NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Υπερταμείο: Με 10% στο αεροδρόμιο Καλαμάτας - έντονο ενδιαφέρον για Ελληνικές Αλυκές

Υπερταμείο: Με 10% στο αεροδρόμιο Καλαμάτας - έντονο ενδιαφέρον για Ελληνικές Αλυκές

Με φόντο τον πλήρη μετασχηματισμό του με το νέο έτος σε πραγματικό Sovereign Wealth Fund (SWF) το Υπερταμείο συνεχίζει απρόσκοπτα την αξιοποίηση των assets που έχει στο χαρτοφυλάκιο των θυγατρικών του.

Επόμενο βήμα ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καλαμάτας με τον διευθύνων σύμβουλο του Υπερταμείου να αποκαλύπτει σε χθεσινή εκδήλωση πως θα διατηρήσει το 10%.

Η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Νοέμβριο, ενώ όσον αφορά στην αξιοποίηση των 22 μικρότερων αεροδρομίων, που είναι υπό τη διαχείριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, πρόθεση του Υπερταμείου είναι να ακολουθήσει ένα μοντέλο στα πρότυπα της παραχώρησης του εν λόγω αερολιμένα.

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γρηγόρης Δημητριάδης περιγράφοντας τα επόμενα βήματα της διαδικασίας

Σημειώνεται πως η παραχώρηση του αεροδρομίου, η οποία θα έχει διάρκεια 40 ετών, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 4 σχημάτων: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - GMR Airports, Μυτιληναίος – Corporation America Airports, Egis Airport – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - Aéroports de la Côte d’Azur και Fraport AG – Delta Airport Investments – ΠΗΛΕΑΣ (Όμιλος Κωνσταντακόπουλου).

Την ίδια ώρα, μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για την εταιρεία Ελληνικές Αλυκές, καθώς υπάρχουν επενδυτές τόσο από Ελλάδα όσο και από Κύπρο και εκτιμάται πως ο σχετικός διαγωνισμός θα βγει στον «αέρα» το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Σύμφωνα με την στρατηγική του Υπερταμείου, στόχος είναι οι Ελληνικές Αλυκές να ενισχύσουν τη δυναμική τους, αποκτώντας πρόσβαση σε νέες αγορές και να αναπτύξουν νέα προϊόντα, ενώ θα εξεταστεί αν έχει νόημα να μπουν στη λιανική η αν πρέπει να επεκταθούν περαιτέρω στο b2b.

Σύμφωνα με την διοίκηση πάντως πλέον «έχουν βγει πολλά projects από το συρτάρι» και τρέχουν πολλές διαδικασίες άμεσα.

διαβάστε επίσης: Πληθώρα δράσεων για μια βιώσιμη οικονομία από το Υπερταμείο




... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr