epixeiro
Δημόσια Διοίκηση

Αποκλιμάκωση τιμών στα σούπερ μάρκετ: Αρνητικός πληθωρισμός τον Ιούλιο με φόντο τη νέα πρωτοβουλία μειώσεων

Η συνεργασία κυβέρνησης, λιανεμπορίου και βιομηχανίας τροφίμων στοχεύει στη συγκράτηση του κόστους βασικών προϊόντων και στη στήριξη των καταναλωτών

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Αποκλιμάκωση τιμών στα σούπερ μάρκετ: Αρνητικός πληθωρισμός τον Ιούλιο με φόντο τη νέα πρωτοβουλία μειώσεων

Tα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ για αρνητικό πληθωρισμό στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο αποτελούν απόδειξη ότι η συναντίληψη που επετεύχθη μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας και η οποία προβλέπει αρχικά το πάγωμα των τιμών, το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και στην συνέχεια την μείωση τιμών σε βασικά προϊόντα, αποδίδει.

Ο αρνητικός πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ  (-0,47%), για τον Ιούλιο αποτελεί την χαμηλότερη μέτρηση από τον Δεκέμβριο του 2024 μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η Εθνική Πρωτοβουλία για την μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά που θα εκκινήσει από την 31η Αυγούστου, με εθελοντική συμμετοχή των σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας τροφίμων.

Η Εθνική Πρωτοβουλία  ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου, έπειτα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ακολούθησε νέα σύσκεψη υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο με τη συμμετοχή εκπροσώπων της βιομηχανίας, των προμηθευτών και του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενημερώνεται συνεχώς για τη διαμόρφωση των τιμών από την διοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή.