NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

10+1 σημάδια πως ήρθε η ώρα να τα μαζέψεις και να φύγεις από τη δουλειά σου

10+1 σημάδια πως ήρθε η ώρα να τα μαζέψεις και να φύγεις από τη δουλειά σου

​Υπάρχουν φορές που το να αλλάξεις δουλειά και εργασιακό περιβάλλον είναι η τελευταία επιλογή που έχει απομείνει στην «φαρέτρα» με τις διαθέσιμες λύσεις. Και η καταλληλότερη.

Σύμφωνα με την Sara Sutton Fell, CEO της εταιρείας FlexJobs, υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι έχει φτάσει η ώρα να... φύγετε. Ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να αναζητήσετε λύσεις προς κάποια σημαντική βελτίωση της κατάστασης.

  1. Σας λείπει το πάθος: Ξυπνάτε το πρωί και δεν υπάρχει πλέον εκείνη η διάθεση των πρώτων ημερών, όταν ξεκινήσατε στη συγκεκριμένη θέση. Τα βλέπετε όλα διεκπαιρεωτικά και δεν κάνετε αυτό που αγαπάτε. Με απλά λόγια, κάθε πρωινό είναι και πιο άσχημο από το προηγούμενο.
  2. Η εταιρεία «βουλιάζει»: Αν η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, δεν υπάρχει λόγος να «βουλιάξετε» μαζί της. Αρπάξτε ένα σωσίβιο και σώστε τον εαυτό σας.
  3. Δεν αντέχετε τους συναδέλφους ή/και το αφεντικό σας: Μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν με τους συναδέλφους ή ακόμη και με το αφεντικό σας. Λάβετε, όμως, υπόψιν, πως κάποια από αυτά ενδεχομένως δεν έχουν λύσεις.
  4. Είστε συνεχώς στρεσαρισμένοι, αρνητικοί ή/και δυστυχισμένοι: Σύμφωνα με την Sutton Fell, αν αγχώνεστε ή νοιώθετε δυστυχία στη σκέψη και μόνο της δουλειάς σας, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι πως έχει έρθει η ώρα για σημαντικές αλλαγές. Ειδικά εάν το στρες επηρεάζει την υγεία σας ή τον οικογενειακό σας κύκλο.
  5. Δεν ταιριάζετε με την κουλτούρα της εταιρείας ή δεν πιστεύετε πλέον σε αυτήν: Πιθανές διαφορές στον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσουν συγκεκριμένες καταστάσεις, πολιτισμικές και εργασιακές συγκρούσεις. Όποιο και αν είναι το ζήτημα, υπάρχουν ηθικές διαφορές και είστε σε ένα άβολο περιβάλλον εργασίας.
  6. Δεν είστε αποδοτικοί: Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι δεν είστε αποδοτικοί σε εργασίες που είστε σε θέση να φέρετε εις πέρας.
  7. Δεν υπάρχει καλή ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής: Θα πρέπει να αναζητήσετε κάποια άλλη δουλειά εάν αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στην οικογένεια σας λόγω της δουλειάς ή εάν δεν προλαβαίνετε να αφιερώσετε τον απαιτούμενο χρόνο στη δουλειά λόγω υποχρεώσεων.
  8. Δεν αξιοποιούνται οι ικανότητες σας: Σημάδι πως θα πρέπει να αναζητήσετε νέες ευκαιρίες. Οι ικανότητες σας δεν αξιοποιούνται στο έπακρο, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αποδοχές ή προαγωγές και τα αιτήματα σας για ανάληψη νέων εργασιών και στόχων πέφτουν στο κενό. Κανείς δεν ακούει τις ιδέες σας, κανείς δεν τις αξιοποιεί και κανένας δεν αναγνωρίζει τις επιτυχίες και την δουλειά που κάνετε.
  9. Τα καθήκοντά σας έχουν αλλάξει/αυξηθεί αλλά όχι και η αμοιβή: Πόσο μάλλον εάν η εργασία σας φέρνει τα απαιτούμενα αποτελέσματα ή εάν η εταιρεία σας έχει αναθέσει νέα καθήκοντα, με περισσότερες υποχρεώσεις, αλλά δεν έχει αυξήσει και τις σχετικές απολαβές.
  10. Βαριέστε στη δουλειά: Εάν δεν κάνετε ή δεν μαθαίνετε τίποτα καινούργιο, ίσως έχει έρθει να προχωρήσετε σε κάτι διαφορετικό. Λένε πως η ώρα για να προχωρήσεις έχει έρθει όταν κάθε μέρα κάνεις το ίδιο ή δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για πρόοδο, καθώς υπερκαλύπτεις αυτό που σου έχει ανατεθεί.
  11. Υπάρχει σεξουαλική ή λεκτική παρενόχληση ή οποιουδήποτε είδους παράνομη δραστηριότητα: Εδώ είναι ίσως ο πιο σοβαρός παράγοντας για να σκεφτείτε πολύ σοβαρά να αποχωρήσετε και να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. 

Όταν αποφασίσετε πως έχει έρθει ή ώρα να προχωρήσετε σε κάτι καινούργιο, έχει έρθει παράλληλα και η ώρα να σκεφτείτε τα επόμενα βήματα και τη στρατηγική σας. Σκεφτείτε πότε θα φύγετε, πως θα φύγετε, αν θα πρέπει πρώτα να βρείτε νέα δουλειά άμεσα ή στην πορεία, ποιόν θα πρέπει να ειδοποιήσετε για την αποχώρηση σας, εάν θα βοηθήσετε στην εκπαίδευση του αντικαταστάτη σας και εάν θα είστε διαθέσιμοι για βοήθεια αφού αποχωρήσετε.

Σε κάθε περίπτωση, πριν από κάθε απόφαση, σκεφτείτε και υπολογίστε όλες τις θετικές και αρνητικές παραμέτρους της κάθε επιλογής και απόφασης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr