NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Η δημιουργικότητα της μη δράσης

Η δημιουργικότητα της μη δράσης

Ελληνικό καλοκαίρι, το πρώτο βήμα για την δημιουργική μας επανεκκίνηση

Η αρχική σημασία της λέξης αυλή ήταν το ανοικτό μέρος της γης όπου φυσά ο άνεμος. Μία αυλή λοιπόν γίνεται όλη η Ελλάδα στα καλοκαιρινά μελτέμια του Αιγαίου, που φρεσκάρουν, καθαρίζουν και αναζωογονούν όχι μόνο την θάλασσα αλλά και την διάθεση και την υγεία των ανθρώπων. Μας καθαρίζουν και μας απελευθερώνουν από τις έννοιες και τα προβλήματα και μας φορτίζουν με την καινούργια χρυσή ενέργεια του ζωοδότη Ήλιου.

Το Αιγαίο πέλαγος - ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ελληνικού καλοκαιριού -, πέρα από τις κάθε λογής ομορφιές του, είναι συνδεδεμένο με την θεραπευτική κίνηση που δημιουργούν οι άνεμοι και την προστασία που παρέχουν τα λευκά νησιά του, όντας κοντά το ένα στο άλλο. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η ονειρική κατάσταση όταν το διασχίζεις και εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση στην ξηρά πραγματικότητα. Η δεκτικότητα και η παθητική απόλαυση του ανέμου μας επιτρέπουν να εμπιστευτούμε την ισορροπία της μη σκέψης και να δραπετεύσουμε από την νοητική εγρήγορση του σύγχρονου τρόπου ζωής μας. Εύκολο να το γράψουμε, δύσκολο όμως να το επιτύχουμε.

Όντας σχεδόν εξαρτημένοι από μεθόδους, τεχνικές, εργαλεία και συμβουλές-δεκαλόγους, νοιώθουμε σταθερά την ανάγκη να αναλύουμε και να μεθοδεύουμε ακόμα και τις θερινές εξορμήσεις μας. Ο οργανωτής της παρέας - όταν υπάρχει - μας καλεί να επισκεφθούμε τις επιλεγμένες παραλίες και ταβέρνες, τα μπαράκια και τα καφέ που βρίσκονται στην προσεκτικά επιλεγμένη λίστα του, καθώς και τα εξέχοντα σημεία με άριστη θέα και υποψηφιότητα φωτογραφιών.

Ουσιαστικά, η ανθρώπινη πλευρά μας που χρειάζεται την μέγιστη δυνατή ξεκούραση είναι η αρσενική - δραστική. Έχει την ανάγκη να ξεκουράσει τον πολεμιστή μέσα μας – ανεξαρτήτως από το αντικείμενο ασχολίας ή εργασίας - και να φρεσκάρει την δυναμική και την ενέργειά μας. Παράλληλα βέβαια, η θηλυκή - δεκτική πλευρά μας έχει τότε την δυνατότητα να απελευθερώσει την φαντασία και την δημιουργική - χωρίς αναγκαίο πλάνο - σκέψη. Να οραματιστεί και να ονειρευτεί με ελευθερία και μαγευτική έμπνευση που η χώρα μας παρέχει σε αφθονία το καλοκαίρι.

Αλήθεια, το όνειρο και το όραμα σε καλούν να πιαστείς από τα φτερά τους και έτσι ξεκούραστος και ανανεωμένος να ταξιδέψεις δημιουργικά στον κόσμο χωρίς σχέδια και σύνορα, δίνοντας όλο σου το είναι και το πάθος για δημιουργία. Παίρνοντας μαζί σου τους ανθρώπους που είναι γύρω σου, την ομάδα σου, την οικογένειά σου, για να συνδημιουργήσετε σε ένα άλλο επίπεδο από την καθημερινότητα. Ο οίστρος σου, η θεόπνευστη αυτή ορμή, ανοίγει μονοπάτια ιδεών και έργων που ενώνουν τους ανθρώπους στον κοινό σκοπό. Η έμπνευση ως αλυσίδα, όχι περιορισμού, αλλά ελευθερίας έκφρασης και δημιουργικής οπτικής.

Η ελληνική αυλή της χώρας μας, φιλόξενη κάθε φορά για νέα μέλη στην ευρύτερη οικογένεια, που ίσως δεν γνωρίζουμε προσωπικά αλλά ενώνονται μαζί μας μέσα από τον άνεμο των κοινών αξιών. Αυτές μας αρμενίζουν στο δημιουργικό πέλαγος και τις ιστορίες της λευκότητας και της φωτεινότητας και μας γεμίζουν ζωντάνια, αγάπη και έμπνευση γι΄αυτό που κάνουμε και μέσα από τον δρόμο της γνώσης, της ευεξίας και της υγείας μας ενώνουν με όλους γύρω μας.

Η πρόκληση περιλαμβάνει πάντοτε την επάνοδο στο πρότερο ρυθμό ζωής μας, κατά προτίμηση βαθμιαία με σεβασμό και ομαλότητα, με δώρα την φρεσκάδα και την νέα οπτική που μας παρείχε η αποστασιοποίηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr