NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

egg: Νέα τραπεζικά προϊόντα για start ups από την Eurobank - ανάγκη για success stories

egg: Νέα τραπεζικά προϊόντα για start ups από την Eurobank - ανάγκη για success stories

Στο επόμενο στάδιο ωρίμανσης καλείται να εισέλθει το εγχώριο οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να συμβάλει με νέα προϊόντα χρηματοδότησης η Eurobank.

Με απώτερο στόχο την δημιουργία περισσότερων ελληνικών success stories, η Eurobank σχεδιάζει νέα τραπεζικά προϊόντα που θα έχουν ως στόχο την στήριξη και ωρίμανση καινοτόμων προσπαθειών, με εστίαση περισσότερο των πιο ώριμων start ups.

Σε αυτό το πλαίσιο βασική στόχευση είναι η περαιτέρω στήριξη των Venture Capital που υπάρχουν στην αγορά και απώτερο στόχο έτσι την χρηματοδοτική ενίσχυση των start ups εταιρειών.

Ανάγκη για νέα success stories

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ καλή φάση ανάπτυξης και η Eurobank στηρίζει προς αυτή την κατεύθυνση - και όχι μόνο μέσω του egg - αλλά και σε όλη την πορεία μιας νεοφυούς επιχείρησης μέχρι να ωριμάσει, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank και πρόεδρος του SC του egg Μιχάλης Βλασταράκης.


egg1.jpg?mtime=20240218233119#asset:462201


Δεν είναι μόνο τα χρήματα ή ένα καλό νομοθετικό πλαίσιο αλλά χρειαζόμαστε και success stories για να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, σημείωσε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Eurobank, Κώστας Βασιλείου.

Κατά την ομιλία του εξήρε τις προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, κάτι που αποτελεί εφαλτήριο για περαιτέρω ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

Σημείωσε επίσης πως πλέον όλες οι ελληνικές τράπεζες έχουν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και ανθεκτικότητα και στοχεύουν στην στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Όσον αφορά την εγχώρια καινοτομία, σημείωσε πως έχει υπάρξει πρόοδος ωστόσο απαιτούνται ακόμα περισσότερα βήματα για να βρεθούμε στην «πρώτη γραμμή».

Ο ίδιος τόνισε πως η Eurobank επενδύει προσεκτικά σε μερικά early seed VC, και, καθώς έχει διαπιστώσει από την εμπειρία 12 ετών και μέσω του egg πως υπάρχει σημαντικό ταλέντο στο ελληνικό οικοσύστημα, μιλώντας επίσης για την διάθεση της τράπεζας να φέρει κάποια τραπεζικά προϊόντα κυρίως για πιο ώριμες επιχειρήσεις του οικοσυστήματος. Βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν μόνο seed funds, αλλά και growth funds δείχνοντας πως το οικοσύστημα ωριμάζει, σχολίασε.

Με δύναμη πυρός και 4 χρόνων εμπειρίας...

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό και μιλώντας για τα πρώτα βήματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (HDBI), o πρόεδρος κ. Χάρης Λαμπρόπουλος σημείωσε πως υπήρχε αβεβαιότητα και προκλήσεις εκείνη την εποχή (4 χρόνια πριν) για την χώρα και την ελληνική οικονομία.


egg_labropoulos.jpg?mtime=20240218232852#asset:462200


Σήμερα υπάρχουν 2,1 δισ. ευρώ υπό διαχείριση και 23 VCs όλων των κατηγοριών που διαχειρίζονται 1,3 δισ. ευρώ (περίπου 500 εκατ. από HDBI και 800 εκατ. περίπου ιδιωτικά κεφάλαια που έχουν αντλήσει). Μέχρι σήμερα έχουν επενδύσει σε 100 εταιρείες περίπου - startups και SMEs.

Κατά τον κ. Λαμπρόπουλο η Ελλάδα σήμερα είναι πιο φιλική στους επενδυτές και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένονται νέα funds και επενδύσεις.

Αρχίζει και ωριμάζει το ελληνικό οικοσύστημα σύμφωνα με την διευθύντρια του egg, κ. Ρούλα Μπαχταλιά. Με μεγάλη επιτυχία άλλωστε ολοκληρώθηκε το investor day στην οποία πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των 40 συμμετεχουσών εταιρειών του egg με περισσότερους από 110 επενδυτικούς εκπροσώπους από Ελλάδα και 11 χώρες από το εξωτερικό. Οι καινοτόμες ιδέες είχαν στο επίκεντρο μια σειρά από τομείς όπως: Ενέργεια, IoT, ICT, τουρισμό, τεχνολογία στον αγροτικό τομέα κ.α

Σύμφωνα με την κ. Μπαχταλιά έχουν γίνει ήδη αρκετά πράγματα τα τελευταία χρόνια και στόχος είναι να γίνουν ακόμα περισσότερα. Το ελληνικό οικοσύστημα παραμένει μικρό αλλά βήμα βήμα μπορεί να αναπτυχθεί κάτι στο οποίο συμβάλλει όλα αυτά τα χρόνια το egg και η Eurobank.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr