NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Threesome Ceramics: 15 καλλιτέχνες σε μια έκθεση-γιορτή για τα 10 χρόνια λειτουργίας του

Threesome Ceramics: 15 καλλιτέχνες σε μια έκθεση-γιορτή για τα 10 χρόνια λειτουργίας του

Υπάρχουν και εκείνα τα workshops- καταστήματα Ελλήνων δημιουργών που όσο φρέσκα και αν μας φαντάζουν καθώς περνάμε δίπλα τους σε μία περιοχή, τελικά μετρούν ήδη μια δεκαετία.

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Threesome Ceramics που βρίκσεται στο 13 της οδού Αμύντα στο Παγκράτι που με μια συλλογική έκθεση αφιερωμένη στην κεραμική σε όλες της τις εκφάνσεις γιορτάζει αυτές τις ημέρες τη δέκατη επέτειο λειτουργίας του.

Μπορεί τα δέκα τελευταία χρόνια η Πλατεία Προσκόπων, η οδός Αρχελάου και η μικρή Αμύντα που τις ενώνει να έχουν αλλάξει ριζικά χαρακτήρα.

Κυρίως με την ανανέωση και την προσθήκη καταστημάτων εστίασης που ανήκουν στα αγαπημένα πολλών, showroom ελληνικών brands ρούχων με urban, αθηναϊκό χαρακτήρα, πολυσυλλετικά, μικρά καταστήματα με επιλογές από τη δουλειά Ελλήνων καλλιτεχνών και δημιουργών, από μαντήλια, φορέματα και πουκάμισα ως design αντικείμενα και stationary.

3someceramics-central.jpg?mtime=20240426150442#asset:476203


Μέσα στο πλαίσιο μιας γειτονιάς με καταστήματα νέας γενιάς όπως ένα μπακάλικο με ιταλικά προϊόντα, ένα παγωτατζίδικο με πρώτες ύλες φερμένες από μικρούς παραγωγούς με βάση την εποχικότητα, ένα bakery- cafe με έμφαση στα vegan προίόντα, ένα σύγχρονο κομμωτήριο, ένα nail studio όπου συνδυάζεται με τα cocktail του bar με το οποίο βρίσκεται σε μεσοτοιχία, μέχρι και το αυτόματο μηχάνημα πώλησης burger.

3someceramics-tl.jpg?mtime=20240426150234#asset:476207


Και όπου αναμόχλευση και δημιουργία η σύγχρονη αντίληψη θέλει και συνέργεια. Και αυτή τη φορά λοιπόν, τη βλέπουμε στη νέα έκθεση του Threesome Ceramics που φέρνει κοντά 15 σύγχρονους δημιουργούς μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου.

Η έκθεση

Για τέσσερις ημέρες έκθεση του Threesome Ceramics, στην έδρα του, κάνει μια αναδρομή στη μακρά κοινή δημιουργική περίοδο τιμώντας πολυετείς συνεργασίες με φίλους καλλιτέχνες.

Οι Βίκυ Τοπαλίδου και Χριστίνα Παπαδοπούλου του Threesome Ceramics κάλεσαν άλλους 14 δημιουργούς στην έκθεση και στον χώρο του εργαστηρίου όπου φιλοξενούνται έργα των καλλιτεχνών για τέσσερις μέρες αναμολεύοντας τα φυσικά όρια του εργαστηρίο και μιας γκαλερί.

threesome-ceramics.7.jpeg?mtime=20240426150601#asset:476210


Αγγελος. Ακρίδα, Diane Alexandre, Μαρίνα Καρούτα, Βιβή Κασαρά, Στέφανος Κουτρούλης, Σέβη Κρητικού, Ειρήνη Κυριακού, Αλίνα Λέφα, Νικος Μαυρουδέας, Μαρίζα Μουντάκη, Στέφανος Παπαδήμος, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βίκυ Τοπαλίδου, Ναταλία Τσουκαλά, Χρύσανθος Χριστοδούλου, Αλεξία Ψαραδέλη συναντιούνται στο ισόγειο και στο ευρύχωρο υπόγειο του εργαστηρίου ενώνοντας τις διαφορετικές τους καταβολές, προσεγγίσεις και ματιές σε μια κοινή εκθεσιακή πηγή του πεδίου της κεραμικής.

threesome-22.jpg?mtime=20240426150646#asset:476211


Ενώ συγγενείς τέχνες όπως η γλυπτική, η ζωγραφική και η φωτογραφία εισβάλλουν στον χώρο δίνοντας πραγματικά την αίσθηση μιας γιορτής ετερόκλητων και συνάμα απόλυτα ταιριαστών στη συνάντηση στοιχείων, δημιουργών και ανθρώπων. Σαν ένα κανονικό πάρτυ που γιορτάζει όχι μόνο την πρώτη δεκαετία ενός από τα πιο αναγνωρισμένα εργαστήρια κεραμικής στην Αθήνα αλλά και την άνθιση της σύγχρονης κεραμικής στην πόλη μας.

Διάρκεια: 25-28 Απριλίου,

Σάββατο 18:00-21:00, Κυριακή 12:00-16:00

Αμύντα 13, Παγκράτι

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr