Culture Hub

Πειραιάς: Από το γαϊτανάκι έως τους χαρταετούς δίπλα στη θάλασσα

Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης και γιορτής για τις Απόκριες με ζωντανή μουσική, παιδικές δράσεις αλλά και παραδοσιακά Κούλουμα δίπλα στη θάλασσα.

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Πειραιάς: Από το γαϊτανάκι έως τους χαρταετούς δίπλα στη θάλασσα
epixeiro

14/02/2026 | 08:00

Μουσική, χορός και γλέντι, παράδοση, έθιμα και φαγητό πλέκουν το γαϊτανάκι των φετινών εκδηλώσεων που καλεί κατοίκους και επισκέπτες σε ένα αποκριάτικο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες με ελεύθερη συμμετοχή, γεμάτο κέφι και γιορτινή διάθεση.

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πειραιά από την Τσικνοπέμπτη έως την Καθαρά Δευτέρα σε διοργάνωση της διεύθυνσης εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων &Τουρισμού – Destination Piraeus.


Αποκριάτικο Καρναβαλοπάρτι για παιδιά στην Πλατεία Κοραή

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου | 11:00–15:00, η Πλατεία Κοραή μετατρέπεται σε μια μεγάλη παιδική γιορτή

Ένα πολύχρωμο αποκριάτικο πάρτι στήνεται στην καρδιά της πόλης, προσκαλώντας τα παιδιά σε ώρες ατελείωτου παιχνιδιού, δημιουργίας και διασκέδασης.

Η πλατεία γεμίζει με ανιματέρ, ξυλοπόδαρους, ήρωες κινουμένων σχεδίων και μπαλονοκατασκευές, ενώ τα παιδιά συμμετέχουν σε εργαστήρια αποκριάτικης μάσκας, ζωγραφικής και face painting.

Στη σκηνή, ένα πλούσιο πρόγραμμα με ταχυδακτυλουργικά και ζογκλερικά shows, διαδραστικά παιχνίδια, χορευτικά performances, παραδοσιακό γαϊτανάκι και μουσική από DJ κρατά αμείωτο το κέφι.

Τη γιορτή συμπληρώνουν ένας οργανωμένος παιδότοπος με τραμπολίνο και παιχνίδια δεξιοτήτων, ενώ στα παιδιά θα μοιραστούν δωρεάν Χαρταετοί.

Μουσικά θα πλαισιώνουν τη γιορτή οι Νέοι Μουσικοί του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Καθαρά Δευτέρα: Κούλουμα στην Παραλία Φρεαττύδας

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, στις 12:00, η Παραλία Φρεαττύδας γίνεται το επίκεντρο της γιορτής, με ένα μεγάλο γλέντι με ζωντανή μουσική και χορό, σε ένα αυθεντικό «πανηγύρι» που στήνεται κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Ένα μουσικό ταξίδι στα νησιά μας και στις ρίζες της λαϊκής μας παράδοσης.

Για μία ακόμη χρονιά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βρίσκεται εκεί, προσφέροντας σε όλους σαρακοστιανά εδέσματα, την παραδοσιακή λαγάνα, χαλβά και καλό κρασί, δίνοντας γεύση στη μεγάλη αυτή γιορτή, ενώ μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν στο παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού.

Ο αγαπημένος ερμηνευτής Βαγγέλης Κονιτόπουλος στη φωνή και το λαούτο, ο Νίκος Χατζόπουλος στο βιολί, ο Νίκος Φιλιππίδης και μια ομάδα 10 καλλιτεχνών θα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κεφιού και χορού με νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

Μαζί τους οι: Μιχάλης Κονιτόπουλος, Φωτεινή Κυριακίδου, Στέλιος Κούτσουκος, Δημήτρης Ρέππας, Παύλος Διαμαντόπουλος, Γιώργος Καρελιώτης.

Ενώ και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά θα συνοδεύσει μουσικά
την εκδήλωση.