NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Η Ανάπτυξη είναι θέμα Ανθρώπων

Η Ανάπτυξη είναι θέμα Ανθρώπων
Sponsored by:
Η Ανάπτυξη είναι θέμα Ανθρώπων

Σε μια εποχή που στην Ελλάδα απειλούμαστε με brain drain και 500.000 συμπολίτες μας έχουν φύγει κατά τη διάρκεια της κρίσης, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον άλλου, εμείς πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις, εδώ.

Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος τον 21ο αιώνα, να προσφέρει υψηλό επίπεδο γνώσεων και καινοτομίας, ώστε σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, να φέρουν ευημερία.

Πράγματι, πολλές διεθνείς εταιρίες όπως η Google, η Amazon, το Facebook αναπτύχθηκαν κοντά σε τεχνολογικά πάρκα όπως η Silicon Valley, για να έχουν στελέχη με γνώσεις υψηλού επιπέδου. Όπως λέει ο λέει ο Sir Tim Wilson (ένας από τους στοχαστές της πανεπιστημιακές εκπαίδευσης και πρώην Πρύτανης του University of Hertfordshire) όταν οι φυσικοί πόροι της χώρας είναι περιορισμένοι, η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δεξιότητες του πληθυσμού της. Γι 'αυτό και πολλές χώρες ενθαρρύνουν την εισροή ειδικευμένων ατόμων, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη μετανάστευση των ατόμων με λιγότερες δεξιότητες. Στην Γερμάνια αυτή τη στιγμή πχ έχουν ανάγκη περισσότερες από 1 εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας και προσπαθούν να προσελκύσουν ταλέντα από όλο τον κόσμο.

Είναι αλήθεια ότι ο διεθνής ανταγωνισμός πιέζει, ώστε οι επιχειρήσεις να προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες και έχουμε ανάγκη από περισσότερο ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις, που να μπορούν να παράγουν και να προσφέρουν στην αγορά, προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, σε τιμές ανταγωνιστικές και με αποτελεσματικούς μηχανισμούς προβολής και διακίνησης, με στελέχη που διαθέτουν την κατάλληλη νοοτροπία και την γνωστική ανανέωση, τον οραματισμό και την ικανότητα της ταχείας υλοποίησης. Στελέχη με δυνατότητα να αναπτύξουν την εταιρεία. Και αυτό για εμάς σημαίνει αποφοίτους με υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και γνώσεων.

Δεξιότητες απαραίτητες για να επιβιώσει κανείς στη νέα εποχή μας, όπου η βιοτεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, η επεξεργασία μεγάλων δεδομένων, δημιουργούν μια άλλη τάξη πραγμάτων, και η προσαρμοστικότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα προσόν.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αντιληφθεί το όφελος της συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού τους και επενδύουν σε αυτό. Η συνεχής εκπαίδευση των στελεχών με εμπειρία στην αγορά εργασίας είναι απαραίτητη για τα στελέχη και θα έλεγα ζωτικής σημασίας για τον εκσυγχρονισμό των ίδιων των επιχειρήσεων αλλά και για την προσαρμογή στη κουλτούρα και τη λογική των millennials, που έχουν διαφορετική αντίληψη όχι μόνο ως κοινό-στόχος του τμήματος μάρκετινγκ αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μαζί τους, όλων των τμημάτων μιας επιχείρησης π.χ. χρήση social media, mindfulness, project management κλπ.

Φέτος είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε, στις εγκαταστάσεις μας, το ετήσιο συνέδριο- απολογισμό της εταιρίας Mediterra - Mastiha shops. Ήταν ένα διήμερο όπου τα στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν νέες έννοιες και να παρουσιάσουν τις δουλειές τους λειτουργώντας αλληλένδετα με όλα τα τμήματα. Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να πει ότι τέτοιες πρακτικές ανήκουν σε μεγάλες πολυεθνικές αλλά η πραγματικότητα είναι ότι με τα νέα δεδομένα όλες οι εταιρίες είναι πλέον διεθνείς επιχειρήσεις και έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν, υιοθετώντας τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξή τους.

Κάποτε ένας CEO εταιρείας ρώτησε κάποιον καθηγητή : … τι θα γίνει αν εκπαιδεύσω ένα στέλεχος και μετά αυτό φύγει ; Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση από τον καθηγητή: …θα έπρεπε να αναρωτιέσαι τι θα γίνει αν δεν τον εκπαιδεύσεις και μείνει!

Είναι επομένως η εξειδικευμένη γνώση και το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών, με τη σωστή ενθάρρυνση και την καθοδήγηση που θα βοηθήσουν κάποιον, τόσο να συλλάβει την ιδέα όσο και να την υλοποιήσει, με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, είτε εκείνος είναι ελεύθερος επαγγελματίας είτε στέλεχος.

Έτσι, στο IST College δραστηριοποιηθήκαμε την τελευταία χρονιά πολύ ενεργά στον τομέα της εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων έχοντας δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη σειρά από πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, σε όλα τα αντικείμενα που αφορούν μια επιχείρηση και διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στο να συν-δημιουργούμε με τους υπευθύνους των επιχειρήσεων tailor made προγράμματα που καλύπτουν επακριβώς τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.


Παράλληλα, δημιουργήσαμε μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας και ένα δίκτυο e-learning εκπαίδευσης που απευθύνεται στις επιχειρήσεις και στα στελέχη όλης της Ελλάδας.

Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης το πλεονέκτημα της ευελιξίας ως προς την παρακολούθηση. Παράγοντας που είναι εξίσου σημαντικός με τη θεματολογία ενός σεμιναρίου, διότι οταν απευθύνεσαι σε στελέχη που ο χρόνος τους είναι πολύτιμος, πρέπει να μπορείς να τους προσφέρεις και τη δυνατότητα να ολοκληρώνει κανείς το πρόγραμμα στους δικούς του χρόνους και συνθήκες, χωρίς όμως «εκπτώσεις» στην ποιότητα του εκπαιδευτικού περιεχομένου και κυρίως χωρίς να αισθάνεται ότι έχει χάσει την επαφή με τον εισηγητή-εκπαιδευτή. Άλλωστε η τεχνολογία σήμερα τα κάνει όλα πιο εύκολα, φανταστείτε ότι τα περισσότερα δικά μας προγράμματα προφέρονται σε μια δυναμική πλατφόρμα μέσω e-learning κάνοντας τη γνώση προσβάσιμη με ένα μόνο κλικ. Έτσι, στο IST κάθε μάθημα βιντεοσκοπείται και είναι διαθέσιμο, για τον συμμετέχοντα στο σεμινάριο, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και για έναν ολόκληρο μηνά μετά.

Σημαντικός ακόμα παράγοντας για την επιλογή ενός επιτυχημένου προγράμματος, πέρα από το κύρος του φορέα που το παρέχει, είναι η δυνατότητα πιστοποίησης της γνώσης. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε συνάψει συνεργασία με την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει πιστοποιήσει τα προγράμματα μέσα από συγκεκριμένες αυστηρές διαδικασίες με QUALITY TRAINING LABEL επιπέδου ADVANCE.

Το 2019 είναι μια συμβολική και επετειακή χρονιά για το IST καθώς συμπληρώνονται τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Το ίδρυμα που ξεκίνησε το 1989, από μια ομάδα επιλεγμένων καθηγητών δημοσίων πανεπιστημίων με το όραμα να γίνει το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, είναι αυτή τη στιγμή ένα πολυεπίπεδο και πολυδύναμο εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει σεμιναριακά προγράμματα δια βίου μάθησης από 8 μέχρι 240 ώρες, σε 22 διαφορετικούς σύγχρονους τομείς, διετή προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης και κατάρτισης - ΙΕΚ, και σπουδές bachelors και masters, σε συνεργασία με φημισμένα ξένα πανεπιστήμια.

Ταυτόχρονα, σαν αποτέλεσμα της πολυετούς πορείας του IST στα εκπαιδευτικά πράγματα, έχει αναπτυχθεί μια δραστήρια πολυσχιδής κοινότητα από διακεκριμένους καθηγητές και καταξιωμένους επαγγελματίες, επιχειρηματίες με όραμα, φιλόδοξους startuppers, και ενθουσιώδεις φοιτητές. Ενώ είμαστε υπερήφανοι για τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους 4.000 αποφοίτους μας: τις Ακαδημαϊκές τους Γνώσεις, το Ήθος και τη Συνέπεια, τον Επαγγελματισμό, την Αυτοπειθαρχία, τις Δεξιότητες Επιχειρηματικότητας, Κριτικής Σκέψης, Δημιουργικότητας, Ομαδικότητας, Δικτύωσης και Αυτογνωσίας.

Μη διστάζετε επομένως να συμμετέχετε συνεχώς σε προγράμματα εκπαίδευσης, συνέδρια η άλλες ευκαιρίες μάθησης όπως αυτά που προσφέρει το IST, τα οποία θα βοηθήσουν στην αυτοβελτίωσή σας. Η επιδίωξη της προσωπικής ανάπτυξης δεν επιβάλλεται από κανέναν άλλο, παρά μόνο από τον εαυτό μας και η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε είναι στον εαυτό σας! Η εκπαίδευση δεν σταματάει πότε!

Sponsored by:
Η Ανάπτυξη είναι θέμα Ανθρώπων
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr