NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Δ. Αθηναίων: Συνεργασία με την Κίνα στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

Δ. Αθηναίων: Συνεργασία με την Κίνα στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

Το πρώτο βήμα επαναπροσέγγισης μεταξύ Αθήνα και Κίνας σε θέματα που αφορούν στον πολιτισμό και τον τουρισμό έγινε την περασμένη Δευτέρα με την υπογραφή ενός Μνημονίου συναντίληψης ανάμεσα στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ Α.Ε.) και στο China Intercontinental Communication Center (CICC) - Διηπειρωτικό Κέντρο Επικοινωνίας της Κίνας.

Το Μνημόνιο αυτό αποτελεί επικαιροποίηση της αντίστοιχης πρώτης συνεργασίας που είχε συναφθεί το 2018 στην Αθήνα και δεν προχώρησε εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ Α.Ε., Ιωάννης Γεώργιζας, υποδέχτηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων την κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σι Μπιντζέν (Cui Binzhen), Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του CICC, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην ελληνική πρωτεύουσα. Οι κ.κ. Γεώργιζας και Μπιντζέν υπέγραψαν από κοινού το Μνημόνιο το οποίο έχει στόχο να εμβαθύνει τη συνεργασία των δύο πλευρών, εδραιώνοντας περαιτέρω τις ελληνοκινεζικές κινηματογραφικές και πολιτιστικές ανταλλαγές.

«Σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα και χαιρόμαστε που μάς προσφέρετε τη δυνατότητα μέσα από αυτό το Μνημόνιο να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού», ανέφερε εκ μέρους της ΕΑΤΑ ο κ. Γεώργιζας και πρόσθεσε: «Η νέα δημοτική αρχή υποστηρίζει θερμά αυτή την προσέγγιση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών την οποία σήμερα επαναφέρουμε δυναμικά. Οι δύο λαοί έχουν δείξει διαχρονικά την αμοιβαία εκτίμηση και τον σεβασμό τους, γι’ αυτό και κάθε συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας έχει γερές βάσεις για να επιτύχει. Είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά».

Από την πλευρά του ο κ. Μπιντζέν εκ μέρους του κινεζικού κρατικού οργανισμού China Intercontinental Communication Center, που λειτουργεί εδώ και 31 χρόνια στην Κίνα, αναφέρθηκε στο έργο του Κέντρου που -μεταξύ άλλων- εστιάζει στους τομείς του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης, στο Βιβλίο, καθώς και στις πολιτιστικές ανταλλαγές μέσα από διεθνείς συνεργασίες, τονίζοντας ότι «η αντιπροσωπεία του CICC βρίσκεται στην Αθήνα για να συνάψει μια συνεργασία που δεν θα μείνει στα χαρτιά, αλλά θα αναπτυχθεί βήμα προς βήμα και θα υλοποιηθεί αποτελεσματικά». Ο ίδιος εκ μέρους του Κέντρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας, προσκάλεσε την αντιπροσωπεία της ΕΑΤΑ στην Έκθεση Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Πεκίνο.

photo_2_240418_120959.jpg?mtime=20240418120958#asset:474067


Το περιεχόμενο του Μνημονίου

Με βάση το περιεχόμενο, οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν τη δυνατότητα ανταλλαγών σε επίπεδο πολιτιστικού περιεχομένου και οπτικουακουστικών προγραμμάτων, ενώ θα συνδράμουν στην ταυτόχρονη προώθηση της συμμετοχής φορέων της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας στα αντίστοιχα διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πολιτιστικά φεστιβάλ και εκθέσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων Αλέξανδρος Μοντιάνο, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΑΤΑ από το Athens Film Office και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (This is Athens-CVB), οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δυνατότητες συνεργασίας με την Κίνα στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών και του συνεδριακού τουρισμού, αντίστοιχα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr