NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Horafi-Αθηναϊκή Φλοριστερία: Μια ανθισμένη συνδρομητική υπηρεσία και μερικές χρήσιμες συμβουλές

Horafi-Αθηναϊκή Φλοριστερία: Μια ανθισμένη συνδρομητική υπηρεσία και μερικές χρήσιμες συμβουλές

Γη, χώμα, ένα αγροτόσπιτο και στο κέντρο του ένα ρουστίκ ξύλινο τραπέζι με ανθισμένα λουλούδια μέσα σε μια παραγεμισμένη κανάτα με νερό…

Όλες οι συμπαραδηλώσεις της λέξης χωράφι, συγκλίνουν σε αυτό το ολάνθιστο φρέσκο μπουκέτο από το οποίο εμπνεύστηκε ο Ανδρέας Βαμβακάς για να δημιουργήσει το Horafi, την αθηναϊκή φλοριστερία όπως την ονομάζει, μια συνδρομητική υπηρεσία με την οποία εταιρείες και ιδιώτες λαμβάνουν κάθε εβδομάδα στο χώρο τους, μια ιδιαίτερη ανθοσύνθεση με φρέσκα εποχιακά λουλούδια.

Την πρώτη φορά που είδα την φωτογραφία ενός μπουκέτου από το Horafi θεώρησα ότι μου εμφανίστηκε στο instagram μία από εκείνες της εταιρείας lego με τις εντυπωσιακές χρωματιστές κατασκευές με λουλούδια.

Και όμως ήταν η πρώτη φορά που αντίκρυσα τη δουλειά του floral studio της Αθήνας και του Ανδρέα που μεγάλωσε με θύμησες από το οικογενειακό χωράφι με τα διάσπαρτα αγριολούλουδα, λίγο πιο έξω την Πάτρα. Τα λουλούδια αυτά έγιναν τα πρώτα του μπουκέτα με παραλήπτες τη μητέρα, τη γιαγιά αλλά και τις γειτόνισσες. Ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε να διαβάζει για το καθένα από αυτά και να μαθαίνει να τα περιποιείται.

Στην καραντίνα καθώς η σχέση των Αθηναίων με τα φυτά αναπτύχθηκε, ήταν εκείνος που διέσωζε τα φυτά φίλων και γνωστών και έτσι δεν άργησε να δημιουργήσει το δικό του “Horafi” αφήνοντας την πρότερη δουλειά του στον τομέα του HR για κάτι που πραγματικά κεντρίζει τη φύση του.

Πλεόν, πέρα από την συνδρομητική υπηρεσία του online creative floral studio, το Horafi, διαθέτει και μία δεύτερη που έχει να κάνει με τον custom made στολισμό για corporate events, private dinners αλλά και γάμους.

Και σήμερα ο Ανδρέας μοιράζεται με το Choices Weekend by epixeiro.gr συμβουλές σχετικά με τους επαγγελματικούς χώρους στους οποίους μπορεί κανείς να τοποθετήσειλουλούδια αλλά και χρηστικά tips για να κρατήσουν τα λουλούδια μας όσο το δυνατό περισσότερο.

Που μπορεί να τοποθετήσει κανείς λουλούδια σε έναν επαγγελματικό χώρο;

- Χώρος Υποδοχής/Reception

Ο χώρος της υποδοχής είναι αυτός που έχει την μεγαλύτερη σημασία για κάποιον επισκέπτη καθώς είναι η πρώτη εντύπωση που θα αποκτήσει εισέρχοντας στην εκάστοτε επιχείρηση.

Τα λουλούδια δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον στο χώρο αναμονής και δίνουν μια όμορφη πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη.

- Meeting Rooms

Η αίθουσα συνεδριάσεων, ειδικά στις μεγαλύτερες εταιρείες, είναι ένας σημαντικός χώρος όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες συναντήσεις.

Πάντα προτιμούμε λίγο πιο τολμηρά λουλούδια που ανανεώνουν την περιοχή και είναι ελκυστικά στο μάτι.

- Λουλούδια για το γραφείο

Τα απλά φρέσκα λουλούδια στα γραφεία των εργαζομένων είναι μια εξαιρετική ιδέα για να φέρουν χρώμα και θετική ενέργεια. Δεδομένου ότι τα λουλούδια ανεβάζουν τη διάθεση, η παραμονή στο χώρο γίνεται πιο ευχάριστη επηρεάζοντας θετικά την παραγωγικότητα.

Δεν χρειάζονται υπερβολές, ένα απλό βάζο με μερικά φρέσκα λουλούδια αρκούν για ένα πιο οικείο και ευχάριστο περιβάλλον.

Tips για να κρατήσουν περισσότερο τα λουλούδια μας

- Επιλογή του σωστού σημείου τοποθέτησης

Τα φρέσκα λουλούδια είναι αρκετά ευαίσθητα σε διάφορα στοιχεία και δεν μπορούν ναεπιβιώσουν όταν εκτίθενται σε ήλιο ή σε σημεία με έντονο αέρα.

Επιλέξτε ένα σημείο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως γιατί τα κομμένα λουλούδια δεν χρειάζονται πλέον το φως του ήλιου για να αναπτυχθούν, αντιθέτως τα κάνει να μαραίνονται πιο γρήγορα. Αποφύγετε σημεία που τα χτυπάει το air condition ή υπάρχει έντονο ρεύμα αέρα.

- Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βάζο

Είναι πολύ σημαντικό το βάζο που θα φιλοξενήσει τα λουλούδια σας να είναι καλά πλυμένο. Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργούνται βακτήρια στο νερό και είναι πολύ πιθανό ακόμη και τα πιο φρέσκα λουλούδια να μαραθούν μέσα σε 1-2 μέρες.

Χρησιμοποιήστε απλό σαπούνι πιάτων, με διαφορετικό σφουγγάρι από αυτό που πλένουμε πιάτα, ποτήρια. Μέσα από την συνδρομή λουλουδιών στο Χωράφι, τα λουλούδια έρχονται κάθε εβδομάδα σε ένα νέο καθαρό βάζο έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν βακτήρια και ότι τα λουλούδια θα αντέξουν περισσότερο.

- Αλλάξτε νερό καθημερινά

Σε συνέχεια του καθαρού βάζου, αλλάζοντας το νερό καθημερινά, δεν προλαβαίνει να δημιουργηθεί μεγάλος αριθμός βακτηρίων στο νερό και έτσι τα λουλούδια κρατάνε περισσότερο.

- Κόψτε τις άκρες από τα κοτσάνια

Κόβοντας τις κάτω άκρες των λουλουδιών κάθε δεύτερη μέρα, τα βοηθάμε να μπορέσουν να τραβήξουν περισσότερο νερό και έτσι να μας κρατήσουν περισσότερο.

- Αφαιρέστε τυχόν χαλασμένα λουλούδια

Σε περίπτωση που κάτι από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει όπως θα έπρεπε και κάποιο από τα λουλούδια χαλάσει, αφαιρέστε το από την σύνθεση και αλλάξτε νερό εκ νέου. Αν μείνει στο βάζο, αυτό θα κάνει και τα υπόλοιπα λουλούδια να χαλάσουν πιο γρήγορα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr