NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Γιατί να έχω responsive & mobile optimized website;

Γιατί να έχω responsive & mobile optimized website;

Ας ξεκινήσουμε απ' τα απλά.

Ο αριθμός των mobile χρηστών ολοένα και αυξάνεται. Το κινητό αποτελεί lifestyle εργαλείο και είναι προσωπικό αντικείμενο που μέσα του περιέχει όλες τις πληροφορίες και επικοινωνίες που χρειάζεσαι για την καθημερινότητά σου. Για τους millennials δε, είναι όλη τους η ζωή, αφού η αλληλεπίδραση με το κινητό είναι συνεχής σε κάθε της μορφή.

Όταν μιλάμε για mobile friendly websites εννοούμε websites που είναι φιλικά και εύχρηστα προς το χρήστη, εύκολα αναγνώσιμα, με μικρές φωτογραφίες που να φορτώνουν γρήγορα και άλλα τέτοια παρόμοια tips. Για παράδειγμα, μια γραμματοσειρά 14-16pt μπορεί να σου φαίνεται μεγάλη, αλλά ο,τιδήποτε μικρότερο θα ήταν δύσκολο να διαβαστεί από κινητό. Κι αυτό αμέσως το καθιστά ως καλή πρακτική για mobile friendly website, τα οποία παρεπιμπτόντως η Google τα αγαπά και τα επιβραβεύει. Αν αποφασίσεις να φτιάξεις το website σου σε Wordpress είσαι σε καλό δρόμο μιας και η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι εξαρχής mobile friendly. Και να σου δώσω κι ένα μικρό tip: αν δεν είσαι σίγουρος για το αν είναι ή όχι το δικό σου website, μπες εδώ και τσέκαρέ το (είναι online mobile friendly test)!

Οι mobile χρήστες τώρα, είναι αποδεδειγμένα απαιτητικοί και παθιασμένοι με τα κινητά τους. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από την κατοχή των τελευταίων μοντέλων σε smartphones που διαθέτουν, όσο κι από την ασταμάτητη χρήση τους. Αυτοί οι χρήστες επιδιώκουν να βρουν γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά αυτό που ψάχνουν στο κινητό τους και το mobile optimization τους δίνει ακριβώς αυτό που ψάχνουν. Όλα τα mobile optimized websites είναι mobile friendly και όχι το αντίθετο.

Το mobile optimized απευθύνεται αποκλειστικά σε mobile χρήστες. Και τι εννοούμε ακριβώς; Το website είναι φτιαγμένο με κάποια ειδικά χαρακτηριστικά, όπως τα μεγάλα γραφικά, layout σε μία στήλη, minimal design, μικρότερο μέγεθος εικόνων, αναπροσαρμοσμένο περιεχόμενο & φυσικά ταχύτητα. Η πρώτη εντύπωση είναι το παν. Πλοηγούμαι εύκολα, τάχιστα και ευχάριστα για το μάτι μου στο website σου από το κινητό μου σημαίνει ότι θα επιστρέψω σε αυτό και κατά μεγάλο ποσοστό είμαι δυνητικός πελάτης σου.

Έκπτωση 20% στο νέο σου website, επωφελήσου της προσφοράς!

Και μη ξεχνάμε και κάτι πολύ πολύ σημαντικό... τα social media. Στα social media επικοινωνούμε κυρίως από κινητό. Αν προβάλεις την επιχείρησή σου στα social media, έχεις στρατηγική, γράφεις περιεχόμενο, κάνεις διαφημίσεις αλλά στέλνεις τους fans σου στο website σου που δεν είναι mobile friendly & optimized, το σίγουρο είναι πως θα τους χάσεις. Πού καταλήγουμε;

Αν έχεις blog, αν διατηρείς e-shop ή αν το κοινό σου είναι κατεξοχήν mobile χρήστες τότε χωρίς σκέψη για να έχεις την αναμενόμενη απόδοση σε όλες τις ενέργειες που κάνεις, το website σου πρέπει να είναι optimized. 

Και τι εννοούμε να είναι μαζί και responsive;

Μη μπερδεύεστε με πολλές πληροφορίες. Το responsive design είναι η πολύ απλή πρακτική όπου το website σου αναγνωρίζει τη συσκευή που χρησιμοποιείς (σταθερός υπολογιστής, κινητό, tablet) και προσαρμόζεται δυναμικά σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό οθόνης με σκοπό τη βέλτιστη ανάγνωση και περιήγησή σου. Ο προσανατολισμός της οθόνης είναι όταν κρατάμε το κινητό σε οριζόντια θέση (landscape) ή σε κάθετη θέση (portrait). Κατά τη διάρκεια αυτής της προσαρμογής το περιεχόμενο κάθε website αναδιαμορφώνεται σύμφωνα με τις διαστάσεις της εκάστοτε οθόνης & οι μη απαραίτητες πληροφορίες, όπως κάποια videos ή φωτογραφίες δεν εμφανίζονται ώστε να μην εμποδίζουν τις σημαντικές πληροφορίες του website. Η εμπειρία που αποκτά ο χρήστης από μια τέτοια πρακτική είναι πάντα ευχάριστη και θετική (θετικό UX user experience) καθώς με την αύξηση της ευχρηστίας, αυξάνεται και ο χρόνος παραμονής του χρήστη στο website, κάτι πολύ πολύ θετικό για την επιχείρησή σου. 

Συμπέρασμα σε 1 πρόταση; 

Για να συμβαδίζεις με την εποχή σου, τις απαιτήσεις της και το κοινό σου, ένα responsive, mobile friendly & optimized website σε μια πλατφόρμα όπως της Wordpress που υποστηρίζει πολλά τέτοια χαρακτηριστικά, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι!

Εάν ενδιαφέρεσαι για νέο website, επωφελήσου της προσφοράς μας! 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr