NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Πως να βρεις διέξοδο όταν νιώθεις χαμένος

Πως να βρεις διέξοδο όταν νιώθεις χαμένος

Δεν είσαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματά σου ή με το πώς είναι η ζωή σου και νιώθεις χαμένος μέσα σε κάποιο πρόβλημα. Είσαι εγκλωβισμένος και απογοητευμένος και νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί δεν έχεις τα μέσα, τους πόρους ή τις γνώσεις για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την όλη κατάσταση.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που ταυτίζονται με αυτήν την συναισθηματική κατάσταση.  Μπορεί να βρίσκεσαι και εσύ σε αυτή την κατάσταση για λίγο χρονικό διάστημα ή μπορεί ακόμη και για χρόνια ολόκληρα. Παρόλα αυτά δεν κάνεις κάτι για να το αντιμετωπίσεις… απλά το δέχεσαι … ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ;

Γιατί δεν κάνεις κάτι; Μα θα μου πεις τι μπορώ να κάνω … και εγώ θα σου απαντήσω κάνε κάτι, οτιδήποτε, απλά κάνε κάτι που να πιστεύεις ότι θα σε οδηγήσει κάπου, κάπου καλύτερα από εδώ που είσαι τώρα.

Αν χαθείς μέσα στο δάσος χωρίς να έχεις κανένα εφόδιο τι θα κάνεις; Θα κάτσεις σε μια γωνιά και θα παραπονιέσαι για την κατάσταση; θα κάτσεις κάτω και θα περιμένεις να αλλάξει κάτι από μόνο του; Κάτι μου λέει ότι θα κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου να βρεις καταφύγιο, θα κάνεις τα πάντα για να βρεις διέξοδο από την κατάσταση που είσαι προς κάτι καλύτερο, προς τη σωτηρία.

«Και πως μπορώ», θα ρωτήσεις εύλογα, «να βγω από αυτήν την κατάσταση; Πως μπορώ να βρω το δρόμο όταν νιώθω χαμένος;»

Η πρωταρχική και απόλυτα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

«Το τι μπορείς και τι όχι ΔΕΝ εξαρτάται από τις ικανότητες σου αλλά από τα πιστεύω σου. Για να συμβεί κάτι πρέπει να το πιστέψεις. Άρα η φράση «Όλα γίνονται» μετατρέπεται σε «Όλα γίνονται, αν τα πιστεύεις», δηλαδή «ότι πιστεύεις γίνεται». Η ιστορία που έχεις στο μυαλό σου για σένα καθοδηγεί τα αποτελέσματα σου, καθώς καθοδηγεί τη δράση σου» αναφέρει ο Νικόλα Σμυρνάκης στο υπέροχο βιβλίο του «Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου» . 

Παράθεση - epixeiro.gr

Το τι μπορείς και τι όχι ΔΕΝ εξαρτάται από τις ικανότητες σου αλλά από τα πιστεύω σου. Για να συμβεί κάτι πρέπει να το πιστέψεις. -Νικόλας Σμυρνάκης-

Πίστεψε ότι μπορείς και ξεκίνα την προσπάθεια σου προς εκείνη την κατεύθυνση που πιστεύεις ότι βρίσκεται η «λύση». Αν δεν είσαι σίγουρος προς τα πού να πας εμπιστεύσου το ένστικτο σου, το «πραγματικό εγώ» σου όπως το ονομάζει ο Νικόλας Σμυρνάκης. Γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Το πραγματικό εγώ σου ξέρει ακριβώς τι θέλεις, και σε σπρώχνει να το αποκτήσεις».

Στη συνέχεια θα πρέπει να βρεις εκείνα τα «εργαλεία» που πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν στην όλη σου προσπάθεια. Σίγουρα θα έχεις δει σε ταινίες οι πρωταγωνιστές σε ανάλογες περιπτώσεις να προσπαθούν να φτιάξουν εργαλεία ή όπλα με ότι βρουν τριγύρω. Όπως θα αντέγραφες τα παραδείγματα αυτά ψάξε, βρες και αντέγραψε περιπτώσεις ανθρώπων ή οργανισμών που έχουν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση και κατάφεραν να βγουν νικητές. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν ήταν τόσο εύκολη και μαζικά προσβάσιμη η πληροφορία. Χωρίς κανένα κόστος τις περισσότερες φορές και από την άνεση του σπιτιού μας μπορούμε να αντλήσουμε σε δευτερόλεπτα πληροφορίες για οτιδήποτε μας απασχολεί ή ενδιαφέρει.

Στη συνέχεια θα πρέπει να βρεις ένα μέντορα, κάποιον που έχει πετύχει αυτό που θέλεις και είναι «διατεθειμένος» να σε καθοδηγήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή 24 ώρες το 24ωρο. «Εντάξει με αυτά που έχεις πει μέχρι τώρα αλλά αυτό ΔΕΝ γίνεται, πως μπορώ να υποχρεώσω και πως μπορώ να πληρώσω κάποιον για να είναι διαθέσιμος οποτεδήποτε τον χρειαστώ, αυτό είναι αδύνατον!» θα προτρέξεις να μου πεις … και θα εγώ θα σου θυμίσω : ««Όλα γίνονται, Όλα γίνονται, αν τα πιστεύεις, δηλαδή ότι πιστεύεις γίνεται». Δε χρειάζεται να πληρώσεις κάποιον για να γίνει μέντορας σου. Μπορείς να έχεις δωρεάν οποιονδήποτε επιλέξεις εσύ ως μέντορα, στην πραγματικότητα δε χρειάζεται καν να ζει!!!  Μπορεί να σε καθοδηγήσει καθημερινά και όποτε εσύ το χρειαστείς μέσα από τα βιβλία που έχει γράψει, από τη βιογραφία του ή μέσα από τα βίντεο και τα ηχητικά που υπάρχουν ελεύθερα στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα.

Τέλος όπως και στην περίπτωση του δάσους, αφού κατέληγες στο τί θα έκανες, θα αναλάμβανες άμεσα δράση χωρίς να περιμένεις αν είναι η κατάλληλη στιγμή ή αν έχεις όλα τα εφόδια που χρειάζεσαι, έτσι και στην πραγματικότητα ανάλαβε ΑΜΕΣΑ δράση. Δράση χρησιμοποιώντας εκείνα τα εργαλεία που έχεις διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή. Στην πορεία θα καταλάβεις τι λειτουργεί και τι όχι , στην πορεία όμως όχι από πριν.

Ότι και να σου συμβαίνει, ότι και να αντιμετωπίζεις δέξου του και αποδέξου το σαν μέρος της διαδικασίας, σαν κομμάτι της πορείας προς την επιτυχία. Γιατί;

Γιατί «Το εμπόδιο, για τους πολλούς είναι λόγος παραίτησης. Είναι και κάποιοι λίγοι, που νιώθουν τρελοί από ευτυχία όταν το συναντούν. Γιατί πατούν πάνω του και ψηλώνουν!» - Νικόλας Σμυρνάκης 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr