NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Keroinos: Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού συναντούν το κερί και την βιωσιμότητα

Keroinos: Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού συναντούν το κερί και την βιωσιμότητα

Πως ξεκινάει μια μικρή επιχείρηση; Συχνά από μια ιδέα και μια μικρή φλόγα. Και στην περίπτωση της Keroinos τα πράγματα ξεκίνησαν ακριβώς έτσι.

Η πρότερη επαγγελματική πορεία των Κωνσταντίνου Ιωάννου και Δημήτρη Βουνάση συνεξελίχθηκε μαζί με την σχέση τους για το κρασί. Ο Κωνσταντίνος εργάστηκε για χρόνια στο εμπορικό κομμάτι του οίνου ως Key Account Manager και Import Manager και ο Δημήτρης ως Sommelier στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έως τα τα τέλη του 2021, που πλάι στις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις δύο ανθρώπων που έχουν πάθος για το κρασί, άνοιξε μια φλόγα κοινή.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους κατέληξαν να δώσουν μορφή σε ένα καινοτόμο προϊόν, ένα κερί με άρωμα από ποικιλίες σταφυλιού και κρασιού. Δημιούργησαν την KER-OINOS.

Η Keroinos σήμερα

Αυτή τη στιγμή και μετά από περίπου δυόμισι χρόνια έχουν αναπτύξει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες κάβες της Αθήνας αλλά καθώς και με κάβες που βρίσκονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Επιπλέον στο πελατολόγιο τους συγκαταλέγονται ορισμένα από τα σημαντικότερα οινοποιεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στην Σαντορίνη, στο νησί με την πλούσια και μεστή παράδοση στις ποικιλίες όπως είναι το Ασύρτικο αλλά και στην παραγωγή κρασιού εν γένει, στο οποίο αναπόφευκτα και ένθερμα έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση.

Τέλος δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχουν ενσωματώσει τα κεριά της Keroinos σε δώματια και κονόχρηστους χώρους ευδώζιαντας συχνά “τον τόπο” που βρίσκονται.

Στο προσεχές μάλιστα διάστημα πρόκειται να λανσάρουν ακόμα δύο νέες ποικιλίες, οι οποίες θα ανήκουν σε μία νέα σειρά κεριών και επιπρόσθετα θα απλωθούν στην κατηγορία, των diffusers.

Το όραμά τους είναι τα κεριά της Keroinos να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο και να χαρίσουν ευχαρίστηση και ζεστασιά με τρόπο πανομοιότυπο με εκείνον που πετυχαίνει ένα καλό κρασί. Για την ώρα έχουν ανοιχτεί σε τρεις νέες αγορές, αυτές της Ολλανδίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας.

"Burn a candle = Plant a tree"

Η ιδέα για το συγκεκριμένο project της Keroinos γεννήθηκε με αφορμή τις πυρκαγιές που πλήττουν κάθε χρόνο τη χώρα μας.

Οι δημιουργοί θέλησαν να δείξουν πως η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο τη φύση, μπορεί και να την ανα-γεννήσει. Έτσι, για κάθε κερί που πωλείται, η Keroinos αποταμιεύει ένα μέρος από τα κέρδη και μετά από επικοινωνία με διάφορους φορείς είναι πλέον πολύ κοντά στην πραγματοποίηση της πρώτης της αναδάσωσης σκεπτομένη τη γη ως ένα μέρος, πιο πράσινο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr