NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Δέκα σημάδια που δείχνουν ότι τα ταλέντα σας πηγαίνουν χαμένα

Δέκα σημάδια που δείχνουν ότι τα ταλέντα σας πηγαίνουν χαμένα

Σπουδάσατε, μοχθήσατε, διαβάσατε και τώρα όλα αυτά τα σπουδαία που μάθατε θέλετε να τα κάνετε πράξη! Έφτασε λοιπόν η ώρα της αναζήτησης εργασίας, της εύρεσης αυτής της δουλειάς που θα κάνει όλα αυτά που μάθατε και φανταστήκατε, πραγματικότητα.

Έχετε ξεκινήσει να στέλνετε το ένα βιογραφικό μετά το άλλο σε εταιρείες και θέσεις που θα σας κάνουν δημιουργικούς, θα χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας και θα καταπλήξετε με την όρεξή σας και τη ζωντάνια σας. Η καρδιά σας χτυπάει δυνατά μπροστά από το τηλέφωνο, αναμένοντας τη θετική απάντηση από την τελευταία συνέντευξη που είχατε πάει. Και ναι τα νέα είναι καλά! Προσληφθήκατε! Ξεκινήσατε την πολλά υποσχόμενη αυτή δουλειά με όρεξη, όνειρα και μεράκι.

Έναν χρόνο μετά όμως αντί να αισθάνεστε ότι είστε στο ζενίθ της παραγωγικότητάς σας, αισθάνεστε απογοητευμένοι, ίσως και προδομένοι. Δεν υπάρχει η αναγνώριση που περιμένατε και γενικά νιώθετε ότι δεν λαμβάνετε αυτό που θα θέλατε από την εργασία σας.

Ακολουθούν δέκα σημάδια που δείχνουν ότι το ταλέντο σας πηγαίνει χαμένο:

  1. Είστε υπερήφανοι για τα όσα έχετε καταφέρει στη δουλειά σας αλλά κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό.
  2. Οι άνθρωποι που αξιολογούν τη δουλειά σας ενδιαφέρονται μόνο για το πόσα χρήματα έχετε φέρει ή για το πόσα χρήματα εξοικονομήσατε και για τίποτα άλλο.
  3. Ενώ στην αρχή νιώθατε δημιουργικοί πλέον όλα είναι μία ανιαρή επανάληψη.
  4. Η διοίκηση δεν επενδύει σε νέες ιδέες και πρακτικές με αποτέλεσμα να υπάρχει στασιμότητα.
  5. Δεν έχετε μάθει τίποτα το σπουδαίο μέσα σε έναν χρόνο που να σας βοηθήσει να εξελίξετε την καριέρα σας.
  6. Δεν έχουν αναγνωριστεί ποτέ η σκληρή δουλειά σας και τα κατορθώματά σας.
  7. Δεν πληρώνεστε αρκετά γι’ αυτά που κάνετε.
  8. Αντιμετωπίζετε καθημερινά άσχημες συμπεριφορές στον εργασιακό σας χώρο.
  9. Δεν βλέπετε σημάδια που να δείχνουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή θα βελτιωθούν.
  10. Δεν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να πάτε για δουλειά.

Χρειάζεστε κι άλλα σημάδια για να το αποφασίσετε; Έχει έρθει η ώρα να ανοίξετε τα φτερά σας για κάτι άλλο, αλλιώς κινδυνεύετε να μετατραπείτε σε υπάλληλο-ζόμπι και κανείς δεν το θέλει αυτό, ούτε εσείς ούτε ο εργοδότης σας. Ίσως να σκέφτεστε ότι μπορείτε να προσπαθήσετε περισσότερο αλλά σε καμία περίπτωση αν ισχύουν τα παραπάνω, δεν φταίτε εσείς, ούτε και μπορείτε να επηρεάσετε ιδιαίτερα μία ήδη εδραιωμένη κατάσταση.

Λυτρωθείτε λοιπόν! Σηκωθείτε από το κρεβάτι και ξεκινήστε να αναζητάτε αυτό που θα σας κάνει να νιώθετε ζωντανοί, δημιουργικοί και δυνατοί. Μην αφήνετε τις καταστάσεις να σας παρασέρνουν, δημιουργήστε εσείς το κύμα που θα σας πάει εκεί που θέλετε και όχι εκεί που θέλουν οι άλλοι. Κι αν αυτό σας ακούγεται ιδεώδες και εκτός πραγματικότητας για τη σημερινή αγορά εργασίας δεν είναι, σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν ευκαιρίες και άνθρωποι που θα εκτιμήσουν και θα αξιοποιήσουν τα ταλέντα σας. Κι αν το ταλέντο σας είναι τέτοιο που δεν έχει όρια και δεν μπορεί να «καλουπωθεί» μέσα σε κάτι ήδη υπάρχον τότε φτιάξτε εσείς την ευκαιρία, δημιουργήστε την επιχείρηση στην οποία οι άλλοι θα καρδιοχτυπούν για μία θετική σας απάντηση, του τύπου «ναι προσληφθήκατε»! 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr