NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Η δύναμη της θετικής σκέψης

Η δύναμη της θετικής σκέψης

4 συνήθειες για να αναπτύξεις τη θετική σκέψη!

Θεωρητικά το νόημα για τη δύναμη της θετικής σκέψης είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο εφαρμόζοντας την.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι βέβαια όπου αυτό τους φαίνεται ουτοπικό, υπερβολικό και πολλές φορές αστείο γι’αυτό απορρίπτουν την ιδέα της θετικής σκέψης δημιουργώντας έτσι αρκετά προβλήματα στον εαυτό τους, τα οποία θα τα απέφευγαν αν απλά δοκίμαζαν την δύναμη της θετικής σκέψης έστω και πειραματικά.

Πρακτικά τώρα και επιστημονικά αποδεδειγμένα, σκεπτόμενος θετικά δεν σημαίνει ότι θα αλλάξεις τον κόσμο, αλλά σύμφωνα με πολλές έρευνες θα αλλάξεις τον τρόπο που τον αντιλαμβάνεσαι και τον τρόπο που αντιδράς σε αυτόν.

Παράθεση - epixeiro.gr

Εφόσον σκέφτεσαι ούτως ή άλλως, τουλάχιστον σκέψου θετικά. Είναι δωρεάν και ομορφότερο

Για να καταλάβουμε καλύτερα την δύναμη της θετικής σκέψης είναι πιο εύκολο πρώτα να μελετήσουμε την αρνητική σκέψη.

Το πιο συνηθισμένο αρνητικό συναίσθημα είναι ο φόβος, συναίσθημα το οποίο είναι σχεδιασμένο για να μας βοηθάει να επιβιώσουμε.

Ο φόβος είναι ο λόγος που μας κάνει να κοιτάμε δεξιά κι αριστερά το δρόμο πριν περάσουμε απέναντι, ο φόβος είναι ο λόγος που όταν έρχεται κατά πάνω μας ένα αυτοκίνητο τρέχουμε να το αποφύγουμε και γενικά ο φόβος είναι ο λόγος που μας κάνει υποσυνείδητα να παίρνουμε στιγμιαίες αποφάσεις και να αντιδράμε άμεσα σε διάφορες καταστάσεις για να επιβιώσουμε.

Όταν όμως αυτά τα συναισθήματα έρχονται στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια μιας εργασίας, μπορούν να σε “παγώσουν” και να κολλήσεις. Για παράδειγμα, αν έχεις πολύ φόρτο εργασίας και φοβηθείς ότι δεν θα προλάβεις κάποιο deadline, τότε ο φόβος και η αρνητική σκέψη πρέπει να τιθασευτεί και να μετατραπεί σε θετικότητα ώστε να αποδώσει καρπούς.

Το να σκέφτεσαι αρνητικά είναι μία συνήθεια όπου μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να την αποφύγει.

Τώρα, πριν χρειαστεί να αλλάξουμε τον τίτλο του άρθρου σε “ οι επιδράσεις της αρνητικής σκέψεις”, ας δούμε τις 4 συνήθειες με τις οποίες μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να λειτουργεί με θετική σκέψη:

1. Άκου μουσική

Βάλε να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική μόλις ξυπνήσεις. Κατά προτίμηση η ένταση να είναι υψηλή, αλλά ένα “κλικ” λιγότερο από αυτό που θα προκαλέσει τους γείτονες να καλέσουν την αστυνομία (μην γελάτε, είμαι παθών). Η μουσική απελευθερώνει ντοπαμίνη στον εγκέφαλο που παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση καλής, θετικής διάθεσης.

2. Χαμογέλα

Να χαμογελάτε πολύ συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας. Ακόμα και αν δεν έχετε λόγο να χαμογελάτε και το κάνετε ψεύτικα, οι μυς του προσώπου μας όταν χαμογελάμε, δίνουν σήμα στον εγκέφαλο να απελευθερώσει ενδορφίνες και σεροτονίνη όπου αυτές οι χημικές ουσίες μας ανεβάζουν τη διάθεση και την παραγωγικότητα μας.

3. Γράψε

Αφιέρωσε λίγα λεπτά και γράψε σε ένα χαρτί ή σε μία ηλεκτρονική σημείωση ότι έντονες θετικές εμπειρίες έχεις ζήσει. Θα δεις ότι αμέσως φτιάχνει ή ανεβαίνει η διάθεση σου.

4. Διασκέδασε

Μην πέσεις στη παγίδα της ρουτίνας και της πίεσης. Πολλές φορές αφήνουμε την διασκέδαση στο έλεος του χρόνου και συνήθως δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε αυτό που πραγματικά μας κάνει χαρούμενους. Βρες χρόνο και πήγαινε μία βόλτα, δες μία ταινία ή κάνε οτιδήποτε σου αρέσει.

Η επιτυχία οδηγεί στη θετικότητα και την χαρά, αλλά πρώτα η θετικότητα και η χαρά οδηγούν στην επιτυχία. Βρες χρόνο ώστε να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να ανταποκρίνεται θετικά σε κάθε κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο, πέρα από όλα τα καλά στοιχεία που προσφέρει η θετική σκέψη όπως περισσότερη χαρά στη ζωή σου κλπ, θα αυξήσεις επίσης και τις δεξιότητες σου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr