NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Τζόαν Ρόουλινγκ : Η γυναίκα που μας θυμίζει ότι τα πάντα είναι δυνατά!

Τζόαν Ρόουλινγκ : Η γυναίκα που μας θυμίζει ότι τα πάντα είναι δυνατά!

Ποια είναι η αγγλίδα που από την απόλυτη φτώχεια κατέληξε να είναι η 12η πιο πλούσια γυναίκα της Αγγλίας; Ποια είναι η συγγραφέας που μας μύησε στον μαγικό κόσμο του μοναχικού μάγου Χάρι, που μας χάρισε εφτά χρόνια από τη γεμάτη σασπένς και μαγεία ζωή του;

Η απάντηση είναι Τζόαν Ρόουλινγκ ή αλλιώς Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, το όνομα με το οποίο υπέγραφε τα βιβλία της από φόβο μήπως και οι πιθανοί αναγνώστες ανακαλύψουν ότι είναι γυναίκα και δεν τα αγοράσουν.

Η ιστορία της αποτελεί πραγματικά πηγή έμπνευσης, αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή!

Ποια είναι η κυρία Ρόουλινγκ; Η Τζόαν γεννήθηκε το 1965 στο Yate της Αγγλίας. Κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων η οικογένειά της μετακόμισε δύο φορές. Τη δεύτερη φορά μείνανε  στο Tutshil κοντά στο δάσος Dean όπου πέρναγε όλη της τη μέρα παίζοντας με την αδερφή της. Από μικρής της άρεσε να γράφει και να διηγείται ιστορίες στους φίλους της ώστε να τους διασκεδάζει. Την πρώτη της ιστορία την έγραψε σε ηλικία έξι ετών και αφορούσε ένα κουνέλι! Η Τζόαν όταν τελείωσε το σχολείο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Exeter στο Devon, γαλλική φιλολογία.

Το 1990 μετακόμισε στην Πορτογαλία για να διδάξει αγγλικά. Εκείνη ήταν η χρονιά που της ήρθε και η ιδέα για τη δημιουργία του μάγου Χάρι Πότερ και μάλιστα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της με το τρένο.  Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Jorge Arantes, με τον οποίο απέκτησε το 1993 την κόρη τους Jessika. Δυστυχώς ο γάμος της δεν κράτησε πολύ, κι έτσι εκείνη μαζί με την κόρη της μετακόμισαν στο Εδιμβούργο για να μείνουν κοντά στην αδερφή της. Η οικονομική της κατάσταση ήταν πάρα πολύ άσχημη, ενώ λέγεται πως εκείνη την περίοδο έπασχε από κατάθλιψη. Ωστόσο μάλλον θα λέγαμε ότι βρήκε παρηγοριά στο γράψιμο, καθώς άρχισε να αναπτύσσει την αρχική της ιδέα και να δημιουργεί και τους άλλους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να ολοκληρώσει το πρώτο της βιβλίο «Harry Potter and the Philosopher's Stone». Βέβαια το βιβλίο απορρίφθηκε οχτώ φορές μέχρι τελικά να γίνει δεκτό από τον οίκο Blloomsbury.

Παράθεση - epixeiro.gr

Δεν χρειαζόμαστε μαγεία για να αλλάξουμε τον κόσμο. Έχουμε όλη τη δύναμη που χρειαζόμαστε ήδη μέσα μας.

Από εκεί και πέρα η τύχη της επιτέλους άνοιξε και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει! Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα βρετανικά βιβλιοπωλεία στις 30 Ιουνίου του 1997. Μέχρι το 2.000 είχαν εκδοθεί και άλλα δύο βιβλία με αποτέλεσμα να έχουν γίνει περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια αντίτυπα σε 35 γλώσσες φέρνοντάς της κέρδη 480 εκατ. Δολαρίων! Το έκτο της βιβλίο «Harry Potter and the Half-Blood Prince», πούλησε 6.9 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε 24 ώρες, ένα ρεκόρ για την ιστορία των εκδόσεων! Με αποκορύφωμα το τελευταίο της βιβλίο το 2007 «Harry Potter and the Deathly Hallows» που έσπασε επίσης ρεκόρ, καθώς ήταν το βιβλίο με τις περισσότερες παραγγελίες πριν ακόμα βγει στα βιβλιοπωλεία!

Αντίστοιχη τεράστια επιτυχία είχαν και οι ταινίες, με την πρώτη να βγαίνει το 2001, από τον Chris Columbus, κερδίζοντας 93,5 εκατομμύρια δολάρια και σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ!

Η προσωπική της ζωή προχώρησε μαζί με το βιβλίο, καθώς το 2001 παντρεύτηκε τον Dr. Neil Murray και μαζί του απέκτησε ακόμα δύο παιδιά.

 Το 1999 ανακηρύχτηκε Συγγραφέας της Χρονιάς, μία διάκριση την οποία ακολούθησε πληθώρα άλλων βραβείων. Η Τζόαν κατάφερε να κερδίσει άλλη μια πρωτιά παγκοσμίως, βγάζοντας περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια μόνο γράφοντας βιβλία.

Δεν έχει σταματήσει να γράφει, να έχει ιδέες και να βγάζει καινούργια πράγματα προς τα έξω. Πιστεύω ότι η ζωή της αποτελεί ένα παράδειγμα δύναμης και πίστης, δείχνοντάς μας πως τίποτα δεν είναι αδύνατο, πως ποτέ δεν είναι αργά και πως αν πραγματικά θέλεις όλα τα μπορείς!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr