NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Πωλήσεις
ανάγνωση

Γιατί ο Bill Gates βγάζει περισσότερα χρήματα από εσένα [video]

Γιατί ο Bill Gates βγάζει περισσότερα χρήματα από εσένα [video]

2 μέθοδοι πωλήσεων που μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη σας άμεσα

Θέλω να μιλήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις πωλήσεις για την επιχειρήσεις μας.

Και αυτό γιατί:

→ Ενώ υπάρχουν 1 εκατομμύριο διαφορετικές στρατηγικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε, όσων αφορά την τακτική των πωλήσεων

→ Υπάρχουν μόνο 2 διαφορετικοί τρόποι για να κάνεις τελικά πωλήσεις.

Και ναι ξέρω, οι στρατηγικές πωλήσεων φαντάζουν στο μυαλό μας πολύ ενδιαφέρουσες και κάπως μυστηριώδεις, ωστόσο χρειάζεται πραγματικά να κάνουμε ένα βήμα πίσω.

Πριν λοιπόν ασχοληθούμε με το κομμάτι των πωλήσεων...

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε από τον Bill Gates;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως γίνεται ο Bill Gates να είναι εκατομμυριούχος και να έχει χτίσει μια τεράστια αυτοκρατορία στον κόσμο των επιχειρήσεων;

Ας μιλήσουμε, με αριθμούς.

Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός ελεύθερου επαγγελματία που ασχολείται με το Χ αντικείμενο. Ένας σύμβουλος επιχειρήσεων, είναι ένα καλό παράδειγμα.

  • Αυτοαπασχολούμενος
  • Εργάζεται στην Ελλάδα του 2017
  • Δουλεύει κατά μέσο όρο 9 ώρες την ημέρα
  • Και φυσικά δουλεύει σκληρά όλες αυτές τις ώρες.

Στο τέλος της ημέρας όμως, δεν μπορεί να βγάλει παραπάνω από 100-150€, κατά μέσο όρο.

Ας πάρουμε τώρα την περίπτωση του Bill Gates. Ο Bill Gates δουλεύει επίσης 9 ώρες την ημέρα, αλλά κερδίζει 8.78 εκατομμύρια την ημέρα (το 2015 σύμφωνα με το Forbes).

Ποια είναι λοιπόν, η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς τους δύο; Σίγουρα δεν είναι η σκληρή δουλειά. Τόσο ο ελεύθερος επαγγελματίας όσο και ο Bill Gates δουλεύουν σκληρά και δουλεύουν τις ίδιες ώρες.

Η διαφορά έγκειται σε κάτι για το οποίο μιλάω συχνά. Είναι μια λέξη που σημαίνει πολλά για μένα. Και αυτή η λέξη είναι ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ.

Η δουλειά ενός ελεύθερου επαγγελματία μπορεί να έχει αντίκτυπο μόνο σε έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων. Από την άλλη ο Bill Gates δημιούργησε έναν υπολογιστή και αυτό είχε αντίκτυπο σε εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι πήραν αξία από αυτό.

Ας μιλήσουμε για εμάς ξανά. Σε πόσους ανθρώπους έχει αντίκτυπο η δουλειά μας; Πόσους ανθρώπους βοηθάμε σε καθημερινή βάση; Πόσοι άνθρωποι παίρνουν καθημερινά αξία από εμάς;

Και πραγματικά δεν υπάρχουν καμία δικαιολογία του στυλ οικονομική κρίση. Υπάρχει κάτι που λέγεται internet και με την βοήθεια του μπορούμε να επεκτείνουμε τόσο πολύ, τόσο εύκολα, τόσο άμεσα και μάλιστα δωρεάν τον αντίκτυπο μας και άρα να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων στους οποίους δίνουμε αξία!

Η λύση λοιπόν είναι απλή: ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ; ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ. ΤΕΛΕΙΑ.

Επιστρέφοντας  λοιπόν, στους  2 μοναδικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις πωλήσεις.

Τρόπος 1:

Μίλα μόνο για εσένα και το προϊόν σου και απλά προσπάθησε να πουλήσεις. (όσο κουραστικό και εάν είναι και για σένα και για όσους σε ακούνε)

Τρόπος 2:

Δώσε αξία πρώτα.

Εδώ αξίζει εδώ να σημειωθεί πως όλα όσα λέμε εδώ δεν είναι μια απλή θεωρία. Έχουμε δει τον δεύτερο τρόπο πωλήσεων να δουλεύει εξίσου καλά σε έναν ανθοπώλη, σε μια οδοντίατρο, σε έναν life & business coach όσο και σε μια εταιρεία που πουλάει SaaS.

Και επειδή μου αρέσει  να είμαι όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται όταν δίνω εγώ με την σειρά μου αξία, μοιράζοντας τις γνώσεις μου με όλους εσάς, θέλω να σας δώσω και κάποιες τακτικές πωλήσεων καθώς και κάποια εργαλεία που μπορείτε άμεσα και δωρεάν να χρησιμοποιήσετε για τις επιχειρήσεις σας σήμερα, με το που τελειώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

Όπως προ είπαμε, υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικές στρατηγικές και τακτικές πωλήσεων. Οι παρακάτω όμως, έχουν αποδειχθεί οι πιο αποτελεσματικές, όταν τις χρησιμοποίησα και στις δικές μου επιχειρήσεις:

1. Κάντε ένα online σεμινάριο. Κάντε ένα live μάθημα αναφορικά με το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρετε στα άτομα που σας ακολουθούν στα social media ή στο newsletter σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε περισσότερο μαζί τους και να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης.

2. Δώσε σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας ένα freebie, ένα giveaway ή ένα lead magnet, ώστε να σας αφήσουν το email και τα στοιχεία τους.

3. Δημιούργησε ένα εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό newsletter. Μην πουλάτε τίποτα, απλά εκπαιδεύστε τους ακολουθώντας τον κανόνα των 10.

7 εκπαιδευτικά newsletter

2 «διασκεδαστικά» fun newsletter

1 ΜΟΝΟ newsletter στο οποίο να πουλάτε κάτι.

4. Βγείτε live στο facebook/Instagram/YouTube. Συνδεθείτε με τα άτομα που ακολουθούν τις δράσεις σας μέσα από αυτές τις πλατφόρμες που προσφέρουν ένα πιο άνετο και χαλαρό κλίμα και δεν κάνουν τον άλλον να νιώθει ότι του δίνεται την προσοχή σας μόνο να για να πετύχετε μια πώληση.

5. Κάντε δωρεάν εκδηλώσεις.

6. Κάντε καμπάνιες με εκπτώσεις.

7. Και ούτω καθεξής…

Δοκιμάστε τα λοιπόν. Δεν σας ζητάω φυσικά να πιστέψετε ότι αυτό θα δουλέψει. Αυτό που θα ήθελα είναι να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μεγαλύτερο αντίκτυπο μέσω της δουλειάς σας και της επιχείρησης σας. Και φυσικά στείλτε μου εδώ, για να μου πείτε πως πήγε τελικά. Το πιστεύω πραγματικά πως θα δείτε τρομερά αποτελέσματα και μάλιστα μέσα στους πρώτους μήνες. Διότι:

- Θα δίνετε περισσότερη αξία

- Άρα θα έχετε αντίκτυπο σε περισσότερα άτομα

- Άρα θα αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους/πελάτες.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα έχουν αποτέλεσμα μόνο αν έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το ποιος είναι ο ιδανικός σας πελάτης και σε ποια συγκεκριμένη αγορά πρέπει να στοχεύσετε.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε για το πως μπορεί να βρει κάποιος τον ιδανικό του πελάτη συνεχίστε να δίνετε αξία.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr