάλογο με τα βιβλία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr