NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Τι σημαίνει να είσαι Entrepreneur; [Μέρος 3ο]

Τι σημαίνει να είσαι Entrepreneur; [Μέρος 3ο]

10 πετυχημένοι Έλληνες startupers απαντούν τι σημαίνει για αυτούς το να είναι κάποιος Entrepreneur!

Είναι γνωστό πλέον πως θέλει μεγάλη δόση θάρρους και αποφασιστικότητας να ξεκινήσει κανείς μια startup στην Ελλάδα. Σε δύο προηγούμενα άρθρα στο επιχειρώ, (Τι σημαίνει να είσαι entrepreneur; - Μέρος 1οΤι σημαίνει να είσαι ένας entrepreneur; - Μέρος 2ο) ρωτήσαμε πετυχημένους επιχειρηματίες από την ελληνική startup σκηνή, να ορίσουν τον όρο του Entrepreneur. Έτσι και σήμερα, ζητήσαμε το ίδιο από 10 ακόμη πετυχημένους Έλληνες startupers. Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή λοιπόν, ακολουθούν οι ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους πάνω σε αυτό το ερώτημα.

Μάνος Περακάκης, βασικός συνιδρυτής της Mentionlytics

Μικρόβιο. Αν το ‘χεις, το ξέρεις. Ότι άλλο και να κάνεις πάντα θα σε τρώει. Να κάνεις κάτι καινούργιο, να λύσεις ένα πρόβλημα, να κάνεις κάτι με τον τρόπο που πραγματικά πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος!

Η Λέλα Δρίτσα, Co-Founder της Nannuka

Να μπορείς να εμπνέεις την ομάδα σου να ακολουθεί το επιχειρηματικό σου όραμα, όχι απλά να μην διστάζεις αλλά να διεκδικείς τη βοήθεια από άλλους entrepreneurs που έχουν περπατήσει στα ίδια βήματα, να έχεις στραμμένες τις κεραίες σου σε ό,τι διαδραματίζεται γύρω σου όχι μόνο στον επιχειρηματικό κόσμο και το οικοσύστημα των startups αλλά και στην κοινωνία -εξωστρέφεια δηλαδή και διάθεση για επικοινωνία- και τέλος,  να είσαι ένας άνθρωπος χρήσιμος για τους συνανθρώπους σου.

Ζωή Κουρνιά, Co-Founder Ingredio 

Επιχειρηματίας για μένα δεν είναι μία δουλειά, είναι το όραμα να λύσεις μία πραγματική ανάγκη της κοινωνίας δημιουργώντας ένα κερδοφόρο, καινοτόμο προϊόν για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο. Στην πορεία αυτή ένας επιχειρηματίας υλοποιεί μία ιδέα σε προϊόν κάτι που συμπεριλαμβάνει να υιοθετήσει έξυπνες στρατηγικές μη ακολουθώντας κοινές πρακτικές. Ο επιχειρηματίας οργανώνει, διαχειρίζεται και αναλαμβάνει τους κινδύνους μιας επιχείρησης λαμβάνοντας αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την υλοποίηση της ιδέας. Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας είναι ανεξάρτητος για να αναπτύξεις ένα επιτυχημένο προϊόν.

Η αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών μπορεί να περιλαμβάνει δράσεις όπως η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου, την πρόσληψη του ανθρώπινου δυναμικού, την απόκτηση οικονομικών και υλικών πόρων, την ηγεσία, και να είναι υπεύθυνος για την επιτυχία ή την αποτυχία της επιχείρησης.

Δημήτρης Προμπονάς, Γιάννης Ήμελος και Στέφανος Αλκίδης, ιδρυτές CollegeLink 

Entrepreneur για εμάς σημαίνει να ξυπνάς και να κοιμάσαι και ο εγκέφαλός σου να σκέφτεται διαρκώς νέα δεδομένα, νέες ιδέες, προιόντα και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του ανθρώπου και δη σε ένα τεχνολογικά διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η επιχειρηματικότητα ήρθε και μας βρήκε, όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα, άλλα κάποια στιγμή τέθηκαν βιοποριστικά ζητήματα, τα οποία έπρεπε να λύσουμε, εξού και η ιδέα έγινε επιχείρηση, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να συνεχίσεις να ασχολήσε με αυτό που πραγματικά αγαπάς, εκτός βέβαια αν είσαι δισεκατομυριούχος και ότι κάνεις το κάνεις για Hobby.

Αντώνιος Παναγώτας – co-founder isostevia

Το να είσαι επιχειρηματίας είναι στάση ζωής. Πρέπει να αφοσιωθείς στο στόχο σου, να πιστεύεις σε αυτόν και να κάνεις και τους άλλους να πιστέψουν στο όραμα σου, είτε είναι συνεργάτες, είτε το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι, ακόμη και την οικογένεια σου, για να μπορέσει να σε στηρίξει. Συνεπώς το να είσαι entrepreneur δεν αποτελεί δουλειά, είναι ιδιότητα όπως για παράδειγμα ένας μοναχός, δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις επάγγελμα αλλά στάση ζωής.

Σωτήρης Μπαντάς, President & CEO της Centaur Analytics.

Δημιουργία και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ικανοποίηση όταν το προϊόν σου περιβάλλεται με αγάπη και ενθουσιασμό από τον πελάτη.

Χρήστος Σταμάτης, CEO & Founder της Merimix

Να βλέπεις την ευκαιρία, όταν οι άλλοι την προσπερνούν, να δημιουργείς κέρδος μέσα από τη λύση καθημερινών προβλημάτων, να είσαι έτοιμος να αλλάξεις την κουλτούρα αυτού του κόσμου.

Ρωξάνη Κουτσολουκά, CEO & Founder της JoinCargo

Για μένα είναι πολύ σημαντικό να είσαι συγκεντρωμένος στο στόχο σου, να αγωνίζεσαι για την ποιότητα, να δρας αποφασιστικά κάνοντας ένα βήμα τη φορά και να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Θα πρέπει να μην επαναπαύεσαι, να μαθαίνεις διαρκώς και να εξελίσσεσαι, να προσαρμόζεις τις υπηρεσίες ή το προϊόν στα προβλήματα και τις ανάγκες της αγοράς. Πάντα υπάρχει λύση και δεν είναι μόνο μία- πρέπει να βλέπεις το κάθε εμπόδιο ως μια ευκαιρία για δημιουργία,  και φυσικά να μην ξεχνάς ότι ο δρόμος για την επιτυχία είναι πιο ωραίος με παρέα και θα φτάσεις εκεί με ομαδική δουλειά.

Γιάννης Ψαρράς, CEO & Head of Technology στο Moosend

Ο entrepreneur δεν είναι απλά επιχειρηματίας. Είναι ο ηγέτης μιας επιχείρησης. Χρειάζεται να έχει επιμονή, να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια, μέχρι να βρει τον κατάλληλο τρόπο να πετύχει αυτό που επιδιώκει. Οι απογοητεύσεις είναι συχνές στον δύσκολο δρόμο της επιχειρηματικότας. Όμως, η επιμονή και η πίστη στις προσωπικές ικανότητες είναι στοιχεία που διακρίνουν τον entrepreneur. Δύο ακόμα χαρακτηριστικά του entrepreneur είναι το ενδιαφέρον του για τους ανθρώπους, πελάτες και εργαζομένους, και η ικανότητά του στην αποτελεσματική επικοινωνία.

Κωνσταντίνος Τσουκαλάς – Co-Founder Naido.

Ελευθερία. Να κρατάω το αποτέλεσμα και την αξία όλης της εργασίας μου στα χέρια μου. Να δημιουργώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr