NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

7 τρόποι για να βγάζεις περισσότερα χρήματα ενώ γυμνάζεσαι

7 τρόποι για να βγάζεις περισσότερα χρήματα ενώ γυμνάζεσαι

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι σημαντική για την υγεία μας, αλλά ήξερες ότι είναι σημαντική για την επιχείρηση σου;

Εδώ θα βρεις 7 λόγους για τους οποίους οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις περισσότερα χρήματα.

1. Χτίζεις το δίκτυο σου

Είτε πας γυμναστήριο, είτε συμμετέχεις σε κάποιο άλλο ομαδικό άθλημα ή γυμναστική, σε βοηθάει να έρθεις σε επαφή με πιθανούς πελάτες ή να ενισχύσεις τις σχέσεις σου με τους ήδη υπάρχοντες. Οι προκλήσεις σε χώρους άσκησης ανοίγουν ένα παράθυρο στις προσωπικότητες των ατόμων που σου επιτρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους με πολύ διαφορετικό τρόπο και, επομένως, να συνδεθείς μαζί τους περισσότερο από ότι πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ. 

2. Απογειώνεις τη δημιουργικότητα σου

Με την άσκηση όχι μόνο τονώνεις τους μυς σου αλλά βελτιώνεις την εγκεφαλική σου δραστηριότητα. Μια έρευνα του Ινστιτούτου καρδιολογίας του Μόντρεαλ έδειξε ότι η αερόβια άσκηση αυξάνει τη γνωστική λειτουργία. Αυτό οφείλεται στο ότι η άσκηση αυξάνει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο σου, πράγμα που σημαίνει ότι λίγο τρέξιμο, λίγο ποδήλατο ή μια ώρα Zumba είναι αυτό που χρειάζεσαι πριν από ένα meeting ή ένα brainstorming.

3. Μειώνει το στρες

Η άσκηση μειώνει τις ορμόνες του στρες και αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών που σε “ανεβάζουν” με φυσικό τρόπο. Πηγαίνοντας για προπόνηση, είτε πριν τη δουλειά είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε βοηθάει να προσεγγίσεις το φόρτο της εργασίας με πιο ήρεμο μυαλό. Όσο πιο αγχωμένοι είμαστε, τόσο δυσκολότερο είναι να πάρουμε καλές επιχειρηματικές αποφάσεις.

4. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση σου

Είτε χτίζεις την επιχείρηση σου, είτε βρίσκεσαι σε δύσκολα μονοπάτια, η παραμικρή fitness νίκη σε βοηθάει να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να πετύχεις μεγαλύτερους στόχους στην επιχειρηματική σου ζωή. Μια πολύ ωραία προπόνηση έχει αντίκτυπο σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας και σε κάνει να νιώθεις πιο πετυχημένος και πλήρης σε ότι άλλο κάνεις. 

5. Σε βοηθάει να προσπερνάς επιχειρηματικά εμπόδια

Η συμμετοχή σε κάποιο fitness challenge, όπως Μαραθώνιο ή τρίαθλο, βοηθάει έναν επιχειρηματία να μάθει τη σημασία της οριοθέτησης στόχων και της αποφασιστικότητας. Μια Αμερικανίδα επιχειρηματίας συμμετείχε στο πρώτο της τρίαθλο σε ηλικία 58 ετών και μοιράστηκε την εμπειρία της λέγοντας ότι το προπονητικό πρόγραμμα που έπρεπε να ακολουθήσει για να συμμετέχει στον αγώνα τη βοήθησε να γίνει πιο δυνατή επιχειρηματικά. Απομακρύνοντας την έκφραση «δεν μπορώ» από το λεξιλόγιο της, έβλεπε τα εμπόδια απλά σαν μία ακόμα πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσει. 

6. Βελτιώνει την ενέργεια σου

Η άσκηση βελτιώνει την ενέργεια σου και μειώνει τα σημάδια κούρασης. Αν γυμνάζεσαι τακτικά το πιθανότερο είναι να κοιμάσαι και καλύτερα άρα να έχεις περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

7. Βοηθάει στο να μην είσαι control freak

Πολλοί επιχειρηματίες νιώθουν ότι πρέπει να περάσουν όλα από τα χέρια τους, αυξάνοντας το επίπεδο του στρες που συνεπάγεται αυτό το είδος ελέγχου, δύναμης και λήψης αποφάσεων. Όταν προσλαμβάνεις έναν personal trainer, αποδέχεσαι το γεγονός ότι θα αφήσεις κάποιον άλλον να σε καθοδηγήσει. Η συμμετοχή σε ένα ομαδικό άθλημα μαθαίνει πολύ καλά στον control freak επιχειρηματία να εμπιστεύεται σημαντικές εργασίες σε άλλους, αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα μόνος του για να έχει μια επιτυχημένη επιχείρηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr