NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

8 στους 10 Ευρωπαίους δηλώνουν ότι η ποιότητα ζωής στην περιφέρειά τους είναι καλή

8 στους 10 Ευρωπαίους δηλώνουν ότι η ποιότητα ζωής στην περιφέρειά τους είναι καλή
26_03_2024 | 12:28 26_03_2024 | 12:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

​Θετικά βλέπουν σε γενικές γραμμές την οικονομική κατάσταση και την ποιότητα ζωής τους στην περιφέρεια τους οι πολίτες της Ε.Ε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου.

Πιο αναλυτικά:

Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα Ευρωπαίους (82 %) δηλώνουν ότι η ποιότητα ζωής στην περιφέρειά τους είναι καλή. Ταυτόχρονα, 65 % των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας της περιφέρειάς τους είναι καλή.

Οι Ευρωπαίοι τείνουν να πιστεύουν ότι τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει επί του παρόντος η περιφέρειά τους είναι

  • το κόστος ζωής (31 %),
  • η οικονομική κατάσταση και η ανεργία (26 %),
  • καθώς και η υγεία (26 %)

Ακολουθούν η στέγαση (20 %), το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή (19 %) και το εκπαιδευτικό σύστημα (18 %).

Ταυτόχρονα, προσδιορίζουν την οικονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την απασχόληση (29 %) ως μία από τις σημαντικότερες διαστάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, ακολουθούμενη από την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον (24 %), την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό (24 %), τη δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα και το κράτος δικαίου (21 %), την υγεία (21 %), την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ (20 %) και τη μετανάστευση (19 %).

Η εμπιστοσύνη στις περιφερειακές και τοπικές αρχές παραμένει υψηλή, όπως και η εμπιστοσύνη στην ΕΕ. 58 % των ερωτηθέντων τείνουν να εμπιστεύονται τις περιφερειακές και τοπικές αρχές και 38 % τείνουν να μην τις εμπιστεύονται. Τα ίδια ποσοστά παρατηρούνται όσον αφορά την εμπιστοσύνη στην ΕΕ.

Η πλειονότητα των Ευρωπαίων εξακολουθεί να επιδεικνύει αισιοδοξία.

66 % από αυτούς είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της περιφέρειάς τους, ενώ 32 % είναι απαισιόδοξοι. Ταυτόχρονα, 55 % είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ, ενώ 42 % είναι απαισιόδοξοι.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η πλειονότητα των Ευρωπαίων (47 %) εξακολουθεί να έχει θετική εικόνα για την ΕΕ, ενώ το 21 % έχει αρνητική εικόνα και το 30 % έχει ουδέτερη εικόνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr