NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Η Κουλομομακαρονάδα του Goldie και της σεφ Χρύσας Γερακοπούλου

Η Κουλομομακαρονάδα του Goldie και της σεφ Χρύσας Γερακοπούλου

Πιθανώς ο όρος “σύγχρονο” μαγειρείο να είναι ήδη κάπως παρεξηγημένος, να μη βγάζει ιδιαίτερο νόημα κάπου στην σύγκλιση των δύο λέξεων. Πως όμως όμως να περιγράψει κανείς αλλιώς ένα σύγχρονο, μίνιμαλ χώρο με ιδιαίτερη και συνάμα χαλαρή ατμόσφαιρα που προσφέρει γνήσια, και κυρίως νόστιμα μαγειρευτά;

Στο νέο, ευήλιο Goldie, στο 35 της οδού Διοχάρους στα Ιλίσια πίσω από τον όμορφο πάγκο της κουζίνας αλλά και από τη νοστιμιά των μετρημένων στα δάχτυλα καθημερινών πιάτων με βάση τα εποχικά ελληνικά συστατικά, συναντήσαμε την ιδιοκτήτρια και σεφ Χρύσα Γερακοπούλου.

Όταν ήταν μικρή ζητούσε από τους γονείς ως δώρο να βγαίνουν σε εστιατόρια. Και τελικά στη μαγειρική μπορεί να ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη αλλά ωρίμασε μέσα στις κουζίνες των εστιατορίων, των Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ, Annie Fine Cooking, LOT51 αλλά και στο κρυμμένο Υπερωκεάνιο, μεταξύ άλλων.

Και όσο η μυρωδιά των φρέσκων λουλουδιών μπλεκόταν με τις ευωδιές των πιάτων, των μυρωδικών και των μπαχαρικών της ζητήσαμε την συνταγή για την κουλουμομακαρονάδα της.

Μια συνταγή που μοιράζεται μαζί μας με την ίδια αμεσότητα με την οποία συνηθίζει να μοιράζεται συνταγές τις στον λογαριασμό του Goldie στο instagram αλλά και στα μαθήματα μαγειρικής που παραδίδει, στον ίδιο χώρο, κάθε Σαββατοκύριακο.

Η Κουλομομακαρονάδα της Χρύσας Γερακοπούλου

Σας παραθέτουμε και εμείς λοιπόν την εύκολη συνταγή της Χρύσας με τον ίδιο άμεσο τρόπο.

Καλά Κούλουμα και καλή Σαρακοστή!

Υλικά:

• 1 πακέτο λινγκουίνι

• μισό βαζάκι Ταχίνι με πορτοκάλι, περίπου ~ 180 γρ.

• 3 κ.σ. σόγια σως / εναλλακτικά καλό μπαλσάμικο

• φρέσκο τζίντζερ και σκόρδο (κατά βούληση), ψιλοκομμένα

• μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι και άλλο τόσο κρεμμύδι φρέσκο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε αλλά παράλληλα φροντίζουμε κρατήσουμε ένα μικρό κανάτι με το νερό όπου έβρασε η πάστα.

Σωτάρουμε σε ελάχιστο λάδι, σκόρδο και τζίντζερ σε ένα τηγανάκι. Σβήνουμε με σόγια ή με μπαλσάμικο. Τα προσθέτουμε μέσα στο βάζο με το ταχίνι και προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια υδαρή σάλτσα. Aνακινούμε καλά.

Περιλούζουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά μας και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι και σουσάμι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr