NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Στρατηγικές Επένδυσης στα Κρυπτονομίσματα [Μέρος Α]

Στρατηγικές Επένδυσης στα Κρυπτονομίσματα [Μέρος Α]

Στα πρώτα τρία άρθρα μας αναλύσαμε την φύση της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων, τον τρόπο που κάποιος μπορεί να τα αγοράσει και να τα αποθηκεύσει αλλά και τα είδη και τις κατηγορίες τους. Στο σημερινό μας άρθρο θα αναλύσουμε τους τέσσερεις τρόπους που μπορεί κάποιος να επενδύσει στα ψηφιακά νομίσματα.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα άρθρα μας συγγράφονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν οικονομικές ή επενδυτικές συμβουλές. Καθένας ξεχωριστά οφείλει να διεξάγει την έρευνα του προτού εμπλακεί με τα ψηφιακά νομίσματα και να μην επενδύει ποτέ κεφάλαια που δεν διατίθεται να απολέσει χωρίς να επηρεαστεί η οικονομική του σταθερότητα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις  στρατηγικές επένδυσης:

1) Long-term Investment

Ξεκινάμε με την στρατηγική επένδυσης με μακροπρόθεσμη προοπτική. Όταν αναφερόμαστε σε μακροπρόθεσμη προοπτική εννοούμε από 12 έως 36 μήνες. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι πέραν συγκεκριμένων νομισμάτων (Blue Chips) που έχουν λειτουργικότητα και χρήση αρκετά νομίσματα έχουν προοπτική αλλά δεν έχουν ακόμα επιδείξει πρόοδο στην εξέλιξη της τεχνολογίας που περιγράφουν στο Whitepaper τους. Να τονίσουμε ότι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό  καθώς σαν εταιρείες είναι στα πρώτα τους βήματα και καμία εταιρεία που ξεκινάει από το μηδέν δεν μπορεί μέσα σε τουλάχιστον 12 μήνες να βρει τα πατήματα της και να αποδώσει έργο. Για να ξεχωρίσουμε τις πιο κατάλληλες επιλογές θα πρέπει να δούμε την απόδοση της τιμής τους από το ξεκίνημα τους, την τωρινή κεφαλαιοποίηση αλλά και τις στρατηγικές συνεργασίες που έχουν υπογράψει/ανακοινώσει. Ο χρήστης που θα αποφασίσει να επενδύσει θα πρέπει να έχει αποδεχτεί ότι για μία διάρκεια τουλάχιστον 36 μηνών θα κρατήσει τα νομίσματα του κλειδωμένα και δεν θα επηρεαστεί από το κοινό στα social media το οποίο ζητάει άμεσα αποτελέσματα και ενθουσιάζεται/απογοητεύεται πολύ γρήγορα. Άλλωστε αν κάποιος σου έλεγε ότι σε 36 μήνες η τιμή θα έφτανε σε συγκεκριμένο ύψος δεν θα σε απασχολούσε και πολύ η διακύμανση της μέχρι να φτάσει το σημείο αυτό. Να ολοκληρώσουμε αναφέροντας ότι αυτή είναι η λιγότερο αγχωτική στρατηγική.

2) Masternodes

Τα Masternodes είναι πακέτα που δίνουν συγκεκριμένες εταιρείες στους χρήστες που θα αγοράσουν και κρατήσουν ένα συγκεκριμένο ποσό από το ψηφιακό τους νόμισμα. Τα πακέτα αυτά είναι ουσιαστικά ετήσια μερίσματα με την μορφή παροχής νέων νομισμάτων στους χρήστες αυτούς. Με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες αυτές έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα δυνατό community από holders που θα βοηθήσει την αξία τους να χτίσει αντιστάσεις στις μεταπτώσεις της αγοράς. Η επένδυση σε Masternodes κατόπιν καλής έρευνας για την ουσιαστική αξία και προοπτική χρήσης του επιλεγμένου κρυπτονομίσματος μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία μόνιμου παθητικού εισοδήματος . Κρυπτονομίσματα που προσφέρουν Masternodes έχουμε αναφέρει στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας.

3) Trading

Επόμενη στρατηγική που δεν συνιστούμε σε καρδιακούς χρήστες είναι το Trading. Ο χρήστης θα πρέπει να εξοικειωθεί με την ανάγνωση των τεχνικών διαγραμμάτων ξεκινώντας από το Coinmarketcap αρχικά και έπειτα με την μελέτη της συμπεριφοράς των αγοραστών/πωλητών στα ανταλλακτήρια μέσω της παρακολούθησης των διαγραμμάτων και των εργαλείων που παραχωρούν τα περισσότερα ανταλλακτήρια με το Binance να αποτελεί σημείο αναφοράς. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα εργαλεία όπως το Coinigy όπου ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις των τιμών σε πολλαπλά ανταλλακτήρια. Ο στόχος του Trader είναι η δημιουργία ημερήσιου εισοδήματος από τις αγοραπωλησίες των κρυπτονομισμάτων. Θα πρέπει βέβαια να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι προμήθειες που χρεώνουν τα ανταλλακτήρια καθώς  δεν είναι χαμηλές και επίσης το γεγονός ότι οι ενδείξεις δείχνουν ότι η φορολόγηση για τα κέρδη από το trading θα είναι διαφορετική από  αυτή για το longterm investing με διάρκεια τουλάχιστον 12 μηνών.

4) Mining

Το Mining είναι ουσιαστικά η επένδυση σε υπολογιστικές μηχανές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να εκτελούν τις υπολογιστικές πράξεις που απαιτούνται για να λειτουργεί ένα κρυπτονόμισμα. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους από τους χρήστες. Ο πρώτος είναι να επινοικιάσουν συνδρομητικά εξοπλισμό σε εταιρείες που τρέχουν Mining Farms ή να επενδύσουν οι ίδιοι σε εξοπλισμό που θα φιλοξενήσουν σε δικό τους χώρο. Μεγάλες συζητήσεις γίνονται για το ενεργειακό κόστος διατήρησης των δικτύων των Κρυπτονομισμάτων και πιο ειδικά του Bitcoin. Σε κάθε περίπτωση οι χρήστες θα πρέπει να ζυγίσουν το ενεργειακό κόστος σε σχέση με την απόδοση της επένδυσης.

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος στρατηγική. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει την στρατηγική που ταιριάζει στον χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο του. Στο 2ο μέρος την επόμενη εβδομάδα θα δούμε στρατηγικές επιλογής κρυπτονομισμάτων με βάση την κατηγορία τους και την προοπτική απόδοσης τους. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr