NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

.Γ. Καρούντζου, JTI: Προάγοντας την ισότητα και καταρρίπτοντας νέα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο

.Γ. Καρούντζου, JTI: Προάγοντας την ισότητα και καταρρίπτοντας νέα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο

Τη δέσμευσή της στην προώθηση της ισότητας και την αντίθεσή της στα νέα στερεότυπα που καθιερώνονται στον εργασιακό χώρο, εξέφρασε η κυρία Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας στην JTI, συμμετέχοντας στο ετήσιο συνέδριο «The Upfront Initiative» και στο panel με θέμα «Καλή είναι, για γυναίκα – Καταρρίπτοντας καθημερινά πολλαπλά στερεότυπα».

Η κυρία Καρούντζου αποδόμησε το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να διαθέτουν κατά βάση συναισθηματική νοημοσύνη και ενσυναίσθηση, σημειώνοντας ότι «η πραγματική αξία του ανθρώπου –τόσο άνδρα όσο και γυναίκας– αποτελείται από ένα ευρύ σύνολο ιδιοτήτων και δεξιοτήτων που περιλαμβάνει τόλμη, ευφυία, μόρφωση, καλλιέργεια, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα και δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Συνεπώς, οι γυναίκες είναι ικανές να συνεισφέρουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον με πολλαπλές, διαφορετικές και συμπληρωματικές δεξιότητες».

Ερωτώμενη για το αν οι γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις πρέπει να μιμούνται επιτυχημένους ανθρώπους, γυναίκες ή άνδρες, η Γεωργία Καρούντζου υπογράμμισε τη σημασία της αυθεντικότητας και της αυτοπεποίθησης. Εκτίμησε λοιπόν, ότι «αν και οι γυναίκες έχουν ιστορικά αντιμετωπίσει την ανάγκη να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, είναι ουσιαστικό να διατηρούν την αυθεντικότητά τους και να είναι ο εαυτός τους». Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Καρούντζου ολοκλήρωσε την παρέμβασή της επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό «το εργασιακό περιβάλλον να υποστηρίζει τις νέες γυναίκες να διατηρούν την αυθεντικότητά τους και να τις ενθαρρύνει να αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr