NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Οι Έλληνες «ασχολούνται» με το Chat GPT αλλά ακόμα είναι επιφυλακτικοί

Οι Έλληνες «ασχολούνται» με το Chat GPT αλλά ακόμα είναι επιφυλακτικοί

​Οι Έλληνες είναι ακόμα μοιρασμένοι ως προς το πώς θα επηρεάσει το ΑΙ την κοινωνία, με τους άντρες να είναι πιο θετικοί. Ειδικότερα, 2 στους 3 φαίνεται πως είναι ακόμα επιφυλακτικοί σχετικά με το πώς μπορεί να επηρεάσει η τεχνητή νοημοσύνη την κοινωνία και τη ζωή μας.

Η παραπάνω διαπίστωση, μεταξύ άλλων σημαντικών ευρημάτων, αποτυπώνεται στην τελευταία έρευνα της Focus Bari σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ειδικότερα, το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε επιφυλακτικό, έναντι 60% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιουλίου του 2023. Βέβαια, το ποσοστό των Ελλήνων με αρνητική στάση απέναντι στην ΑΙ συρρικνώθηκε ελαφρώς και διαμορφώθηκε στο 10% έναντι 12% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Τι ισχύει σήμερα

Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα, όλο και περισσότεροι Έλληνες χρησιμοποιούν το chat GPT, το γνωρίζουν από φίλους και γνωστούς, με την Gen Z να ηγείται στη χρήση του, κυρίως για θέματα σπουδών.

Οι χρήστες, οι οποίοι κυρίως χρησιμοποιούν τη δωρεάν έκδοση, το ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα αλλά το χρησιμοποιούν αρκετά συχνά κυρίως για θέματα δουλειάς, σπουδών, αλλά και για άλλα θέματα που εμπίπτουν στα ενδιαφέροντά τους.


tn2024.JPG?mtime=20240301161232#asset:464910



Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των Ελλήνων δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι από το chat GPT καθώς το βρίσκουν εύκολο στη χρήση και πως τους γλυτώνει κόπο και χρόνο.

Στον αντίποδα, υποστηρίζουν πως πρέπει κανείς να ξέρει να το χειρίζεται καλά και να θέτει τις κατάλληλες ερωτήσεις για να έχει maximum όφελος και οι απαντήσεις να είναι σωστές και εμπεριστατωμένες.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως υπάρχουν όμως και πολλοί που αμφισβητούν την αξιοπιστία του και δηλώνουν ότι οι απαντήσεις πρέπει πάντα να επαληθεύονται.

tn2.JPG?mtime=20240301161250#asset:464911


Τέλος, η επιφυλακτικότητα συνδέεται άμεσα και με την ανησυχία ότι το chat GPT μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μην σκέφτονται, να μην εξελίσσονται και να μην καλλιεργούνται.

tn3.JPG?mtime=20240301161304#asset:464912


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr