NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Πως η πνευματικότητα του ατόμου ενδυναμώνει την έκφραση της επιχειρηματικότητάς του

Πως η πνευματικότητα του ατόμου ενδυναμώνει την έκφραση της επιχειρηματικότητάς του

Η πνευματικότητα ως προϋπόθεση για ολιστική επιτυχία στην ζωή!

Βρίσκομαι σε χώρο του διαδικτύου και χωρίς την ‘έγκρισή’ μου εμφανίζεται  διαφήμιση - μίνι παρουσίαση μεγάλης εταιρείας τροφίμων, η οποία βραβεύτηκε για τις επενδύσεις της. Η ροή του λόγου του διευθύνοντα συμβούλου με ωθεί να την ακούσω με ενδιαφέρον μέχρι την στιγμή που λέει: ‘’ Έρχονται σε μας πολλοί νέοι άνθρωποι με εξαιρετικές σπουδές και βαθμιαία τους παροτρύνουμε να φύγουν και να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση’’. Εκεί ακριβώς εμπνεύστηκα από την φυσικότητα και την αμεσότητα του λόγου του αλλά και από το μήνυμά του.

Η πνευματικότητα είναι συνδεδεμένη με την απλότητα και την καθαρότητα του σχεδιασμού δραστηριότητας σε όλα τα επίπεδα και της εκτέλεσής του μέσα από πλαίσιο εμπιστοσύνης, χαράς, δημιουργικότητας, υπομονής, προσωπικών και συλλογικών αξιών και άλλων βασικών για την ζωή ποιοτήτων. Η απουσία της από την καθημερινότητα και την επαγγελματική δραστηριότητα επιφέρει και το ανάλογο τίμημα, συνήθως την έλλειψη ολιστικής επιτυχίας-πληρότητας.

Όπου κι αν κοιτάξουμε στον κόσμο, αντιλαμβανόμαστε την επαναστατικότητα της εποχής μας. Σε αντίθεση με άλλες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας, αυτή η επανάσταση προϋποθέτει πρώτα και πάνω από κάθε τι την διεύρυνση της ανθρώπινης συνειδητότητας, ως κύριο στόχο προς την πνευματικότητα σε συνδυασμό με την πραγματικότητα και ανεξάρτητα από τις λοιπές αναγκαίες δράσεις. Ας κάνουμε μία στάση στον όρο ΄διεύρυνση συνειδητότητας΄ που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των αναζητητών του πνεύματος αλλά και των αυστηρών ορθολογιστών για ακριβώς αντίθετους λόγους. Οι μεν έχουν την τάση συχνά να τον επικαλούνται εύηχα και ηδονιστικά, οι δε την δυνατότητα να αμφισβητούν το βαθύτερο νόημα και την σημασία του.

Η αρχική σημασία της συνείδησης είναι η σύμφυτη, εσωτερική γνώση που έχει κάποιος για τον εαυτό του. Επομένως η διεύρυνση συνειδητότητας προκύπτει ως μία ευρύτερη οπτική και αντίληψη, ένα μέτρο-δείκτης για την ουσιαστική γνώση του εαυτού μας αλλά και όλων των άλλων όντων σε ένα βαθύτερο και πιο ουσιαστικό επίπεδο. Μέσα από ένα τέτοιο πλαίσιο προσεγγίζουμε την καθαρότητα και διαύγεια του νου και της σκέψης, την εκτίμηση και βαθιά κατανόηση της αξίας του εαυτού και των άλλων άρα και των ανθρώπινων σχέσεων και συνεργασιών, την στρατηγική κατεύθυνση και τον σεβασμό στις προσωπικές και συλλογικές αξίες. Με αυτόν τον τρόπο, οδηγούμαστε με ασφάλεια στην αυτοπραγμάτωση, την αρμονία και την πληρότητα.

Ας αντιληφθούμε πόση δυναμική και εξελικτική τάση έχει, πόση διαφορά κάνει ένας επιχειρηματικός οργανισμός – ένας επιχειρηματίας που επιλέγει να επενδύσει στην προσωπική εξέλιξη και στις ποιοτικές προδιαγραφές που αναφέραμε παραπάνω. Πόσο μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει δημιουργικά το ανθρώπινο δυναμικό του, πόσο μπορεί να δημιουργήσει ασφάλεια και σεβασμό στους πελάτες και εν δυνάμει πελάτες του, πόσο μεγάλο θετικό αντίκτυπο μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστικά και συναγωνιστικά στην αγορά που κινείται. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της αγοράς όπου η πλειονότητα των επιχειρήσεων ή νέων επιχειρήσεων κινούνται από την κρισιμότητα έως την επιβίωση, τα παραπάνω εφόδια αποκτούν μοναδική ισχύ.

Η διαύγεια στις επιλογές και τις αποφάσεις, η ξεκάθαρη στρατηγική ή ο επανασχεδιασμός της, η τήρηση θεμελιωδών αρχών και αξιών και η έμπνευση και κινητοποίηση των ανθρώπων παραπέμπουν, πέραν του επιχειρηματικού χώρου, στους συνειδητούς ηγέτες του συνειδητού κόσμου που έχουμε ανάγκη να δημιουργήσουμε στο μέλλον. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr