NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Με 2 βραβεία η ελληνική συμμετοχή στον τελικό του Lavazza Barista Challenge ​

Με 2 βραβεία η ελληνική συμμετοχή στον τελικό του Lavazza Barista Challenge ​

Στον διεθνή τελικό διαγωνισμό του Lavazza Barista Challenge η ελληνική συμμετοχή έλαβε 2 βραβεία. Ο Βιτάλης Παναγιώτης ανάμεσα σε 12 διεθνείς και ταλαντούχους baristas κατέκτησε την 2η θέση καθώς και το Mystery Box Challenge.

Στις 17 Απριλίου στο La Centrale Nuvola Lavazza, στο Τορίνο πραγματοποιήθηκε ο διεθνής τελικός του Lavazza Barista Challenge όπου 12 διεθνείς baristas δημιούργησαν μοναδικές συνταγές Barista Signature, ξεδιπλώνοντας όλη την δεξιοτεχνία τους και το πάθος τους για την τέχνη της παρασκευής καφέ.

Μετά από την ψηφοφορία και την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής, ο Παναγιώτης Βιτάλης, που εκπροσωπούσε την ελληνική συμμετοχή, κατέλαβε τη 2η θέση στη συνολική κατάταξη, δημιούργησε μια ξεχωριστή συνταγή που ονομάζεται Espresso Martini . Αυτή η χαρακτηριστική συνταγή είναι ένα ισορροπημένο μείγμα από espresso, ρούμι Zacapa, λικέρ ροδάκινο, passion fruit cordial και νερό αγγουριού, όπου έχει ως αποτέλεσμα μια εκλεπτυσμένη γεύση που κερδίζει όλες τις αισθήσεις για μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία καφέ. Ο Παναγιώτης Βιτάλης είναι εκπαιδευτής barista στην Bar Academy Hellas στην Αθήνα από το 2015, όπου εκπαιδεύει ανθρώπους σε καφετέριες και εταιρείες μοιράζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του μέσω σεμιναρίων . Η διάκριση του Παναγιώτη Βιτάλη αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης και του πάθους όλων των Ελλήνων baristas, οι οποίοι συνεχώς διευρύνουν τα όρια της παρασκευής καφέ και εξερευνούν νέους συνδυασμούς γεύσεων. Άλλωστε η καινοτόμος προσέγγισή του στην παρασκευή καφέ δεν εντυπωσίασε μόνο τους κριτές, αλλά ενέπνευσε και άλλους baristas να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές.

Οι διακρίσεις στον διαγωνισμό Lavazza Barista Challenge ήταν ως εξής : ο Amar Tamang από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναδείχθηκε πρωταθλητής του Lavazza Barista Challenge, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Christiaan Daniel Jacobs από τη Νότια Αφρική. Η πρωτοβουλία Lavazza Barista Challenge φέρνει σε επαφή baristas από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, δημιουργώντας έτσι μια παγκόσμια κοινότητα από λάτρεις του καφέ, ενώ παράλληλα με την προώθηση της τέχνης της παρασκευής καφέ παρέχει στους baristas μια πλατφόρμα ώστε να παρουσιάσουν τις δεξιότητές τους. Το Lavazza Barista Challenge αποτελεί μια ευκαιρία για την ανακάλυψη νέων ταλέντων στο χώρο αφού- μέσω του πάθους και της δέσμευσής τους στην παρασκευή καφέ, εμπνέουν τους λάτρεις του καφέ να εκτιμήσουν την ομορφιά και την πολυπλοκότητα αυτού του ροφήματος.

Η κριτική επιτροπή του τελικού γύρου αποτελούνταν από 5 ειδικούς εμπειρογνώμονες από τον χώρο του καφέ : τον Διονύση Μουστή, Lavazza Capabilities Manager της Lavazza, τον Mirko Giordano, Coffee Senior Trainer, τον Francesco Viarizzo, International Training and Food & Beverage Expertise Manager, τον Fabio Sipione, Events Training Manager, και τον Lauro Fioretti από τον όμιλο Simonelli.

Ο Παναγιώτης Βιτάλης θριάμβευσε και στο Mystery Box Challenge, όπου συνεργάστηκε με τον Έλληνα εκπαιδευτή της Lavazza. Ο ειδικός αυτός διαγωνισμός, το Mystery Box Challenge προκάλεσε περαιτέρω τους 12 συμμετέχοντες, να αποδείξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους πέρα από την παρασκευή καφέ. Κάθε ομάδα, αποτελούμενη από τον εκπαιδευτή της Lavazza και τον φιναλίστ barista της ίδιας χώρας, είχε κληθεί να αναπτύξει ένα ειδικό ποτό με βάση τον καφέ Calima 1895, μαζί με κάποια συστατικά που ήταν κρυμμένα σε ένα κουτί μυστηρίου. Η συνταγή δεν έπρεπε μόνο να έχει καλή γεύση και εμφάνιση, αλλά και να συνδυάζεται τέλεια με ένα επιδόρπιο που υπογράφει το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Condividere. Για τον ειδικό αυτό διαγωνισμό επιλέχθηκαν κριτές-50 υπάλληλοι της Lavazza- όπου κλήθηκαν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν την ποιότητα και την εμφάνιση της κάθε συνταγής που παρασκευάστηκε.

Η συνταγή που ξεχώρισε ήταν αυτή της ελληνικής συμμετοχής με τον τίτλο Summer in a Glass. Εμπνευσμένη από το καλοκαίρι της Ελλάδας , αυτή η συνταγή συνδυάζει αριστοτεχνικά το μαρτίνι, με τις γλυκές νότες της παπάγιας και τη φρεσκάδα του μεσογειακού τόνικ και του δεντρολίβανου. Μια πραγματική βουτιά στα ελληνικά Summer vibes, που σίγουρα κατέκτησε την ειδική κριτική επιτροπή. Ο Διονύσης Μουστής, Lavazza Capabilities Manager σχολίασε για το Lavazza Barista Challenge « Το επίπεδο τεχνογνωσίας και δημιουργικότητας που είδαμε ήταν εξαιρετικό και έχουμε ανεβάσει τον πήχη της αριστείας, χάρη στις επιδόσεις των φιναλίστ και των εκπαιδευτών μας. Λατρεύω να μοιράζομαι το πάθος και τις γνώσεις μου για τον καφέ και νιώθω εξαιρετικά υπερήφανος για αυτή τη δεύτερη έκδοση του Lavazza Challenge. Ο χρόνος που αφιέρωσαν όλοι οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση και την προετοιμασία αποδείχθηκε καθοριστικός, με αποτέλεσμα να έχουμε μια εξαιρετική εκδήλωση, η οποία εμψυχώθηκε περαιτέρω από την ειδική πρόκληση του mystery box που απασχόλησε όλους τους εργαζόμενους της Lavazza».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr