NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Crypto Summer: To BTC ETF και το αναμενόμενο αυγουστιάτικο rally

Crypto Summer: To BTC ETF και το αναμενόμενο αυγουστιάτικο rally

Καλοκαίρι, Ελλάδα, θάλασσα και η συγκέντρωση για να γραφτεί το άρθρο του Ιουλίου παραπάνω από δύσκολη. Όμως η αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν κοιμάται και δεν καταλαβαίνει τι πάει να πει ελληνικό καλοκαίρι.

Άλλωστε, στο μυαλό έρχονται οι αναμνήσεις του περσινού καλοκαιριού, που ξαφνικά το ενδιαφέρον άρχισαν να μονοπωλούν οι ανοδικές τιμές μιας αγοράς που ξεκίνησε μέσα Ιουλίου από τα 73 δισεκατομμύρια δολάρια για να φτάσει στο αποκορύφωμα της τον Ιανουάριο στα 831 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η περίοδος ήταν ένα μεγάλο μάθημα για όσους την έζησαν. Όλοι μίλαγαν για τα κρυπτονομίσματα, το YouTube είχε πάρει φωτιά, ενώ το τηλέφωνο ήταν στο χέρι για να μαθευτεί η επόμενη ευκαιρία.

Αναφέρομαι σε ένα περιορισμένο κοινό που έζησε την περίοδο αυτήν, καθώς, όπως έχω περιγράψει και σε προηγούμενα άρθρα μου, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εμπλακεί με τα crypto και η όλη εμπειρία δεν είναι και πολύ user friendly.

Όσοι ρευστοποίησαν τον Ιανουάριο χαμογέλασαν, όσοι μπήκαν τον ίδιο μήνα έχουν ζήσει την διόρθωση αλλά το συμπέρασμα είναι ένα: Ιούλιος 2017: 73 δις και Ιούλιος 2018 290 δις. Το επόμενο ερώτημα είναι Ιανουάριος 2017 831 δις, Ιανουάριος 2018 ?? δις.

Πάμε να δούμε τις εξελίξεις στον χώρο. Την προηγούμενη εβδομάδα, τα φώτα της δημοσιότητας μονοπώλησαν οι συνεδριάσεις του αμερικανικού Κογκρέσου όπου συζητήθηκε η δυνητική συμβολή της χρήσης του blockchain ως τεχνολογίας και όχι ως ψηφιακού χρήματος. Δεν πρέπει βέβαια ποτέ να ξεχνάμε τις λεπτές ισορροπίες και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την πολιτική.

Ο γερουσιαστής Brad Sherman εισηγήθηκε την απαγόρευση της αγοράς Bitcoin καθώς και της εξόρυξης του μέσω mining για τους Αμερικανούς πολίτες, μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί αργότερα ότι η εισήγηση αυτή ήταν πλήρως κατευθυνόμενη καθώς η μεγαλύτερη δωρεά για την πολιτική του καμπάνια έχει προέρθει από εταιρεία επεξεργασίας πιστωτικών καρτών.

Το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού ονομάζεται BTC ETF. Σε απλή γλώσσα, το BTC ETF είναι παράγωγο του BTC όπου θα μπορεί ο επενδυτής να επενδύσει στην άνοδο του BTC χωρίς ουσιαστικά να το αγοράσει ούτε και να το αποθηκεύσει κάπου. Η ημερομηνία που πρέπει να σημειώσετε είναι η 10η Αυγούστου όπου το SEC θα ανακοινώσει την απόφαση του για έγκριση ή όχι του BTC ETF.

Αν το BTC ETF εγκριθεί, προβλέπεται άνοδος της τιμής του BTC. Και από την εμπειρία μου θα προβλέψω ότι, αν όντως εγκριθεί, τότε θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος. Και το θέμα είναι αν τα ανταλλακτήρια έχουν πραγματικά αναβαθμίσει τις υποδομές τους και αν δεν θα ξαναδούμε τα φαινόμενα Ιανουαρίου όπου οι πλατφόρμες κατέρρευσαν, σταμάτησαν οι εγγραφές καινούργιων χρηστών και χρειαζόσουν δύο ώρες και αμέτρητα refresh της σελίδας του exchange για να ολοκληρωθεί μία συναλλαγή.

Αν δεν εγκριθεί το BTC ETF, το γεγονός ότι οι μεγάλοι οργανισμοί είναι προ τον πυλών δεν θα αλλάξει. Η αγορά θα ανέβει, το θέμα είναι το πότε.

Αυτό που θα συνιστούσα είναι όσοι επιθυμούν να επενδύσουν να το κάνουν άμεσα και να μην περιμένουν εκείνες τις μέρες του Αυγούστου γιατί θα μείνουν με την όρεξη και δεν θα μπορέσουν να τοποθετηθούν.

Για άλλη μια φορά, θα τονίσουμε ότι τα άρθρα μας δεν αποτελούν οικονομικές συμβουλές και ο κάθε αναγνώστης οφείλει να κάνει την έρευνα του και να μην επενδύει χρήματα που δεν είναι διατεθειμένος να χάσει.

Εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και αν οι εξελίξεις τρέξουν θα επιστρέψουμε με έκτακτη αρθρογραφία μέσα στον Αύγουστο.

Καλό cryptosummer!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr