NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Αρχιτεκτονικά ταξίδια από την ArchiTeam

Αρχιτεκτονικά ταξίδια από την ArchiTeam

Ποτέ άλλοτε τα ταξίδια δεν ήταν τόσο διασκεδαστικά….διαφορετικά!

Οι Μαρία Αναγνώστου και Αλέξιος Βανδώρος είναι οι ιδρυτές της ArchiTeam. Αλλά ας τους γνωρίσουμε αρχικά λίγο καλύτερα πριν μιλήσουμε για πρότζεκτ τους.

Ο Αλέξιος Βανδώρος λοιπόν αρχικά, είναι Co-Founder και CEO του ArchiTeam. Είναι αρχιτέκτονας και επιχειρηματικά αναπτύσσει τον όμιλο επιχειρήσεων του VaCo Group στους τομείς της Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης, Κατασκευής, Αντιπροσώπευσης Επίπλων πανελλαδικά με στόχο να επεκταθεί παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια. Ασχολείται ταυτόχρονα με την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού με τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών και δράσεων. Ο σκοπός της ζωής του είναι να κάνει τον κόσμο ομορφότερο για τον εαυτό του και τους άλλους!

Συνεχίζοντας, η Μαρία Αναγνώστου είναι Co-Founder και Program Manager του ArchiTeam και Αρχισυντάκτρια του ArchiTravel. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός του ΑΠΘ και τελειόφοιτη του διατμηματικού μεταπτυχιακού "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ερευνά πολυεπίπεδα τη σχέση Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, ενώ παράλληλα διατηρεί το αρχιτεκτονικό της γραφείο στη Βόρεια Εύβοια.

Τι είναι λοιπόν το ArchiTravel; Τι το ξεχωριστό έχει; Ας δούμε τι μας απάντησαν οι 2 ιδρυτές του.

Παράθεση - epixeiro.gr

Όραμά μας είναι να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στη αρχιτεκτονική

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, γιατί δημιουργήσατε το ArchiTravel και ποιος  ο σκοπός του;

Όλα ξεκίνησαν στη Βραζιλία το 2008 κατά τη διάρκεια της αρχιτεκτονικής μας εκδρομής όταν σκεφθήκαμε πως όσα βλέπουμε και βιώνουμε δεν έπρεπε να τα κρατάμε μόνο για τον εαυτό μας. Έτσι σταδιακά δημιουργήσαμε το ArchiTravel, ένα project μοναδικό στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του διεθνώς. Με χάρτες, συντεταγμένες, φωτογραφίες και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ένας τουρίστας αρχιτεκτονικής και όχι μόνο, μπορεί κάποιος να προσανατολιστεί στη σύγχρονη αρχιτεκτονική μέσω του online «Αρχιτεκτονικού Οδηγού Πόλης» που προτείνει το ArchiTeam.

Ο κόσμος του ArchiTravel δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να βιώσουν τις πόλεις με έναν μοναδικό τρόπο αναδεικνύοντας τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που τις καθιστούν ελκυστικές σε τουρισμό και ανάπτυξη. Παράλληλα επιχειρούμε συχνά και την αντίθετη προσέγγιση, επισημαίνοντας τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που απέτυχαν να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα θετική σχέση με τα διάφορα αστικά σύνολα.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η  ομάδα μας ξεκίνησε να διοργανώνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο με κύριο μέλημα των μελών της πάντα να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα: να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στην αρχιτεκτονική, να ενισχύσουν την αρχιτεκτονική παιδεία του ευρύτερου κοινού, που στην Ελλάδα φαίνεται να μην υπάρχει καθόλου, ανακαλύπτοντας τη σχέση της αρχιτεκτονικής με την πόλη και βιώνοντας τη από κοντά.

Σκοπός των ταξιδιών είναι η ανάγνωση των τόπων μέσα από τα κτίρια και την Αρχιτεκτονική τους. Μια ανάγνωση που γίνεται διαβαίνοντας την πόλη και βιώνοντας την αληθινά, όχι απλά μέσα από τις συμβουλές των ταξιδιωτικών οδηγών. Πάνω απ' όλα πρόκειται για μια παρέα ανθρώπων που ταξιδεύουμε όχι για να φτάσουμε σε κάποιο συγκεκριμένο προορισμό, αλλά ζώντας το κάθε ταξίδι να επιστρέψουμε πλουσιότεροι σε βιώματα και αληθινές εμπειρίες.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Επιτυχία σημαίνει να είναι αναγνωρίσιμα τα projects από ανθρώπους άγνωστους σε εμάς και κυρίως να τα χρησιμοποιούν και να μένουν ευχαριστημένοι ως χρήστες. Είμαστε media partners σε μεγάλα αρχιτεκτονικά events παγκοσμίως, μιλάμε ως προσκεκλημένοι ομιλητές σε συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό προωθώντας το concept του Αρχιτεκτονικού Βιωματικού Τουρισμού ενώ έχουμε υπάρξει κριτές σε διεθνή αρχιτεκτονικά φεστιβάλ, γεγονός που αποτελεί μεγάλο επίτευγμα και αναγνώριση.

Βάση ποιας φιλοσοφίας εργάζεται η ομάδα σας;

Η φιλοσοφία μας είναι καθαρά ανθρωποκεντρική. Ξεκινήσαμε με ένα κεφάλαιο εξολοκλήρου από την τσέπη μας και στη συνέχεια με πολλή αγάπη για το όραμα μας και πολλή προσωπική δουλειά, δημιουργήσαμε το ArchiTeam, ένα δίκτυο ανθρώπων και ιστοτόπων που σήμερα αριθμεί 15 μέλη με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και 5 ιστοσελίδες διεθνούς προβολής.

Ποιο είναι το όραμα σας;

Το όραμα μας είναι να παιδεύσουμε το ευρύ κοινό στην Αρχιτεκτονική έχοντας ως αξίες την ποιότητα, την αισθητική και το κάλλος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr