NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Social Media: Η «κολλημένη» GenZ με το Tik Tok… και οι βασικές τάσεις των Ελλήνων χρηστών

Social Media: Η «κολλημένη» GenZ με το Tik Tok… και οι βασικές τάσεις των Ελλήνων χρηστών

Συνεχώς αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον που δείχνει η νεότερη γενιά χρηστών στο Tik Tok, μια πλατφόρμα δικτύωσης που από την πανδημία και μετά καταγράφει πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ειδικότερα, αυτό αφορά την γενιά Z (Gen Z) η οποία αποτελείται από νεαρά άτομα που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1997-2010. Σταθερά πολύ υψηλό παραμένει το ενδιαφέρον τους φυσικά και για το γνωστό instagram.

Αυτό καταγράφεται σε τελευταία έρευνα της Focus Bari στην οποία αποτυπώνεται το γεγονός ότι το 96% των Ελλήνων είναι online και μάλιστα καταγράφεται και μια αύξηση χρηστών σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

«Δεν θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα χωρίς το internet», δηλώνουν μάλιστα οι μισοί σχεδόν, με το ποσοστό να ξεπερνά το 50% όσο οι ηλικίες μικραίνουν...

2 ώρες στο κινητό minimum - βασική δραστηριότητα τα social media

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, μόνο στο κινητό οι online χρήστες αφιερώνουν τουλάχιστον 2 ώρες, έχοντας βασική δραστηριότητα την πλοήγηση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πάντως πως ο κύριος λόγος σύνδεσης για όλες τις δημογραφικές ομάδες είναι τα social media, που στη νεαρή ηλικία φτάνουν να αφιερώνουν κατά μέσο όρο 3 ώρες την ημέρα «συνειδητά» (καθώς ο μη συνειδητοποιημένος χρόνος scrolling on social πιθανά είναι πολύ περισσότερος).

Εστιάζοντας στο ηλικιακό γκρουπ 16-24 τα στοιχεία δείχνουν:

  • Social networks 89%
  • E-shopping 75%
  • Instant communication 66%

Για τις ηλικίες 55-64:

  • Social networks 87%
  • E-mailing 82%
  • Online banking 76%

Facebook - Instagram - Tik Tok

Στην «μάχη» που λαμβάνει χώρα ανάμεσα στα γνωστά social media (πλατφόρμες κοινωνικές δικτύωσης) είναι ευδιάκριτες οι διαφορές ανάμεσα σε ηλικιακά γκρουπ... αλλά και φύλο.

Το Facebook είναι ξεκάθαρα το δίκτυο των «μεγαλύτερων 35+», ενώ στους Gen Z κυριαρχεί το Instagram και εξίσου «δυνατά» και το Tik Tok, που αναπτύχθηκε ραγδαία μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.

Ειδικότερα φαίνεται πως οι millenials (35-44) είναι φαν του facebook, και περισσότερο οι νεαρές κοπέλες - γυναίκες του instagram και του Tik Tok.


focus_online1.JPG?mtime=20240322140827#asset:468912


focus_online2.JPG?mtime=20240322140916#asset:468917



Επίσης ραγδαία αυξάνονται και οι ηλεκτρονικές αγορές, με την μέση δαπάνη ανά εξάμηνο να έχει φτάσει τα 1.000 ευρώ στο e-commerce.

Τα προϊόντα που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων και οι χρήστες επιδιώκουν να αγοράζουν online είναι συνήθως ρούχα, παπούτσια και ηλεκτρονικά είδη.


focus_online_agores.JPG?mtime=20240322140738#asset:468911




... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr