NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Oinoverse: Το σύμπαν όπου το κρασί συναντά την τέχνη

Oinoverse: Το σύμπαν όπου το κρασί συναντά την τέχνη

Το κρασί μπορεί να το δει κανείς σαν ένα μπουκάλι με φελλό που ταιριάζει ή και όχι με το εκάστοτε φαγητό μαζί με το οποίο το ανοίγουμε. Ή μπορεί να το δει ως ένα ολόκληρο σύμπαν που έχει στο κέντρο του “τη γη” και που γύρω του περιστρέφονται εκατοντάδες εκφάνσεις, υφές, τόποι, μυρωδιές, εικόνες και γεύσεις, ακόμα και η τέχνη.

Και με τον δεύτερο τρόπο είναι που βλέπει το κρασί η Φοίβη Πετρούλια Guerrera, η founder του ανεξάρτητου ελληνικό brand Oinoverse #AWineOdyssey.

Ένα “everything Wine” σύμπαν

Η Φοίβη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο, έχει εδώ και χρόνια μια σχέση πάθουςμε το κρασί. Με την παρέα της δοκιμάζουν συστηματικά πολλά και διαφορετικά κρασιά και διοργανώνουν σπιτικά blind tastings, ενώ πριν δύο χρόνια και αφού άφησε τη δουλειά της σαν μηχανικός, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο επίσημα με το κρασί και ξεκίνησε τις σπουδές της.

Η ιδέα για το Oinoverse, ένα παράλληλο σύμπαν πλασμένο από αγάπη για το κρασί, ξεκίνησε όταν διάβαζε για τις εξετάσεις της στις σπουδές κρασιού. Έχοντας στο μυαλό της όλη αυτή την πληροφορία για το κρασί, ξεκίνησε να σκιτσάρει και να γράφει λογοπαίγνια σχετικά με ποικιλίες κρασιού.

Όντας η ίδια καλλιτέχνης, “σχεδίαζε” ουσιαστικά την σύνδεση μεταξύ της τέχνης και του κρασιού και παράλληλα έψαχνε για την ίδια ρούχα με θεματική το κρασί όταν διαπίστωσε το σχετικό κενό που υπήρχε τότε στην αγορά για αντίστοιχα προϊόντα.

Ένα χρόνο αργότερα από τα πρώτα της σκίτσα είχε πλέον δημιουργηθεί το Oinoverse, ένα “everything Wine” σύμπαν που μας ταξιδεύει σε μια βαθύτερη σχέση με το κρασί και τις πολλαπλές του διαστάσεις.

Επιπλέον στο Oinoverse το κρασί είναι μια έκφραση της τέχνης, ένας τρόπος επικοινωνίας με τη γη και την κληρονομιά, ένα μέσο για την ανάδειξη της κουλτούρας και της κοινωνικής συνάντησης, ένας τ(ρ)όπος να γευθεί κανείς τη ζωή και να εκφράσει την αγάπη του για τη φύση και τη δημιουργία.

Από το “Πίνω Noir” έως το “Gate to Oinoverse”: Μια καλλιτεχνική Οδύσσεια του κρασιού

Όλα τα σχέδια που δημιουργούν στροβιλίζονται γύρω από στην ιδέα ότι βρισκόμαστε σε ένα παράλληλο σύμπαν μέσα στο οποίο όλα σχετίζονται το κρασί.

Οι πλανήτες και οι αστερισμοί γύρω από το Oinoverse ονομάζονται από τις οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών Μαυροτράγανο, Μαυροδάφνη, Ξινόμαυρο, ο Ασσύρτικο, Βηλάνα και πολλές ακόμα ενώ έχει και τους πρώτους του κατοίκους τους Διόνυσο, Έρως, Οινώ και Φοίβη, μορφές τους μοιάζουν με ενίοτε με μπουκάλι ή ποτήρι κρασιού, ανοιχτήρι και τσαμπί από σταφύλι.

Το Oinoverse #AWineOdyssey δημιουργεί μια κοινότητα μέσω συνεργασιών με καλλιτέχνες και ειδικούς του κρασιού, γιορτάζοντας το κρασί όπως και την ίδια τη ζωή.Έχει σκοπό να μας κάνει να επαναπροσδιορίσουμε τον ενθουσιασμό μας για το κρασί και τον τρόπο ζωής μας.

Επιμελημένες εμπειριών, pop-up events, έργα τέχνης και αξεσουάρ, προωθούν την εξερεύνηση του κόσμου του κρασιού. Ενώ όλα τα ρούχα και αξεσουάρ είναι πιστοποιημένα βιώσιμα, ηθικά παραγόμενα και κατασκευασμένα από 100% οργανικό βαμβάκι, με πρωτότυπα σχέδια που εμπνέεται η ιδρύτρια και σχεδιάζονται από ταλαντούχους καλλιτέχνες και γραφίστες.

Τέλος, η νέα σειρά ρούχων που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, έχει τα illustrations από τους τέσσερις πρώτους κατοίκους του Oinoverse, Dion (Διόνυσος) φρουρός του Oinoverse, Oino (Οινώ/ στη μυθολογία ήταν μια απο τις εγγονές του Διονύσου), νεράιδα του Oinoverse, Eros (Έρως), το πειραχτήρι του Oinoverse και Phoebe (Φοίβη), το φως του Oinoverse.

Και αυτό το Σαββατοκύριακο το Oinoverse θα βρίσκεται στο πρώτο του event στο Gary Arts Book Wines για μόδα, κρασί και μουσική στο 24 της οδού Γαργηττίων στον Κεραμεικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr