NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

VentureGarden Ηράκλειο: Πέντε χρόνια ενδυνάμωσης της επιχειρηματικότητας

VentureGarden Ηράκλειο: Πέντε χρόνια ενδυνάμωσης της επιχειρηματικότητας

Πέρασαν ήδη 5 χρόνια και τα αποτελέσματα είναι απτά: Ιδέες μετουσιώνονται σε πράξεις, αυτές προοδεύουν, μετασχηματίζονται, βρίσκουν - και - χρηματοδότηση.

Ο λόγος για το VentureGarden Ηράκλειο που ξεκίνησε το 2019 και συνεχίζει απρόσκοπτα το «ταξίδι της επιχειρηματικότητας»

Η επιχειρηματική σκηνή του Ηρακλείου φαίνεται πως αναπτύσσεται γοργά όπως είχε διακρίνει από τότε το Alba Graduate Business School, The American College of Greeece

Υπενθυμίζεται πως το VentureGarden υλοποιείται από το 2014 στην Αθήνα από το Alba Graduate Business School, ενώ από το 2019 «τρέχει» και στο Ηράκλειο. Η γρήγορη ανάπτυξη του προγράμματος στο Ηράκλειο βασίζεται στην επιτυχημένη συνεργασία με το Bizrupt, έναν τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Η συνεργασία αυτή έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Κρήτη.


MeT1PiITzhv8W4ZXElJqnQ0Zq8qUx1wTKKGk4zskManlwQxahsV90SbYRjyuf3tSI_ap2AyCgN0FD0mnZit1bYZSYkqkhAlN1jLZAXJFW9WLPYI3HB43-Xxx8hk0-YqMqzOyuMEgdF_zLuOALg8OmA


Bizrupt για VentureGarden: Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε σε κοινωνία και άνθρωπο

Ιδιαίτερη μνεία για την συνεργασία με το Alba κάνει το Bizrupt σχολιάζοντας ειδικότερα πως «Για εμάς, σημαντικό ρόλο παίζουν οι άνθρωποι που εργάζονται για το VentureGarden και με τους οποίους συνεργαζόμαστε! Νιώθουμε ότι μόνο μαζί μπορούμε να εξελίξουμε όσα προσφέρει το VentureGarden στην κοινωνία και σε κάθε άνθρωπο που το παρακολουθεί».

Όλα αυτά τα χρόνια στο VentureGarden Ηράκλειο δουλεύουμε με ανθρώπους που θέλουν να εξελίξουν τις ιδέες τους, να ανακαλύψουν νέα γνώση και να βγουν εκτός της ζώνης ασφαλείας τους. Είναι ενθαρρυντικό για την ομάδας μας που οι VentureGardeners θέλουν να αλληλοϋποστηριχθούν, να μοιραστούν ιδέες και να γίνουν μέλη αυτής της ενεργής κοινότητας», σημειώνουν οι άνθρωποι της τοπικής ΜΚΟ.

Η διαχρονική στήριξη του The Hellenic Initiative - τι λέει ο Μ. Πρίντζος

Κρίσιμη μεταξύ άλλων είναι και η διαχρονική στήριξη του The Hellenic Initiative, της παγκόσμιας οργάνωσης της Ελληνικής Διασποράς που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα που υποστήριξη ανελλιπώς και την δράση του VentureGarden σε εθνικό επίπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Μιχάλης Πρίντζος, Country Head, Greece, στο The Hellenic Initiative: «Μέσα από τη στήριξη και συνεργασία με το VentureGarden, έχουμε καταφέρει να προάγουμε την επιχειρηματικότητα στην ελληνική περιφέρεια. Η πορεία του VentureGarden στο Ηράκλειο αποτελεί ένα παράδειγμα αυτής της προσπάθειας όπου η τοπική κοινότητα, με την καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών του προγράμματος, δημιουργεί προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες και ευκαιρίες ανάπτυξης για τους πολλούς».

Ακόμα στην επιτυχή διαδρομή συνέβαλαν σημαντικά με την ενεργή τους συμμετοχή η Phaistos Networks και Fairlo καθώς και Sky Express.

VG-HER-EVENT-Από-την-Ιδέα-στη-Χρηματοδότηση_240423_140527.JPG?mtime=20240423140527#asset:475153


Εκατοντάδες ώρες εκπαίδευσης, δεκάδες συμμετοχές και ιδέες για πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της επιτυχημένης 5ετίας στο Ηράκλειο, οι αριθμοί αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των σημαντικών δράσεων: Από το 2019 το VentureGarden Ηράκλειο υποστήριξε 87 συμμετέχουσες και συμμετέχοντες με 75 ιδέες, παρέχοντάς τους 144 ώρες εντατικής εκπαίδευσης και 196.5 ώρες ατομικής καθοδήγησης.

Έτσι αναδείχθηκε ως πυρήνας δημιουργικότητας, συνεργασίας και ανάπτυξης, τροφοδοτώντας την οικονομική και οικονομική ανάπτυξη και ωθώντας την περιοχή σε θετικές αλλαγές.

Ακόμα, στο επίκεντρο της επιτυχίας του Venture Garden Ηράκλειο βρίσκεται η δέσμευσή του για την προώθηση ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες και παροχή πρόσβασης σε ευκαιρίες καθοδήγησης και δικτύωσης.

Έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου η καινοτομία μπορεί να ευδοκιμήσει και οι ιδέες μπορούν να ανθίσουν, ένα οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με δραστηριότητα σε ποικίλους τομείς όπως Τρόφιμα και Ποτά, Χειροτεχνία, Εμπόριο (χονδρικό/λιανικό), Τουρισμός, Τέχνες και Ψυχαγωγία, Ευεξία.

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος - Ο λόγος στους «πρωταγωνιστές»

Ένας από τους βασικούς παράγοντες πίσω από την επιτυχία του Venture Garden Ηράκλειο όμως είναι οι απόφοιτοι του προγράμματος, οι VentureGardeners και η δυνατή κοινότητα αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας που έχουν χτίσει. Με αφορμή την 5ετή επέτειο, VentureGardeners όλων των κύκλων σχολιάζουν σχετικά:

Η συμμετοχή της ήταν μία σημαντική εμπειρία όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά και η Αλίκη Διαλυνά, VentureGardener του 1ου κύκλου VentureGarden Ηράκλειο.

«Αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων για την συμμετοχή μου στο VentureGarden, το οποίο μου έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα στο να εξελιχθώ προσωπικά αλλά και επιχειρηματικά. Μέσα από την συμμετοχή μου σε αυτό το πρόγραμμα κατέγραψα και κατανόησα τις επιχειρηματικές μου ανάγκες, συνειδητοποίησα προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθώ, χάραξα πορεία αναθεωρώντας το ποιος είναι ο στόχος μου και ποιο το όραμα μου».

Αξίζει επίσης να αναφερθεί και η τοποθέτηση της VentureGardener Χρύσας Πιτσιδιανάκη από τον 2ο κύκλο VentureGarden Ηράκλειο λέγοντας πως «Πίσω από το Venture Garden βρίσκονται άνθρωποι με χαμόγελο και μεράκι, πρόθυμοι να σε στηρίξουν και να σε καθοδηγήσουν».

Επίσης η Αθηνά Λεμπιδάκη από τον 3ο κύκλο τόνισε τις τεχνικές και εργαλεία που έλαβαν από το πρόγραμμα και συνέβαλαν στην επιχειρηματική τους εξέλιξη.

Τέλος ο Θανάσης Ζωγράφος από τον 4ο κύκλο και η Αγάπη Λιαπάκη, απόφοιτη του τελευταίου κύκλου VentureGarden Ηράκλειο τόνισαν τη σημασία των εργαλείων και δεξιοτήτων που πήραν από το πρόγραμμα, τις εποικοδομητικές συζητήσεις αλλά και τη σημασία της υποστήριξης που είχαν από την ομάδα του VentureGarden.


kWyS7xGAaP6aY992eHw3MI6-1H5_2kke1Zf5OVB3Nf-1_KkAo97VNeBs9b1MscWwACa7xlFnUhWW0YOUyoW3SRB-il_1djKi-lFOWBqRueSiyxgILeOyaPlzS3W_-1KLG2khmTVTkmGtVIqE2uMl1A


Στόχος η συνεχής εξέλιξη

Κοιτάζοντας το μέλλον, τα επόμενα πέντε χρόνια το VentureGarden Ηράκλειο θέλει να συνεχίσει να εξελίσσεται και να μεγαλώνει την κοινότητα των VentureGardeners στην πόλη, να ενδυναμώνει, να υποστηρίζει και να προωθεί το επιχειρηματικό ταξίδι μελλοντικών επιχειρηματιών.

Το «ταξίδι» VentureGarden Ηράκλειο συνεχίζεται...

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr