NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Οι νέες ιστορίες των αθηναϊκών φουρνισμάτων

Οι νέες ιστορίες των αθηναϊκών φουρνισμάτων

Η αθηναϊκή αρτοπλαστική σκηνή ροδίζει ζύμες σε ολοκαίνουργια στέκια και γεμίζει με μυρωδιά φουρνισμένου ψωμιού τους δρόμους της πόλης.

Χωρίς πολλές εισαγωγές μιας και τα new age bakeries της Αθήνας δεν αποτελούν “νέο” απλά τείνουν να πολλαπλασιάζονται χρησιμοποιώντας τρόπους όλο και και πιο πρωτότυπους, όλο και πιο νόστιμους, πάμε μια βόλτα στους ολοκαίνουργιους φούρνους της Αθήνας.

'Neropistolo'

Το 'Neropistolo' εμπλούτιζει εδώ και λίγες ημέρες μία από τις ήδη πιο αγαπημένες πιάτσες των foodies στην καρδιά της πόλης στην οδό Βουλής.

neropistolo-1.jpg?mtime=20240301141106#asset:464831

Από τα τραπεζάκια του έξω και τις προθήκες με τα καλούδια στον ψηλοτάβανο χώρο του σίγουρα ξεχωρίζουν τα αμέτρητα μπλε νεροπίστολα που μας μεταφέρουν στην παιδική μας ηλικία, “στο ψωμί” μιας παρελθούσας ανεμελιάς ή νοστιμιάς, αν προτιμάτε.

Αρτοποιήματα, pain suisse , σαντουιτς σε αφράτες φοκάτσιες από τα οποία ξεχωρίσαμε εκείνο που ήταν γεμισμένο με κουνουπίδι αλλά και μαγευτικά γλυκά όπως το σου με γέμιση φουντούκι αναμένεται να φέρουν τις λευκές σακούλες και τα κουτάκια με τα σχέδια νεροπίστολου στο σπίτι μας ξανά και ξανά.

La linda

Μιλάμε για έναν νέος φούρνος στη Γλυφάδα με χειροποίητα προϊόντα από την Ουρουγουάη, παρακαλώ.

Το νέο artisanal bakery, με τό όνομα La Linda - όμορφη στα ισπανικά-, ανήκει στην Isabella Aquilina, ιδιοκτήτρια ενός ομώνυμου φούρνου που λειτουργεί και ως εστιατόριο στην Ουρουγουή από το 2011.

Η Ουρουγουάη φημίζεται για την παράδοσή στην αρτοποιεία και μάλιστα με διαφορετικό τρόπο παρασκευής ζύμης και ψωμιού ανά περιοχή ενώ στο νέο της Αθήνας αναμένεται να μάθουμε τη γεύση έχουν cremonas, τα pandecampo, chipa, empanada, bizcochos, τα cañoncito καθώς και άλλα καλούδια από τη Νότια Αμερική.

Sol

Και το Sol που φέρει το όνομα του σκύλου των ιδιοκτητών του, ορμώμενο εξ Τήνου άνοιξε κυριολεκτικά… χθες στο 11 της οδού Πραξιτέλους.

Σχεδόν όλοι όσοι έχουμε υπάρξει κάποιες από τις καλοκαιρινές μέρες στην Τήνο, στην Χώρα συγκεκριμένα, έχουμε πάρει καφεδάκι στο χέρι και στο αυτοκίνητο για τις περιηγήσεις μας στο νησί από το Sol- Bake and Coffee Project-στην οδό Δρόσου.

Στην Τήνο το Sol φημίζεται επίσης για τα cinnamon rolls και εμείς απλά αναμένουμε να δοκιμάσουμε τις λιχουδιές που θα μας ξεφορνίσει η ομάδα του στην Αθήνα.

Le pain quotidien

Λίγο το κρουασάν αμυγδάλου αλλά και εκείνο με gouda και ζαμπόν που σερβίρεται απαρέγκλιτα ζεστό, λίγο τα βιολογικά scrambled με προζυμένιο ψωμί, αβοκάντο και ταμπουλέ αλλά και τα λευκά καλαίσθητα μπολάκια συστοιχισμένα στα ράφια της κουζίνας μας, μέσα από τα οποία αδειάσαμε τα λαχτραριστά γλυκά του Le Pain Quotidien στο παρελθόν, μας θυμίζουν τα χρόνια που ζήσαμε στη γενέτειρα της αλυσίδας, στο Βέλγιο.

Εδώ και λίγες εβδομάδες όμως βρίσκουμε όλα τα παραπάνω καθώς και το πρώτο κατάστημα στη χώρα μας στην πλατεία Κάραβελ που με την προσθήκη αυτή και τραπεζάκια έξω άλλα και στον επάνω όροφο, έχει άλλαξει ήδη ατμόσφαιρα.

Το κατάστημα λειτουργεί στο κτίριο επί της οδού Ιοφώντος 31, όπου και έχει το ίδιο πετυχημένο μενού που βρίσκουμε στα καταστήματα της αλυσίδας σε άλλες χώρες και η ονομασία των οποίων σημαίνει «το καθημερινό ψωμί».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr