NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Berryland: Ελληνικές Υπερτροφές

Berryland: Ελληνικές Υπερτροφές

Από φοιτητής θεολογίας στην ίδρυση μίας άκρως πετυχημένης εταιρείας στον τομέα των υπερτροφών! Ο Βασίλης Δαφνής μίλησε για την Berryland στο epixeiro.gr.

Ο Βασίλης Δαφνής, ακολουθώντας τα βήματα του παππού του, σπούδασε θεολογία. Όμως παρά τις γνώσεις που απέκτησε, πίστευε βαθιά μέσα του πως ένα διαφορετικό μονοπάτι προοριζόταν για εκείνον. Έτσι εγκατέλειψε την Αθήνα και γύρισε πίσω στην πόλη του όπου εργάστηκε ως πωλητής αυτοκινήτων για αρκετά χρόνια. Δυστυχώς όμως, ο Βασίλης, όπως και πολλοί ακόμη εξάλλου, έπεσε θύμα της κρίσης στην Ελλάδα, όταν το 2012 ο προϊστάμενός του έκοψε τον μισθό του στα 400 ευρώ το μήνα! Ένας μισθός που σίγουρα σε δυσκολεύει να ζήσεις ειδικά όταν έχεις και μια οικογένεια να θρέψεις! Ο ίδιος δηλώνει πως την ημέρα που παραιτήθηκε γύρισε σπίτι με γλυκά και ένα χαμόγελο στα χείλη με την οικογένειά του να πιστεύει πως τρελάθηκε καθώς το λογικό θα ήταν να είναι τουλάχιστον στεναχωρημένος.

Σε μια προσπάθεια να βγάλει άκρη για το μέλλον του, αποφάσισε να ασχοληθεί με την γεωργία, ένας τομέας στον οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η οικογένειά του είχαν προηγούμενη εμπειρία. Ύστερα από πολλή σκληρή δουλειά, μελέτη και την στήριξη της συζύγου του, κατάφερε να ιδρύσει την Berryland, μία πετυχημένη εταιρεία στον τομέα των υπερτροφών. Τι είναι οι Υπερτροφές; Είναι εκείνες οι τροφές που περιέχουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με άλλες και οι ιδιότητές τους είναι ευεργετικές για την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Το epixeiro.gr έχει ξαναγράψει άρθρο για την Berryland παλιότερα. Ποια είναι όμως η πορεία της εταιρείας έκτοτε; 

«Θα μπορούσα να πω πως η πορεία μας είναι συνεχώς ανοδική και κάθε ημέρα για εμάς αποτελεί και μια ευχάριστη έκπληξη. Τρία χρόνια πριν ήμασταν στα σπάργανα, είχαμε τεράστια όρεξη να δούμε τα προϊόντα μας στα ράφια αλλά τότε ακόμα βρισκόμασταν σε ελάχιστα σημεία στην Ελλάδα. Προχωρήσαμε σε κάποιες αλλαγές στην ετικέτα μας και στο λογότυπό μας και κυνηγήσαμε το όνειρο! Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την σημερνή εξέλιξη παρά τις δυσκολίες των καιρών. Αυτή την στιγμή τα προϊόντα μας βρίσκονται σε πολλά σημεία του πλανήτη με πολλά θετικά σχόλια ενώ παρατηρούμε μια τάση για αύξηση των εξαγωγών!» δήλωσε ο Βασίλης.

Berryland: Ελληνικές Υπερτροφές

Σήμερα η εταιρεία στελεχώνει περίπου 35 άτομα που καλλιεργούν υπερτροφές και όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο καθώς υπάρχουν συνεργασίες και με άλλους καλλιεργητές/συνεταιρισμούς έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα κάλυψης και μιας πιο ευρείας παραγγελίας. Τελευταία κίνηση της Berryland αποτελεί η δημιουργία ενός παντοπωλείου στο κέντρο της Χαλκίδας μέσω του οποίου εκθέτονται τα προϊόντα της,(βανίλια με μυρτίλλο, τουρσί γκότζι, λιαστή ντομάτα με γκότζι, μαρμελάδες αρώνια-ιπποφαές) αλλά και προϊόντα άλλων παραγωγών. Σε αυτό στεγάζονται οι αποθήκες και τα γραφεία της.  Αυτή την στιγμή τα προϊόντα της βρίσκονται σε ράφια σχεδόν όλης της χώρας με πολύ δυνατές συνεργασίες όπως με την Μεγάλη Βρεταννία ή το Yolenis. Στο δε εξωτερικό τα προϊόντα της Berryland μπορεί να βρει κανείς σχεδόν σε όλη την Ευρώπη ενώ αυτό το διάστημα ταξιδεύουν στην Ιαπωνία και στο Μπαχρέιν. Επίσης η Berryland βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αντιπρόσωπό της στην Νέα Υόρκη για μία επικείμενη συνεργασία.

Τέλος, ο Βασίλης δηλώνει: «Θεωρώ πως έχουμε κάνει πολλά βήματα προσόδου όμως δεν μπορούμε ακόμα να θεωρηθούμε μια εξαγωγική εταιρεία. Απαιτείται αρκετή δουλειά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και είμαστε αποφασισμένοι να τον πετύχουμε όπως και τους υπόλοιπους στόχους μας στην επόμενη πενταετία. Στον ελλαδικό χώρο έχουμε την χαρά να είμαστε αρκετά αναγνωρίσιμοι και να λαμβάνουμε πολύ αγάπη καθημερνά από τον κόσμο. Θεωρώ την ομάδα της Berryland μαχητές. Είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει και θέλω να πιστεύω πως τα καλύτερα δεν θα έρθουν μα εμείς θα τα φέρουμε!».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr