NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Στρατηγικές Επένδυσης στα Κρυπτονομίσματα [Μέρος Β]

Στρατηγικές Επένδυσης στα Κρυπτονομίσματα [Μέρος Β]

Σε συνέχεια του άρθρου της προηγούμενης εβδομάδας θα προχωρήσουμε στο δεύτερο μέρος των Στρατηγικών Επένδυσης στα Κρυπτονομίσματα εστιάζοντας στο να προσδιορίσουμε το καταλληλότερο μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει ο μέσος χρήστης/επενδυτής ώστε να καλύψει τις περισσότερες πιθανότητες για αποδόσεις.

Και στο σημερινό άρθρο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα άρθρα μας συγγράφονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν οικονομικές ή επενδυτικές συμβουλές. Καθένας ξεχωριστά οφείλει να διεξάγει την έρευνα του πρωτού εμπλακεί με τα ψηφιακά νομίσματα.

Οι σημερινοί ρυθμοί ζωής και ο τρόπος με τον οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε την καθημερινότητα έχουν αναγάγει τον χρόνο μας ως το πολυτιμότερο αγαθό που μπορούμε να διαθέσουμε σε κάποιον ή κάτι καθώς ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω  ούτε είναι απεριόριστος για το καθένα από εμάς.

Άρα λοιπόν κάποιος θα πρέπει να δει τα Κρυπτονομίσματα ως ένα τρόπο δημιουργίας παθητικού εισοδήματος, να διαθέσει χρόνο για έρευνα και να έχει μακροπρόθεσμη προοπτική ως προς το πότε θα δει καρπούς. Και το κυριότερο θα πρέπει να επενδύσει χρήματα τα οποία είναι διατεθειμένος να απωλέσει.

Το καλύτερο μοντέλο είναι η επένδυση σε Κρυπτονομίσματα που έχουν δείξει δυναμική (Blue Chips,Performers), δίνουν μερίσματα (Dividend Coins) και το project μπορεί να παρέχει όντως μία καινοτόμα τεχνολογία ως λύση σε μία αγορά που την χρειάζεται και έχει νόημα η υιοθέτηση του Blockchain.

Παράλληλα για την διεκδίκηση μεγαλύτερων αποδόσεων έχει νόημα η διερεύνηση των project που είναι στη φάση ICO (Initial Coin Offering) όπου μπορείτε να αγοράσετε σε πολύ χαμηλή τιμή μεγάλο αριθμό των συγκεκριμένων νομισμάτων. Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί το 70% των ICO αποτυγχάνουν ενώ θα πρέπει να επενδύσετε με μακροπρόθεσμη στρατηγική διότι αν έχετε σκοπό να πουλήσετε άμεσα τα νομίσματα που αγοράσατε για γρήγορο κέρδος αμέσως μόλις μπουν σε ένα ανταλλακτήριο το πιο πιθανό είναι να μην προλάβετε, η τιμή θα πέσει πολύ γρήγορα και ακόμα και να πουλήσετε σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα έχετε πουλήσει σε τιμή κάτω του ενός USD και θα χάσετε τους μεγάλους πολλαπλασιαστές απόδοσης όταν το project πετύχει και η τιμή θα ανέβει ραγδαία. Τα Initial Coin Offerings μπορείτε να τα εντοπίσετε και να δείτε τις αξιολογήσεις τους σε πλατφόρμες όπως: ICODROPS, ICORATING. Και εδώ θα πρέπει η προτεινόμενη τεχνολογία/λύση να λύνει ένα ουσιαστικό πρόβλημα.

Με βάση τα παραπάνω κριτήρια ας εξετάσουμε μερικές επιλογές και τους λόγους που έχουν ενδιαφέρον:

Bitcoin: Είναι το κυριότερο νόμισμα αποθήκευσης/μεταφοράς πλούτου και μέσο για να αγοράσετε τα περισσότερα Κρυπτονομίσματα στα περισσότερα ανταλλακτήρια.

Ethereum: Η πλατφόρμα του χρησιμοποιείται από τις περισσότερες εταιρείες για την έκδοση tokens και smart contracts ενώ το ETH χρησιμοποιείται και ως νόμισμα για να αγοράσετε τα υπόλοιπα Κρυπτονομίσματα.

Bitcoin και Ethereum πρέπει να έχετε πάντα στο πορτοφόλι σας ανά πάσα στιγμή για να μπορέσετε να κάνετε μία άμεση τοποθέτηση σε άλλο κρυπτονόμισμα.

NEO: Το NEO πληρεί αρκετές από τις προϋποθέσεις του ιδανικού μοντέλου που αναφέραμε καθώς πάνω στην πλατφόρμα του λειτουργούν smart contracts και θα εκδίδονται και tokens ενώ όσοι κρατάνε τα NEO τους λαμβάνουν μερίσματα με τη μορφή νέων κρυπτονομισμάτων. Παράλληλα η τιμή του αναμένεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία.

VECHAIN και WALTONCHAIN: Και τα δύο αυτά Κρυπτονομίσματα εστιάζουν στο να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Blockchain στον τομέα των Logistics και του supply chain management ενώ μπορείτε να αγοράσετε και να κρατήσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό των Κρυπτονομισμάτων αυτών ώστε να πάρετε ένα master node και να έχετε ετήσιο παθητικό εισόδημα.

ETHOS και Blockport: Το ETHOS έχει σχεδιάσει και αναμένεται να λανσάρει μέχρι τα τέλη του μήνα το universal wallet που θα δώσει τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής στο ευρύ κοινό να αγοράσει με τη πιστωτική του όλα τα κρυπτονομίσματα. Το Blockport θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες μέσω της πλατφόρμας του να μπορούν να κάνουν αγοραπωλησίες σε πολλαπλά ανταλλακτήρια και να αποθηκεύσουν με ασφάλεια τα Κρυπτονομίσματα τους.

BINANCE COIN, KUCOIN SHARES:  Δύο πολύ καλές επιλογές γιατί συνδέονται με δύο επιτυχημένα ανταλλακτήρια, λειτουργούν ως μέσο πληρωμών χαμηλότερων προμηθειών αγοραπωλησιών Κρυπτονομισμάτων και ανταμείβουν τους χρήστες που τα κρατάνε.

PARKGENE: Το PARKGENE αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας ουσιαστικής φάσης ICO όπου η εταιρεία παρουσιάζει ένα project που επικεντρώνεται στο peer to peer parking αλλά δεν μένει μόνο σε αυτό αλλά πριν ακόμα ολοκληρωθεί η περίοδος της χρηματοδότησης λανσάρει και το δικό της wallet δείχνοντας έτσι άμεσα τις διαθέσεις της για εξέλιξη και δίνοντας αξία από τώρα στο token που θα αγοράσουν οι επενδυτές.

 Τα ανωτέρω παραδείγματα δεν καλύπτουν όλο  το φάσμα των επιλογών που μπορεί να έχει ένας επενδυτής για αυτό καθένας ξεχωριστά πρέπει να κάνει την έρευνα και την αξιολόγηση του.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα! 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr