NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

8 tips για τέλειο Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο γραφείο!

8 tips για τέλειο Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο γραφείο!

Το Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο γραφείο πιθανόν να είναι και η μοναδική μέρα της χρονιάς που οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης αναμένουν με χαρά.

Ο σκοπός σε ένα τέτοιο πάρτι, είναι να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους οι εργαζόμενοι, να χαλαρώσουν, να ξεφύγουν λίγο από την ρουτίνα και να βγάλουν ‘’μεθυστικές selfies’’. Είναι ευκαιρία να προσφέρετε κάτι ξεχωριστό στους εργαζομένους σας που δεν θα το ξεχάσουν και σίγουρα θα το εκτιμήσουν!

8 tips για οργανωμένα και ψαγμένα events! 

#1 Δημιουργήστε οικογενειακό κλίμα.

Σε αυτό θα βοηθούσε ιδιαίτερα αν οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να φέρουν το άλλο τους μισό, τον άνθρωπό τους. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα υπάρχουν και παιδιά, οπότε καλό είναι να φροντίσετε να υπάρχει και ένας Άγιος Βασίλης, ή αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο διασκεδαστικό, κληρώστε ποιος υπάλληλος θα ντυθεί Άγιος Βασίλης. Επίσης καλό θα ήταν να ρωτήσετε πόσα άτομα θα καλέσει ο κάθε υπάλληλος, καθώς αν είναι να έρθουν αρκετά παιδάκια, θα μπορούσατε να φροντίσετε να υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος με κάποιες δραστηριότητες για τα παιδιά ώστε οι μεγαλύτεροι να μπορούν να απολαύσουν πιο ήρεμα το ποτό τους και να συζητήσουν μεταξύ τους. 

#2 Χώρος διεξαγωγής πάρτι.

Η προφανής απάντηση είναι το γραφείο της δουλειάς. Θα γλυτώσετε και από περαιτέρω έξοδα και από τον πονοκέφαλο της εύρεσης και ενοικίασης του ιδανικού χώρου. Θα είναι όμως ένα πάρτι στο γραφείο το ίδιο αξιομνημόνευτο; Αν στοχεύετε στο να προκαλέσετε θεαματικές εντυπώσεις, μήπως τελικά αξίζει να νοικιάσετε ένα χώρο που είναι ειδικά σχεδιασμένος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις; Ειδικά αν το γραφείο σας είναι μικρός χώρος και αναμένεται να προσέλθει αρκετός κόσμος. Επίσης, αν έχετε ήδη διοργανώσει από προηγούμενες χρονιές τα πάρτι στο γραφείο, μήπως είναι καλύτερα να αλλάξετε λίγο τις περιστάσεις; Σε κάθε περίπτωση, ό,τι χώρο και αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε πως θα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τον προσκεκλημένο κόσμο και αν τελικά αποφασίσετε να νοικιάσετε ένα χώρο, καλό θα ήταν να μην είναι μακριά από τον χώρο εργασίας. Υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες λύσεις και χώροι που νοικιάζονται για τέτοιους σκοπούς. Αρκετά open spaces για κάθε ενδιαφερόμενο και κάθε περίσταση! Just google it & σίγουρα θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στο εταιρικό σας event! 

#3 Φαγητό/Ποτό.

Εδώ υπάρχουν άπειρες δυνατότητες και επιλογές. Μπορείτε για παράδειγμα να κανονίσετε όλοι οι εργαζόμενοι να ετοιμάσουν κάτι ξεχωριστό της αρεσκείας τους, ώστε ο ένας να δοκιμάσει την κουζίνα του άλλου. Όμως μην αρκεστείτε σε αυτό, γιατί δε θέλετε να φανείτε τσιγκούνης στα μάτια των εργαζομένων σας. Καλό είναι να έχετε μιλήσει προηγουμένως με τους υπαλλήλους σας ώστε να μάθετε τις γευστικές τους προτιμήσεις και να κλείσετε στη συνέχεια μια catering εταιρία για να παρέχετε ένα μπουφέ που θα είναι αρεστός σε όλους. Εδώ υπάρχουν επίσης οικονομικές λύσεις από διάφορες εταιρίες και μπορείτε να πετύχετε πολύ καλές τιμές βάσει της εταιρικής σας ιδιότητας. Εδώ δεν πρέπει να λείπουν ούτε τα γλυκά ούτε τα ποτά γιατί εορταστικό κλίμα χωρίς ποτό δεν υφίσταται! Η ουσία είναι να διασκεδάσετε, να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε ένα εορταστικό κλίμα. So, let the party begin...Eat & Drink! 

#4 Ετοιμάστε μια έκπληξη.

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε για το ηθικό της ομάδας και το Χριστουγεννιάτικο πάρτι αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία. Οι επιλογές και εδώ φυσικά απεριόριστες αρκεί να έχεις φαντασία! Αιφνιδιάστε τους με κάτι ευχάριστο. Με ένα απλό δώρο ή μια ευχετήρια κάρτα. Κάντε ένα διαγωνισμό και προσφέρετε σε έναν τυχερό ένα πληρωμένο ταξίδι (εφόσον φυσικά αυτό είναι στις δυνατότητες του προϋπολογισμού σας). Μπορείτε επίσης να αναδείξετε τους κορυφαίους εργαζόμενούς σας και να τους προσφέρετε μερικά ξεχωριστά δώρα, δίνοντας έτσι κίνητρο στους υπόλοιπους για το επόμενο έτος. Σημαντικό είναι να μην τους ενημερώσετε από πριν για την έκπληξή σας. Είπαμε, θέλετε να τους αιφνιδιάσετε! Ο σκοπός του πάρτι είναι να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε και να γελάσετε. Το ευχάριστο κλίμα στη δουλειά αυξάνει την αποδοτικότητα και καλυτερεύει τις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων και διοίκησης. Όπως μια επιχείρηση στοχεύει να δημιουργήσει πιστότητα πελατών, εσείς θέλετε να δημιουργήσετε πιστούς υπαλλήλους! 

#5 Δραστηριότητες.

Δεν υπάρχει ανάγκη να σπάσετε τον πάγο με κάτι χαλαρό. Είστε στο γραφείο. Ήδη γνωρίζεστε όλοι μεταξύ σας. Οργανώστε κάτι διασκεδαστικό. Μια επιλογή είναι το καραόκε. Η διασκέδαση είναι εγγυημένη. Μπορείτε να τραγουδήσετε και σε ομάδες, εξάλλου εδώ δεν υπάρχουν τώρα ανώτερα και κατώτερα στελέχη, εδώ είναι όλοι ίσοι (εκτός αν είναι κάποιος πολύ φάλτσος!).

Ένα άλλο παιχνίδι, είναι το ‘’Ποιος Είμαι;’’. Στο παιχνίδι αυτό, κολλάτε ένα χαρτάκι στην πλάτη ή το μέτωπο ενός ατόμου, και στο χαρτάκι αυτό αναγράφεται το όνομα ενός διάσημου. Ύστερα, το άτομο κάνει ερωτήσεις στους υπόλοιπους καλεσμένους και αυτοί απαντάνε μόνο με ένα ναι ή όχι. Το παιχνίδι αυτό, καθώς θα έρθουν και συγγενικά/φιλικά πρόσωπα των καλεσμένων, βοηθάει στο να γνωριστούν καλύτερα όλοι οι καλεσμένοι μεταξύ τους. Υπάρχουν άπειρα παιχνίδια τέτοιας θεματολογίας και αποτελούν ίσως την καλύτερη ευκαιρία για να διασκεδάσετε με την καρδιά σας!

#6 Οργάνωση.

Αν είστε πολύ πιεσμένος στην δουλειά και δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την οργάνωση του πάρτι μπορείτε τότε να μεταθέσετε το καθήκον σε ένα άτομο της εμπιστοσύνης σας ή διαφορετικά μπορείτε να νοικιάσετε ένα χώρο που θα είναι ήδη διακοσμημένος στο κλίμα των Χριστουγέννων. Αν ακολουθήσετε την δεύτερη επιλογή, θα πρέπει να κλείσετε το χώρο μήνες πριν καθώς υπάρχουν και άλλες εταιρίες που θέλουν να κάνουν το ίδιο με εσάς. Φυσικά όμως αυτό θα σας κοστίσει αρκετά παραπάνω. Μπορείτε όμως από την άλλη να διοργανώσετε το πάρτι από κοινού με μια άλλη εταιρία και να μοιραστείτε τα έξοδα. 

#7 Be social!

Χωρίς δημοσιεύεις, κοινοποιήσεις, check-ins, tags, posts & selfies, όλα είναι ανιαρά. Μοιραστείτε τη διάθεσή σας στα social media (προσωπικά & εταιρικά) και δώστε μια άλλη χροιά στην εταιρική σας παρουσία. Προβάλετε προς τα έξω το fun & το εορταστικό κλίμα. Αναρτήστε τις φωτογραφίες σας & κάντε Live! Μπείτε σε Facebook & Instagram και διασκεδάστε με τη ψυχή σας! Το αξίζετε εξάλλου! It's Christmas! 

#8 Ετοιμαστείτε για κάτι ξεχωριστό!

Το προσωπικό σας εργάζεται σκληρά κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους και αυτή η μέρα του Χριστουγεννιάτικου πάρτι θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να χαλαρώσουν. Διοργανώστε κάτι ξεχωριστό για να δείξετε στους υπαλλήλους σας ότι εκτιμάτε την σκληρή τους δουλειά. Με αυτό εννοούμε πως χρειάζεται να οργανωθείτε και να προγραμματίσετε το event τουλάχιστον 1 μήνα πριν, ώστε να συντονίσετε όλες τις λεπτομέρειες και να μην πρόκειται για προχειροδουλειά! Φυσικά αυτό μπορεί να καθιερωθεί ως ετήσιο εταιρικό event. Not bad idea, hmm? 

Η ομάδα του επιχειρώ σας εύχεται ολόψυχα καλά, υγιή και δημιουργικά Χριστούγεννα!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr