Anuga 2027: Έως 30 Σεπτεμβρίου το Early Bird για τις ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 9-13 Οκτωβρίου 2027 στην Κολωνία – Στην προηγούμενη διοργάνωση συμμετείχαν 302 ελληνικές επιχειρήσεις
21/09/2026 | 15:41
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026 μπορούν οι ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στην Anuga 2027 με τους όρους Early Bird. Η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2027 στην Κολωνία, μετά τη συμμετοχή-ρεκόρ 302 ελληνικών εκθετών στην έκθεση του 2025.
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2026 ισχύει η προθεσμία έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής στην Anuga 2027, δίνοντας στις ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους με τους όρους Early Bird.
Η επόμενη Anuga θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2027 στην Κολωνία. Διοργανώνεται από τον Εκθεσιακό Οργανισμό της Κολωνίας, ο οποίος εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Η έκθεση απευθύνεται σε παραγωγούς, εξαγωγικές επιχειρήσεις, εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, επαγγελματίες της γαστρονομίας και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.
Δέκα θεματικές ενότητες
Η Anuga οργανώνεται σε δέκα εξειδικευμένες θεματικές ενότητες, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να εντάσσονται στο τμήμα που αντιστοιχεί καλύτερα στο προϊόν και την αγορά τους.
Οι ενότητες είναι Fine Food, Frozen Food, Meat, Chilled & Fresh Food, Dairy, Bread & Bakery, Drinks, Hot Beverages, Organic και Alternatives.
Η διοργάνωση εστιάζει στις διεθνείς εμπορικές συνεργασίες, στην παρουσίαση νέων προϊόντων και λύσεων και στις μεταβολές που καταγράφονται στις καταναλωτικές τάσεις της αγοράς τροφίμων και ποτών.
Πάνω από 145.000 επισκέπτες το 2025
Στην Anuga 2025 συμμετείχαν 8.015 εκθέτες από 110 χώρες, σε συνολική εκθεσιακή επιφάνεια 300.000 τ.μ.
Οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 145.000 και προήλθαν από περισσότερες από 190 χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργάνωσης, η επισκεψιμότητα ήταν αυξημένη κατά 3,6% σε σχέση με το 2023.
Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και η ελληνική παρουσία, η οποία έφτασε σε νέο υψηλό επίπεδο με 302 εκθέτες και περίπου 6.400 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας.
Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία οργανώνεται η επόμενη ελληνική συμμετοχή, με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο να καλεί τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την έκθεση του 2027 να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις δηλώσεις τους.
Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στην Anuga 2027, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Σχολιάστε