NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Κοσμήματα... για φάγωμα!

Κοσμήματα... για φάγωμα!

Η Ηλιάννα Νίτσικα είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα που σε καθηλώνει με την ευγένεια και τους καλούς της τρόπους.

Η ματιά και το χαμόγελό της σου εμπνέουν εμπιστοσύνη και σε γεμίζουν ζεστασιά.

Αυτό το κορίτσι, έχει ένα σπάνιο ταλέντο στη μικρογλυπτική. Κι εγώ αναζητώντας μικρά, καλαίσθητα, περίεργα και unique κοσμήματα, έπεσα πάνω της. 

Αυτό το πλάσμα είναι μια μοναδική καλλιτέχνις που δημιουργεί με αγάπη και με μεγάλη φαντασία τα κοσμήματά της και μέσα σε λίγο καιρό έχει κατορθώσει να κερδίσει την αγάπη του κόσμου και το θαυμασμό για αυτά τα δημιουργήματα που δε μοιάζουν με άλλα!
Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω είναι να ακούσω για αυτήν την προσπάθειά της, τα όνειρά της, το εργαστήρι της και όσα αντιμετωπίζει καθημερινά αφήνοντας πίσω τη δουλειά της ως γραφίστρια για να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά αγαπάει και να γίνει μια νέα επιχειρηματίας στην Ελλάδα του σήμερα!

Το Ilianne - Jewelry Made of Love σκίζει στα Social Media & είναι τόσο αυθεντικό όσο και η ίδια!

Την έχω απέναντί μου και ξεκινώ με μια ρομαντική ερώτηση, όπως ταιριάζει στην ηλικία και το προφίλ της!

Α.Κ: Μικρή τι έλεγες ότι θα γίνεις «όταν μεγαλώσω»;

Η.Ν: Από μικρή ήμουν ανήσυχο παιδί! Με τα πάντα καταπιανόμουν , πολλά μου άρεσαν , και οι γονείς μου πάντα αναρωτιόντουσαν τι τελικά θα καταλήξω να κάνω! Αγαπούσα το σχολείο, αλλά λάτρευα ότι ήταν σχετικό με την τέχνη και τη μουσική. Βέβαια... τελικά αυτή η έφεση μου στη μικρογλυπτική δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, αφού συνεχώς ασχολιόμουν με την πλαστελίνη μέχρι που η μαμά μου απηύδησε λιγάκι και μου την κατέσχεσε! Που θα μπορούσε να φανταστεί!!

Α.Κ: Πώς γεννήθηκε η ιδέα γι’ αυτά τα ξεχωριστά κοσμήματα; Ποια ήταν η στιγμή που είπες «ναι, αυτό θα κάνω!» ;

Η.Ν:Τα κουκλόσπιτα και οι μινιατούρες πάντα μου προκαλούσαν αίσθηση χαράς και γαλήνης! Σε μια σύντομη επίσκεψη μου στο αεροδρόμιο του Παρισιού όταν ήμουν 18, είδα κάτι πλαστικούς μαγνήτες-σουβενίρ σε σχήμα ψωμιού και ερωτεύτηκα! Μέχρι να φτάσω στην Αθήνα με σκεφτόμουν να δημιουργώ μινιατούρες και να τα προσαρμόζω σε κοσμήματα που δε θα μοιάζουν με άλλα!! Ήταν η τέλεια χρονική στιγμή, όπου πραγματικά δεν άντεχα άλλο να ασχολούμαι καθημερινά με τον υπολογιστή και τη γραφιστική/μοντάζ που σπούδαζα όσο κι αν μου άρεσε! Γιατί ήθελα να ξεκινήσω να δημιουργώ χωρίς να χρειαστεί να βάλω κάτι στην πρίζα! 

IMG_0410.jpg?mtime=20171215122119#asset:72158

Α.Κ: Είναι και θα είναι η κύρια ενασχόλησή σου αυτή πλέον ή θα το κάνεις παράλληλα με κάτι άλλο;

H.Ν: Ονειρεύομαι να είναι για πάντα η κύρια ενασχόλησή μου αυτή, καθώς μου δίνει τη δυνατότητα να μην υπάρχουν όρια στη φαντασία μου και στις ιδέες μου! Είναι μαγικό να έχεις κάτι στο μυαλό σου, να έχεις τα μέσα, τον τρόπο και τη δυνατότητα να το υλοποιήσεις μέχρι να έρθει αντάξιο των προσδοκιών σου! Κι ακόμα πιο μαγικό, να ξέρεις ότι κάποιος εκεί έξω θα το αγαπήσει, θα σε στηρίξει και θα περιμένει εναγωνίως κάποια άλλη ιδέα σου γιατί....θα τον κάνει χαρούμενο! Βέβαια, αγαπώ πολύ τη φωτογραφία και τη γραφιστική που σπούδασα και καταπολεμώ το "μικρόβιό" μου φωτογραφίζοντας μόνη μου τις δημιουργίες μου φτιάχνοντας τις διαφημιστικές μου καμπάνιες! 

Παράθεση - epixeiro.gr

Έχω μετανιώσει ίσως για τις πολλές φορές που έκλαψα επειδή με αμφισβήτησα ή λύγισα γιατί είδα κάποιες από τις ιδέες μου να "αναπαράγονται" και να αντιγράφονται -Η.Ν-

Α.Κ: Για να φτάσεις στο σημείο που είσαι τώρα τι κεφάλαιο χρειάστηκες; Πήρες δάνειο;

Η.Ν : Ακόμα θυμάμαι όταν ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα φωτογραφείο της γειτονιάς μου και το μισθό μου αποφάσισα να τον ξοδέψω σε πηλούς. Οι γονείς μου ξαφνιάστηκαν τόσο που ειλικρινά δεν ήξεραν τι να μου πουν! Παρόλα αυτά, πριν αρχίσουν να εξαγριώνονται με τις επιλογές μου και τον τρόπο που διαχειριζόμουν τα χρήματά μου, αποφάσισαν να περιμένουν για να δουν...που θα βγεί!

Α.Κ: Ποιος σε βοήθησε περισσότερο σε αυτό το ξεκίνημα; Θέλω να μου τον ονομάσεις και να μου πεις γιατί.

Η.Ν : Δε θα μπορούσα να μην αναφέρω την οικογένειά μου. Το μπαμπά μου, τη μαμά μου και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια μου που πίστεψαν σε μένα και στις τρελές ιδέες μου από την πρώτη στιγμή! Ήταν πάντα δίπλα μου...από το να μου αγοράσουν κάποιες από τις θεότρελες και ίσως ανεξήγητες γι'αυτούς πρώτες ύλες, μέχρι στο να φτιάξουν τις πρώτες χειροποίητες συσκευασίες για τα δημιουργήματά μου! Αξίζει βέβαια να αναφερθώ και στον αδελφό μου που σα λογιστής με συμβούλεψε και με ενθάρρυνε να κάνω το επαγγελματικό μου ξεκίνημα, αψηφώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα μας! 

promocup.jpg?mtime=20171215122212#asset:72159

Α.Κ: Είναι εύκολη η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα; Είσαι πολύ νέα σε ηλικία και θα ήθελα να μάθω τι έχεις αποκομίσει ως τώρα.

Η.Ν : Δε ξέρω αν μπορώ να αποκαλέσω τον εαυτό μου επιχειρηματία ακόμα. Δε ξέρω ακόμα τι σημαίνει αυτό σε βάθος και έχω ακόμα πολλά να μάθω, πολλά να αποκομίσω και πολλά να βελτιώσω. Ήμουν, είμαι και θα είμαι μια ονειροπόλα καλλιτέχνις που είχε την τύχη να έχει ανθρώπους δίπλα της που δεν την αποθάρρυναν από το να κάνει την τέχνη της επάγγελμα. Αυτό θα έλεγα είναι το μυστικό που κάνει εύκολη τη γυναικεία ή όποια άλλη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και σε κάθε άλλη χώρα. Η στήριξη από τους δικούς σου ανθρώπους και η πίστη τους σε σένα και τα όνειρά σου! 

Α.Κ: Πώς βλέπεις την Ηλιάννα σε 10 χρόνια; Πού θα βρίσκεται και με τι θα ασχολείται;

Η.Ν : Ναι, με ονειρεύομαι να έχω μαγαζί! Όσο κι αν φοβάμαι, όσο κι αν διστάζω! Με ονειρεύομαι με ένα μεγάλο χαμόγελο να υποδέχομαι ανά πάσα στιγμή τους ανθρώπους που έχουν την καλή διάθεση και τη θέληση να αποκτήσουν ή να δωρίσουν ένα από τα δημιουργήματά μου. Με ονειρεύομαι να απασχολώ έναν υπάλληλο εκεί και να έχω τη δυνατότητα να του δίνω ένα μισθό που του αξίζει και να έχουμε την καλύτερη σχέση! Και εύχομαι όλα αυτά κάποια στιγμή να γίνουν πραγματικότητα...θα προσπαθήσω τουλάχιστον!

gingerbread.jpg?mtime=20171215122301#asset:72160

Α.Κ: Πες μου κάτι για το οποίο έχεις μετανιώσει

Η.Ν : Έχω μετανιώσει ίσως για τις πολλές φορές που έκλαψα επειδή με αμφισβήτησα ή λύγισα γιατί είδα κάποιες από τις ιδέες μου να "αναπαράγονται" και να αντιγράφονται. Γιατί; Γιατί λίγη ώρα μετά κάποιος άνθρωπος θα ερχόταν και θα μου έλεγε ότι αυτά που φτιάχνω ξεχωρίζουν και έχουν καλύτερη αισθητική. Και αντί να σταθώ εκεί, σκεφτόμουν πόσο άδικο είναι κάποιος να προσπαθεί να αναπαράξει κάτι που εσύ εμπνεύστηκες και έφερες εις πέρας μετά από πολλές δοκιμές και κόπο τόσο απλά, φτηνά και εύκολα. 

Α.Κ: Ποιος είναι ο ανταγωνισμός σου; Κάνει κανείς κάτι παρόμοιο;

Η.Ν : Όπως σου είπα, υπάρχουν πολλές αναπραγωγές και πολλά κοσμήματα μινιατούρες από το 2012 που ξεκίνησα να πειραματίζομαι με τη μικρογλυπτική. Παρόλα αυτά, μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας, έμαθα να έχω εμπιστοσύνη σε ό,τι κάνω, στον κόσμο που με στηρίζει και με διαλέγει και φυσικά σε αυτή την αισθητική που προσδίδω στα γλυπτά μου που ίσως κανείς άλλος δε μπορεί να δώσει γιατί δεν αγαπάει τόσο αυτό που κάνει, όπως αμέριστα αγαπώ εγώ. 

Α.Κ: Θεωρείς πως οι τιμές σου είναι λογικές; Σίγουρα υπάρχει κόσμος που του αρέσει πολύ η δουλειά σου αλλά ίσως δεν έχουν να διαθέσουν το ποσό.

Η.Ν: Καθημερινά λαμβάνω πολλά μηνύματα ή σχόλια στις εκθέσεις, όπως "αυτό που κάνεις δεν πληρώνεται και δε μπορεί να πληρωθεί όπως του αξίζει! Οι τιμές σου είναι πολύ λογικές για το χρόνο εργασίας που έχει το κάθε κομμάτι", αλλά λαμβάνω και σχόλια όπως "γιατί κάνει 20 αυτό αυτό, γιατί είναι τόσο ακριβό;" Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αντίληψη και τη δική του οπτική για το τι θεωρείται ακριβό και φτηνό. Τα δικά μου κοσμήματα τιμολογούνται πρώτα από το χρόνο που χρειάζονται για να φτιαχτούν, έπειτα από την ιδέα και ύστερα από το υλικό. Άλλωστε είναι πάντα εύκολο να παρουσιάσεις ένα εμπορεύσιμο κόσμημα ως πολύτιμο επειδή γυαλίζει...και να του δώσεις μεγαλύτερη αξία ενώ δεν την αξίζει σε σχέση με κάτι που έχει φτιαχτεί εξ'ολοκλήρου στο χέρι από διάφορα υλικά και με πολλή αγάπη! 

IMG_6447.jpg?mtime=20171215122400#asset:72162

Α.Κ: Έχεις κάποιο συνέταιρο;

Η.Ν : Όχι. Είμαι αποκλειστικά μόνη σε αυτό γιατί τα κοσμήματά μου τα θεωρώ παιδιά μου και θέλω πάντα αυτό που κάνω να έχει προσωπικό χαρακτήρα! Παρόλα αυτά, η οικογένειά μου αλλά και η καλύτερή μου φίλη με βοηθούν πολύ στη συναρμολόγηση και στις συσκευασίες για να έχω χρόνο πέρα από την παραγωγή των κοσμημάτων να σκεφτώ άλλες ιδέες και αν τις υλοποιήσω. 

Α.Κ: Είσαι ένα απίστευτα γλυκό, ευγενικό και καλοπροαίρετο κορίτσι. Θεωρείς πως παίζει ρόλο η προσωπική επαφή και ο χαρακτήρας σε αυτό που έχεις επιλέξει να κάνεις;

H.Ν : Αγαπώ πολύ την ευγένεια και την πρεσβέυω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ένα χαμόγελο και ένα ευχαριστώ αξίζει για μένα τα πάντα! Είμαι άνθρωπος που θέλει να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του. Σίγουρα παίζει ρόλο η προσωπική επαφή και ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου στο να γίνει καλύτερος στο επάγγελμά του και τις σχέσεις του.

Α.Κ: Πες μου 3 χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σου που σε έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα.

Η.Ν :Υπομονετική - Δημιουργική - Ακούραστη!

A.K: Τι θα συμβούλευες κάποιον που έχει μια ιδέα στο μυαλό του και φοβάται να κάνει το βήμα;

Η.Ν : Να μην το  φοβηθεί! Οι φόβοι οδηγούν σε απωθημένα και τα απωθημένα στη δυστυχία. όσο έχουμε την υγεία μας και ανθρώπους που μας στηρίζουν δίπλα μας, πρέπει να ρισκάρουμε και να προσπαθούμε γιατί αν δεν το κάνουμε, πάντα θα το μετανιώνουμε και θα αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν η έκβαση της προσπάθειας που δεν κάναμε ποτέ! 

Α.Κ: Η επισκεψιμότητα που έχεις στα social media είναι προϊόν αγάπης και ποιότητας αυτού που προσφέρεις. Τα διαχειρίζεσαι μόνη σου; Έχεις σκεφτεί να τα παραδώσεις σε κάποιον ειδικό;

Η.Ν :Τα διαχειρίζομαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνη μου (με αποτέλεσμα πολλές φορές να καθυστερώ και λιγάκι) και θεωρώ πως δε ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να το παραδώσω σε κάποιο ειδικό! Για τον ίδιο λόγο που φοβάμαι να προβώ σε χονδρική πώληση και διάθεση των κοσμημάτων μου σε καταστήματα. Για να μη χαθεί ο προσωπικός χαρακτήρας τους! Θέλω να είμαι εκεί, να λέω ευχαριστώ, α συμβουλεύω και να βοηθάω η ίδια τους πελάτες μου. Γιατί κανείς δε ξέρει αυτά τα μικρά πλασματάκια όπως εγώ! 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr