NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Marketing
ανάγνωση

5 ιδέες για μάρκετινγκ τελευταίας στιγμής για την Ημέρα των Ερωτευμένων

5 ιδέες για μάρκετινγκ τελευταίας στιγμής για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Η Ημέρα των Ερωτευμένων είναι προ των πυλών και ως ιδιοκτήτης μιας ΜμΕ ψάχνετε τρόπους να εκμεταλλευτείτε υπέρ σας αυτήν την γιορτή. Πράγματι η αυριανή μέρα αποτελεί μια ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τους πελάτες σας ακόμη και αν η εταιρία σας δεν έχει άμεση σχέση με την ημέρα. 

Αν βέβαια το προϊόν σας ή η υπηρεσία που προσφέρετε συσχετίζεται με τον Άγιο Βαλεντίνο, τότε είστε τυχερός. Μην σκέφτεστε ότι είναι αργά να κάνετε κάποια διαφημιστική/προωθητική ενέργεια. Εξάλλου, το 60% των αγορών για την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου, πραγματοποιείται 5 μέρες πριν και την ίδια της γιορτής. Στοχεύστε σε εκείνους που ψάχνουν να κάνουν μια αγορά της τελευταίας στιγμής. Και είναι αρκετοί αυτοί!

Ακολουθούν παρακάτω 5 ιδέες μάρκετινγκ που μπορείτε να ακολουθήσετε σήμερα, γιατί ποτέ δεν είναι πραγματικά αργά να έρθετε σε επαφή με τους πελάτες σας και τους δείξετε πόσο τους εκτιμάτε.

1# Δημιουργήστε μια προωθητική ενέργεια την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Δεν χρειάζεται να είστε επιχείρηση που πουλάει καραμέλες, λουλούδια ή κοσμήματα για να επωφεληθεί από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ακόμα κι αν η υπηρεσία ή τα προϊόντα σας δεν σχετίζονται με την γιορτή, μπορείτε ακόμα να έχετε προωθητικές ενέργειες. Ποια πρέπει να είναι η στρατηγική σας; Αντί να ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να αγοράσουν δώρα το ταίρι τους, μπορείτε να τους στείλετε μια ειδική προσφορά ως "δώρο". Αδράξτε την ευκαιρία να δείξετε στους πελάτες σας πόσο τους εκτιμάτε.

#2 Δημιουργήστε ένα θεματικό Facebook Cover

Το να φτιάξετε ένα θεματικό, λόγω ημέρας, facebook Cover είναι ένας καλός τρόπος να κάνετε το κοινό σας να αλληλεπιδράσει με την σελίδα σας. Μπορεί να μην υπάρξουν κάποια άμεσα οφέλη από αυτήν την κίνησή σας, όμως θα κάνετε το κοινό σας να μιλήσει για εσάς.

#3 Δημιουργήστε έναν οδηγό για τα δώρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Δεδομένου ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι διαβόητη για τους αγοραστές της τελευταίας στιγμής που πανικοβάλλονται για να βρουν το σωστό δώρο για τους αγαπημένους τους, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να βοηθήσετε τους πελάτες σας μέσω μιας λίστας με ιδέες δώρων. Μπορείτε να φτιάξετε μία για προϊόντα ή υπηρεσίες που πουλάτε ή ακόμα και να κάνετε προτάσεις δώρων για πράγματα που δεν προσφέρετε στην επιχείρησή σας. Ο στόχος είναι να βοηθήσετε τους πελάτες σας να βρουν κάτι άμεσα που θα θέλουν να δωρίσουν στους αγαπημένους τους και όχι απαραίτητα για να κάνετε εσείς μία πώληση. Προτείνοντας ενδιαφέρουσες ιδέες δώρων στους πελάτες σας και βοηθώντας τους να λύσουν το πρόβλημά τους, δημιουργείτε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Θυμηθείτε επίσης να μοιραστείτε τις ιδέες σας σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων.

#4 Στείλτε μια ευχητήρια κάρτα στους πελάτες σας μέσω email

Εάν έχετε μια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στείλτε στους συνδρομητές σας μια κάρτα Happy Valentine's Day και συμπεριλάβετε μια ειδική προσφορά μαζί με αυτήν. Και πάλι, μπορείτε να εμπορευτείτε την προσφορά σας ως ένα ειδικό δώρο για τους πιστούς πελάτες σας αντί να προωθήσετε προϊόντα ή υπηρεσίες για τους πελάτες σας που μπορούν να αγοράσουν στους αγαπημένους τους. Αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λειτουργεί ως "Σας Ευχαριστούμε" και σας προσφέρει μια δικαιολογία για να προσεγγίσετε ξανά τους πελάτες σας με ένα μη ενοχλητικό τρόπο.

#5 Δημιουργίστε μαρτυρίες πελατών σας

Είτε έρχεστε σε επαφή με τους συνδρομητές σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω μιας ανάρτησης στα κοινωνικά μέσα, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας προσφέρει την ευκαιρία να απευθυνθείτε στο κοινό σας και να τους ζητήσετε να δώσουν στην επιχείρησή σας λίγη αγάπη με τη μορφή κριτικής. Είναι απλά μια φιλική υπενθύμιση σε όσους είχαν μια καλή εμπειρία με την επιχείρησή σας να ξαναέρθουν σε επαφή με αυτήν. Είναι εύκολο να αποκτήσετε καλές κριτικές online. Θυμηθείτε να μην είστε πολύ πιεστικοί και ίσως μπορείτε να τους παροτρύνετε προσφέροντάς τους μια ειδική προσφορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr