NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Ζήσε πέρα από τα όρια μπαίνοντας στην εικονική πραγματικότητα του VR planet!

Ζήσε πέρα από τα όρια μπαίνοντας στην εικονική πραγματικότητα του VR planet!

Το VR Planet είναι ο χώρος που απαραιτήτως πρέπει να επισκεφθείς αν θέλεις να νιώσεις την αδρεναλίνη σου στα ύψη & τους παλμούς σου να χτυπούν κόκκινο! Επίλεξε ανάμεσα σε ταξίδια σε μέρη μακρινά, στο να υποδυθείς ένα σούπερ ήρωα ή στο να καταπολεμήσεις τους φόβους σου ερχόμενος αντιμέτωπος με τις πιο κρυφές φοβίες σου. Δεν ακούγεται απλά συναρπαστικό, είναι κιόλας! Φόρεσε άνετα ρούχα, πάρε την καλύτερη παρέα που έχεις μαζί σου και ξεκίνησε με το να αφεθείς πλήρως σε μια εικονική πραγματικότητα που θα σε κάνει να ξεχάσεις το όνομά σου! Η ιδέα είναι πρωτότυπη, αλλά το επιχειρηματικό ρίσκο μεγάλο! Η εικονική πραγματικότητα είναι η νέα τάση της digital εποχής και έχει εφαρμογή σε πολλούς και ιδιαίτερους τομείς της κοινωνίας. Βρέθηκα με τη Γεωργία Πολιά, επιχειρηματία του VR planet, η οποία μου διηγήθηκε πως γεννήθηκε η ιδέα και πόσο δύσκολο είναι εν έτει 2018 να είσαι μπροστά από την εποχή σου!

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της εικονικής πραγματικότητας; Ποια ήταν η στιγμή που είπες «ναι, αυτό θα κάνω!»;

Φτιάξε την εικόνα... Λονδίνο, προάστιο, κλασσική, σχεδόν παρακμιακή, pub, όπου ανάμεσα σε οθόνες που παίζουν αθλητικά & θαμώνες μισομεθυσμένους, υπάρχει σε μία γωνιά μια παραπεταμένη παιχνιδομηχανή Εικονικής Πραγματικότητας, από αυτές τις φθηνές που πωλούνται παντού, αλλά συγχρόνως το πιο νεοφερμένο gadgetάκι της εποχής για να προσελκύσει εικονικούς φονιάδες zombie & διαστημικούς shooters. 

Από τα γεννοφάσκια μου είμαι περίεργη & περιπετειώδης φύση & έτσι απλά για την πλάκα, δοκιμάζω για πρώτη φορά την τεχνολογία VR (Virtual Reality) για να γελάσουμε με την παρέα και... Αποκάλυψη!

Ερωτεύομαι με την πρώτη ‘’βουτιά’’ την εξωπραγματική αλλά πολύ πειστική αίσθηση που σου δίνει, αυτήν τη μαγική τεχνολογική μεταφορά σου σε διαστάσεις πέρα από τον τόπο & τον χρόνο,  που δυστυχώς, όσοι δεν έχουν βιώσει την Εικονική Πραγματικότητα, δεν μπορούν να την καταλάβουν, ότι & αν περιγράψω... Τα γραφικά & η ανάλυση δεν είναι ικανοποιητικά, η θεματολογία πολύ ξένη ως προς τα ζητούμενά μου ως ιδιοσυγκρασία, αλλά η αίσθηση είναι πραγματικά μοναδική! Είμαι στον Γαλαξία & αιωρούμαι σε κενό αέρος, χωρίς βαρύτητα! Και είναι απλά... Απίστευτο!

Επιστρέφοντας Ελλάδα αρχίζω μανιωδώς να το ψάχνω παραπάνω & ανακαλύπτω πως η τεχνολογία VR στο Εξωτερικό, είναι πολύ πιο εξελιγμένη από αυτό που είδα στο Λονδίνο & υπάρχει εξοπλισμός που θα μπορούσε με τις επιδόσεις του, να μου δώσει & υψηλή ανάλυση & ρεαλιστικότερα γραφικά από αυτά που πρωτοείδα, αλλά & εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας που να καλύπτουν θεματολογικά αυτά που εγώ αναζητώ να βιώσω: Διάστημα, βυθός, Αρχαία Ελλάδα, ταξίδια, γρίφοι, τρισδιάστατη ζωγραφική, ντοκιμαντέρ...

Άρχισα σχεδόν αμέσως να οραματίζομαι με ποιούς & πόσο διαφορετικούς μεταξύ τους τρόπους, αυτή η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να υπηρετήσει εμένα πρωτίστως & την ακόρεστη δίψα μου για Γνώση & Εξερεύνηση, αλλά κατ’επέκταση τον Άνθρωπο γενικά.

Εκστασιάστηκα, ειλικρινά, όταν είδα τις απρόσμενες δυνατότητές της & την προοπτική της, όταν χρησιμοποιηθεί με το σωστό για εμένα τουλάχιστον, τρόπο. Αποφάσισα λοιπόν, να συστήσω στην Ελλάδα & στους Έλληνες, έναν νέο τρόπο Εκπαίδευσης, Δημιουργίας, Ενημέρωσης, Διασκέδασης, Εκτόνωσης, ακόμα & Θεραπείας μέσα από αυτήν τη νέα τεχνολογία.

Το VR Planet γεννήθηκε, για να υπηρετήσει όλα αυτά που επιθυμώ ως εμπειρίες να μοιραστώ με τους καλεσμένους μου, για αυτό & αυτή την γιορτή, την βιώνουμε όλοι μαζί, ΠΑΡΕΑ!

Είναι και θα είναι η κύρια ενασχόλησή σου αυτή πλέον ή θα το κάνεις παράλληλα με κάτι άλλο;

Είναι μια μεγάλη αγάπη αυτή η τεχνολογία για εμένα & δε σου κρύβω πως έχω αφιερωθεί πλήρως σε αυτήν αυτό το διάστημα, ώστε να την εξερευνήσω & να την αξιοποιήσω με όλους τους τρόπους που μπορώ να σκεφτώ.

Βέβαια, ερχόμενη σε επαφή με τους ανθρώπους που επισκέπτονται το VR Planet, πάντα παίρνω καινούρια ερεθίσματα για το που αλλού θα μπορούσε να ‘’βοηθήσει’’ η Εικονική Πραγματικότητα. Οπότε για την ώρα & για όσο αισθάνομαι πως υπάρχουν ακόμα αναξιοποίητες χρήσεις της, θα επιμείνω δημιουργικά σε αυτήν & μόνο. Έχω μια υγιή -θέλω να πιστεύω- εμμονή με την ποιότητα Ζωής των ανθρώπων & το VR έχει αποδειχτεί πολύ χρήσιμο μέσο & εργαλείο ώστε να ικανοποιεί αυτή την ανάγκη μου, για προσφορά.

HD-VR-1273x800.jpg?mtime=20180703163854#asset:91884

Τι κεφάλαιο χρειάστηκες; Πόσο ακριβή ήταν αυτή η επένδυση;

Ο τεχνικός εξοπλισμός που απαιτείται ώστε να έχεις ''δημιουργία μιας Εικονικής Πραγματικότητας'' & μάλιστα διαδραστικής (μέσω εικονικών ''χεριών''), δεν είναι απλή περίπτωση. Πολλοί είναι αυτοί που την συγχέουν με 3D ή 4D & άλλες υποδεέστερες τεχνολογίες. 

Χρησιμοποιούμε στο VR Planet, τα πλέον αξιόπιστα συστήματα εξειδικευμένης πληροφορικής, με ό,τι νεότερο κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά, ώστε το ‘’εμβυθιστικό’’ αποτέλεσμα να είναι όσον το δυνατόν ρεαλιστικότερο.
Αυτό σημαίνει πολύ υψηλές προδιαγραφές & στο hardware & στο software, φυσικά με το ανάλογο κόστος. Δεν είναι καθόλου φθηνή τεχνολογία, πόσο μάλλον αν έχεις υψηλά standards. Δεν ξέρω αν καλύπτω την ερώτησή σου, λέγοντας πως πρόκειται για μια διόλου ευκαταφρόνητη επένδυση.

Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σου; Υπάρχει κάπου αλλού στην Ελλάδα μέρος όπου να μπορείς σε ειδικό χώρο να αξιοποιήσεις τη συγκεκριμένη τεχνολογία;

Επίτρεψέ μου, να σου πω πως δεν πιστεύω στον ανταγωνισμό. Ίσως & να είμαι υπέρμετρα ρομαντική & αφελής, όμως πιστεύω πως το κύριο ‘’προϊόν’’ μιας επιχείρησης παροχής υπηρεσιών, είναι οι άνθρωποι της & η αύρα τους, η αίσθηση που αποκομίζεις στην συναναστροφή μαζί τους,  ο τρόπος που επικοινωνείς, η συνέπεια & το ενδιαφέρον τους, η εμφανής πρόθεση εξέλιξης της ποιότητας του προϊόντος & μετά αυτό καθ’αυτό το ίδιο το προϊόν!

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι οι χώροι στην Ελλάδα που λειτουργούν αυτή την στιγμή με τη χρήση της τεχνολογίας VR (& ίσως με αρκετά διαφορετική προσέγγιση της εικονικής πραγματικότητας, ο καθένας από αυτούς), μετρώντας μάλιστα πρόσφατα ήδη μια απώλεια επιχείρησης (έκλεισε) στο συγκεκριμένο αντικείμενο, εδώ στην Αθήνα.

Η Εικονική Πραγματικότητα είναι κάτι πολύ νέο στην ελληνική αγορά αυτή την στιγμή. Σίγουρα με την πάροδο του χρόνου θα υπάρξουν & άλλοι που θα θελήσουν να ασχοληθούν & να δημιουργήσουν παρόμοιους χώρους & δραστηριότητες.  Αυτό βέβαια καθόλου δεν εμποδίζει το VR Planet να έχει ήδη πάει 2-3 levels παραπέρα... Όλοι οι καλοί χωράνε & στην αγορά... αρκεί όντως να είναι καλοί!!

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το VR είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να προσεγγίσεις ανθρώπους που αδυνατούν υπό άλλες συνθήκες να βιώσουν κάτι παρόμοιο (ΑΜΕΑ, κινητικά προβλήματα κά)

Όντως, φαντάσου (εσύ που το έχεις ζήσει & ξέρεις την αίσθηση του VR), ασχέτως της όποιας κινητικής δυσχέρειάς σου, να σου δίνεται αυτή η εκπληκτική ευκαιρία να ταξιδέψεις σε μέρη του πλανήτη που εκ των πραγμάτων είναι δυσπρόσιτα για όλους μας... πχ να κάνεις ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ, να αναρτήσεις την σημαία σου στην στέγη του κόσμου & να δεις από εκεί το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα... να μπεις σε ένα ατομικό υποβρύχιο & να εξερευνήσεις τον βυθό ή να κάνεις μια διαστημική αποστολή... να βρεθείς στην Αφρικανική στέπα & να ταΐσεις μια καμηλοπάρδαλη ή να πας βόλτα στην Ανταρκτική! Η απόλυτη Τεχνολογική Μαγεία on demand!

BLUEHAIR_180703_163921.jpg?mtime=20180703163921#asset:91885

Πες μου κάτι για το οποίο έχεις μετανιώσει και θα το έκανες διαφορετικά.

Δηλώνω γενικώς αμετανόητη... Τα εκάστοτε λάθη μου & οι κακές μου επιλογές, υπήρξαν πάντα οι μεγαλύτεροι & πολυτιμότεροι δάσκαλοί μου, τα καλύτερα βιωματικά μαθήματα που μου χάρισε η Ζωή... & με την βαθιά πεποίθηση ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, να διορθωθούν, να μετατραπούν & ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, ίσως (& εύκολα μπορεί να διορθωθεί μελλοντικά), θα επέλεγα ο χώρος να ήταν μεγαλύτερος & ισόγειος ώστε να έχει εύκολη πρόσβαση για αναπηρικά αμαξίδια... για να μπορούμε να μαζευόμαστε ακόμα περισσότεροι από τους 25-30 που συνήθως συναντιόμαστε τώρα & να μπορούν ευκολότερα να έρθουν όλοι.

Ευτυχώς αυτά τα θέματα της χωρητικότητας & της πρόσβασης, προς ώρας, τα λύσαμε εν μέρει με τις κινητές μονάδες VR που διαθέτουμε. Είμαστε... το βουνό που on demand, μπορεί να πάει στον Μωάμεθ όταν αυτό χρειαστεί, όπως όταν τα άτομα είναι πολλά, στην περίπτωση των σχολείων, φροντιστηρίων, εταιρειών, φεστιβάλ, ειδικών σχολείων, ιδρυμάτων κλπ.

Η εμπειρία που προσφέρει το VR είναι μοναδική. Η εικονική τηλεμεταφορά και η βιωματική δραστηριότητα σε κάθε περιβάλλον προσδίδει μια αίσθηση ελευθερίας που ενδέχεται κανονικά στη ζωή μας να μην τη βιώσουμε ποτέ. Τι άλλο προσφέρει μια τέτοια δραστηριότητα;

Η λίστα είναι σχεδόν ανεξάντλητη... από εκρήξεις αδρεναλίνης χωρίς κανέναν πραγματικό σωματικό κίνδυνο (επικίνδυνα roller coaster, wingsuit flying) έως ταξίδια στον χωρο-χρόνο (Ακρόπολη 5ου Αιώνα, 7 Θαύματα), βιωματική επιμόρφωση (Ανθρώπινο σώμα, Πλανήτες), προσομοιωτές που σε τοποθετούν σε μια θέση όπου εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσα να βιώσω με άλλον τρόπο (προσομοιωτής Αυτισμού, Τυφλότητας), εφαρμογές καταπολέμησης Φοβιών (υψοφοβία), εκτόνωση (αναρρίχηση), διαλογισμός στα ομορφότερα τοπία του πλανήτη, εξερεύνηση της Τέχνης (‘’μπαίνοντας’’ μέσα σε έναν πίνακα του Dali ή του Van Gogh), εγκεφαλική εξάσκηση μέσα από γρίφους & εικονικές αποδράσεις (escape rooms), τρισδιάστατη δημιουργία ζωγραφικών έργων... θα μπορούσα να κατονομάζω για ώρες & πάλι να μην έχω καλύψει πλήρως τις διαστάσεις & τις απίστευτες εμπειρίες που μπορεί να σου προσφέρει η τεχνολογία αυτή. Και είμαστε ακόμα στην αρχή της! Ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρη ότι ακόμα & η πιο καλπάζουσα φαντασία, είναι σε θέση να δει από τώρα όλες τις πιθανές προοπτικές της.

Επιχειρηματικά θεωρείς το VR είναι το next step evolution σε κάθε industry;

Γνωρίζω ήδη Βιομηχανίες & μάλιστα εδώ στην Ελλάδα, οι οποίες σήμερα χρησιμοποιούν τεχνολογία VR στις εγκαταστάσεις τους. Είτε ως εκπαιδευτικό μέσον για χρήση μηχανημάτων ακριβείας, είτε για σχεδιασμό πχ κτιριακών έργων. Οι δυνατότητες χρήσης της Εικονικής Πραγματικότητας σε πάρα πολλούς τομείς πιστεύω πως θα είναι πολύ έντονα εμφανείς την επόμενη πενταετία αν όχι & νωρίτερα. Το γνωστό παγκοσμίως Ελληνικό δαιμόνιο, είμαι πολύ σίγουρη ότι θα εφεύρει & πολλούς νέους καινοτόμους τρόπους χρήσης της & πραγματικά ανυπομονώ να το δω αυτό στην πράξη!

Παράθεση - epixeiro.gr

Η σημαντικότερη & ουσιαστικότερη διαφήμισή μας, είναι η ‘’από στόμα σε στόμα’’ διάδοση της συνολικής εμπειρίας του VR Planet

Ποιος είναι ο κύριος τρόπος που μέχρι τώρα προωθείς και διαφημίζεις την υπηρεσία σου;

Η σημαντικότερη & ουσιαστικότερη διαφήμισή μας, είναι η ‘’από στόμα σε στόμα’’ διάδοση της συνολικής εμπειρίας του VR Planet. Η συχνή επανάληψη των επισκέψεων στον Μωβ Πλανήτη μας, είναι φυσικά & πηγή μεγάλης χαράς, αλλά & επιβεβαίωσης πως σίγουρα κάτι κάνουμε σωστά στο εγχείρημα μας αυτό. Ακόμα & τώρα, μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας, μου προκαλεί τρομερή εντύπωση το ότι πολλές φορές κανονίζουμε πάρτυ ή εκδηλώσεις, τηλεφωνικά, χωρίς να έχει προηγηθεί από τους ανθρώπους αυτούς έστω μια επίσκεψη στον χώρο μας ή να έχουν έστω την εμπειρία της Εικονικής Πραγματικότητας οι ίδιοι, έστω & από κάπου αλλού. Αρκούνται στις ενθουσιασμένες αντιδράσεις & προτροπές γνωστών ή φίλων τους, που το έχουν βιώσει εδώ μαζί μας!

Φυσικά παίζουν ρόλο στην εικόνα & την επαγγελματική μας αξιοπιστία & τα αφιερώματα που μας έχουν γίνει κατά καιρούς στον τύπο, στο διαδίκτυο, στο ραδιόφωνο & στην τηλεόραση, η παρουσία μας στα social media αλλά & η κλασσική εντυποδιανομή, η συμμετοχή μας σε επιτυχημένες εκδηλώσεις, συνέδρια, φεστιβάλ κλπ, ειδικά όταν κάποιος κάνει την διαδικτυακή του έρευνα σχετικά με το VR Planet, αλλά επιμένω πως η καλύτερη διαφήμιση παραμένει η προφορική.  Επειδή δεν προέρχεται από πηγή που ενδεχομένως να έχει οφέλη, παραμένει σε προσωπικό επίπεδο, πολύ πιο αξιόπιστη & αντικειμενική.

Παίρνεις μέρος σε εκθέσεις και βλέπεις από κοντά το ενδιαφέρον του κόσμου. Από το brand awareness ο κόσμος φτάνει εύκολα στο conversion; Μπαίνουν χρήματα στο ταμείο;

Το μέσον που χρησιμοποιούμε στο VR Planet, η Εικονική Πραγματικότητα, έχει ένα πολύ βασικό μειονέκτημα στην προώθησή του... σχεδόν κανείς δεν μπορεί ούτε καν να φανταστεί την αίσθηση, τις δυνατότητες & τις διαστάσεις του, πριν να το βιώσει προσωπικά.

Στις εκθέσεις, στα συνέδρια ή τα φεστιβάλ, έχουμε την ευκαιρία να το προσφέρουμε προς δοκιμή στους παρευρισκομένους, αλλά πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε, ακόμα & τώρα, σκεπτικισμό ως προς την χρήση του ή ακόμα & καχυποψία ή απαξίωση για το ‘’που πάμε ρε παιδιά;’’ Είναι πολλοί αυτοί που αρνούνται ακόμα & να το δουν εξερευνητικά & με φυσική ανθρώπινη περιέργεια. Αποτελεί μια τεχνολογία που τρομάζει, επειδή υποσυνείδητα ο κόσμος το έχει συνδέσει με απομόνωση, αποβλάκωση & προβατοποίηση.

Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ταυτίσει το VR μέσα στο κεφάλι τους με βία, horror, videogames ως την χείριστη μορφή συνειδησιακής απόδρασης. Εκείνη την κατασκευασμένη απόδραση από μια πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, ενώ εκείνοι, επιλέγουν αντί αυτού να την βιώσουν παθητικά & προτιμούν ουτοπικά & μόνον να ‘’κερδίσουν’’, σε μία Εικονική Ζωή. Και δεν τους παρεξηγώ για αυτές τους τις θέσεις & σκέψεις... Κάπως έτσι θυμάμαι το αντιμετώπισα & εγώ σε εκείνη την Λονδρέζικη pub, μια ζωή σχεδόν πίσω…

Δε θα σου πω ψέματα πως χρηματικά αυτή η επιχείρηση μου αποφέρει αυτή την στιγμή. Οικονομικά, υποστηρίζεται ακόμα από άλλους πόρους. Όμως λατρεύω τόσο τις προοπτικές που μπορώ να δω, εισπράττω τόση χαρά στην συναναστροφή μου με τον κόσμο που μας επιλέγει, ώστε το τίμημά μου σε χρόνο, φροντίδα & προσπάθεια, είναι τελικά μικρό συγκριτικά.

Πες μου τι θα μου ταίριαζε ως εμπειρία να δοκιμάσω στο VR.

Νομίζω το βίωσες στην τελευταία σου επίσκεψη στο VR Planet & με δικαίωσες!

Και μην το αρνηθείς γιατί έχω & τα βιντεοσκοπημένα πειστήρια του εγκλήματος....

Να ξέρετε, εσείς που ακόμα διαβάζετε αυτές τις αράδες, εσείς την γνωρίζετε με το κοινό της όνομα, ως Αφροδίτη Κράβαρη, αλλά στις δικές μου επαφές, είναι αποθηκευμένη ως Amazing Amazon!!

VR Planet Σαλόνι Εικονικής Πραγματικότητας βρίσκεται στην Παύλου Μελά 43 & Μπότσαρη στο Περιστέρι

Facebook Page: VRHOSTESS - VR Planet Σαλονι Εικονικης Πραγματικοτητας 

Instagram: vrplanetgr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr