NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Huawei ετοιμάζει λειτουργικό σύστημα εδώ και 7 χρόνια - Θα τρέχει Android apps

Η Huawei ετοιμάζει λειτουργικό σύστημα εδώ και 7 χρόνια - Θα τρέχει Android apps

Πριν από επτά χρόνια ξεκίνησε η Huawei τις διαδικασίες για την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος, μια «εναλλακτική λύση» απέναντι στο Android της Google. Αυτό μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες κινεζικά μέσα, σε συνέχεια και δηλώσεων από την εταιρεία, σύμφωνα με τις οποίες θα έχει έτοιμη τη δική της πρόταση μέσα στην τρέχουσα χρονιά, αν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το OS της Google.

Βάσει των σχετικών αναφορών, η κινεζική κατασκευάστρια ήθελε να έχει ένα backup σχέδιο, σε περίπτωση που η Google προχωρούσε σε κάποια απαγόρευση. Κάτι τέτοιο συνέβη τον περασμένο Μάιο, όταν οι αμερικανικές Αρχές έβαλαν την Huawei και άλλες 68 εταιρείες σε blacklist. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Google πήρε προθεσμία 90 ημερών ούτως ώστε να είναι βέβαιο πως τα υπάρχοντα smartphones θα πάρουν όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας που απαιτούνται μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Η South China Morning Post, η οποία δημοσίευσε τις νέες πληροφορίες, δεν διευκρίνισε την τεχνολογία του νέου λειτουργικού συστήματος, αναφέροντας, ωστόσο, πως αυτό θα είναι σε θέση να τρέχει εφαρμογές Android και πως οι μηχανικοί της Huawei «έχουν μελετήσει το Android και το iOS για να μάθουν από αυτά». Το λειτουργικό σύστημα είναι σχεδιασμένο να τρέχει τόσο σε υπολογιστές όσο και σε κινητά.

«Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η Huawei έχει backup συστήματα αλλά μόνο για χρήση σε αιτιολογημένες καταστάσεις», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας πως «το Android και τα Windows θα είναι πάντα οι πρώτες μας επιλογές».

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr