NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Πως να ξεχωρίσετε τους νικητές της επόμενης μέρας στα Κρυπτονομίσματα

Πως να ξεχωρίσετε τους νικητές της επόμενης μέρας στα Κρυπτονομίσματα

Επιστρέφουμε δυναμικά για το άρθρο του μήνα παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Consensus 2018 στη Νέα Υόρκη.

Οφείλω να ομολογήσω ότι το ταξίδι στο κόσμο των κρυπτονομισμάτων είναι φοβερά ενδιαφέρον και το να ξεκινήσεις κάτι ιδιωτικά και να το εξελίξεις σε core business σου μέσα σε 10 μήνες και να βρεθείς στο επίκεντρο των εξελίξεων είναι το λιγότερο συναρπαστικό.

Πάμε να δούμε τις τελευταίες εξελίξεις. Η αγορά αμέσως μετά το τελευταίο άρθρο μας (στο οποίο σας είχαμε ενημερώσει για το πως θα κινηθείτε) ακολούθησε ανοδική πορεία από τα 365 Δις USD και άγγιξε τα 469 Δις USD  στις 6 Μαΐου για να κατέβει στα 385 Δις USD. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό για τους εξής λόγους:

1) Οι ενθουσιώδεις μικροεπενδυτές που μπήκαν τον Ιανουάριο του 2018 όταν η αγορά ήταν στα ιστορικά υψηλά έγραψαν απώλειες άνω του 50% και τώρα που η αγορά ανακάμπτει βγαίνουν.   

2) Παράλληλα όσοι είχαν επενδύσει πριν και κατά τη διάρκεια του 2017 τώρα ρευστοποιούν για να πάρουν κέρδη αφού είχαν αγοράσει σε τιμές που ακόμα και σήμερα τους δίνουν μεγάλη κερδοφορία.

3) Δεν έχει λυθεί ακόμα το θέμα της απλοποίησης της πρόσβασης στα Κρυπτονομίσματα για το κοινό των μικροεπενδυτών που δεν έχουν άμεση επαφή με τη τεχνολογία.

4) Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το πλαίσιο για να μπουν οι μεγάλοι θεσμικοί.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι σαν το ροντέο. Όποιος αντέξει τα απίστευτα ups and downs (και δεν απογοητευτεί και πουλήσει) μακροπρόθεσμα θα είναι και ο μεγαλύτερος κερδισμένος.

Τα μεγάλα κεφάλαια ετοιμάζονται να μπουν και αυτό μας το αποδεικνύουν οι ειδήσεις του μήνα. George Soros, Rockefellers, Goldman Sachs και HSBC μπαίνουν στα κρυπτονομίσματα ενώ παράλληλα το Coinbase άνοιξε τέσσερις καινούργιες πλατφόρμες ώστε τα επενδυτικά funds να μπορούν να κάνουν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Τρία μεγάλα ερωτήματα θα καθορίσουν τις εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες:

1) Το αν οι Αμερικανικές Αρχές θα αποφασίσουν ότι το Ethereum είναι security ή όχι.

2) Αν το Bitcoin με τη χρήση του Lighting Network θα αποκτήσει επιτέλους την ταχύτητα συναλλαγών που θα το οδηγήσει στην υιοθέτηση του για καθημερινές συναλλαγές.

3) Αν το EOS το project που έτρεξε μία διαδικασία Initial Coin Offering ενός χρόνου και συγκέντρωσε άνω του 1 Δις USD σε κεφάλαια θα λανσάρει μία λειτουργική πλατφόρμα στις αρχές Ιουνίου η οποία και θα αντικαταστήσει το Ethereum αφού θα έχει πολλαπλάσια ικανότητα στην ολοκλήρωση των transactions όπως δηλώνει η εταιρεία. Αν η πλατφόρμα δουλέψει η τιμή θα ανέβει ραγδαία. Αν παρουσιάσει προβλήματα η τιμή θα καταποντιστεί.  

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι το εξής. Η αγορά θα ανέβει, οι αυξομειώσεις τιμών θα σταματήσουν και όσα project δεν έχουν πραγματικό προϊόν που να απευθύνεται σε μία πραγματική ανάγκη της αγοράς και της οικονομίας θα εξαφανιστούν.

Όσοι από εσάς λοιπόν θέλετε να κάνετε την έρευνα σας θα πρέπει να  κοιτάξετε τα εξής:

1) Αποφύγετε τις ICO καθώς 95% των project αποτυγχάνουν ενώ ακόμα και επιτυχημένες ICO που μπήκαν σαν coins στα ανταλλακτήρια δεν τραβάνε πλέον και οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλά.

2) Να ψάξετε για coins που σχετίζονται με πλατφόρμες που έχουν τουλάχιστον ένα MVP ή είναι κοντά στο να παραδώσουν ένα τέτοιο έργο και θα έχουν χρησιμότητα στην αγορά. Είτε αυτό αφορά ανταλλαγή αξίας, smart contracts, supply chain management, AI, Peer to Peer συναλλαγές σε κάτι που έχει νόημα.

3) Δείτε αν το Coin έχει κεφαλαιοποίηση και καλό circulating supply καθώς πλέον η τάση είναι οι επενδυτές να στηρίζουν project  που έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια και έχουν προοπτική.

4) Ψάξτε για νομίσματα κάτω από το top 100 του coinmarketcap και δείτε τι community έχουν στο Telegram καθώς και την αγορά που θα απευθυνθούν. Αυτά τα νομίσματα είναι ότι ήταν οι ICO για το 2017.

5) Δώστε προσοχή στην Ασιατική Οικονομία. Project όπως το NEO, το VECHAIN και το WALTONCHAIN έχουν δημιουργηθεί για να μπορούν να λειτουργήσουν στην Κίνα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα άρθρα μας δεν αποτελούν οικονομικές ή επενδυτικές συμβουλές και ο καθένας θα πρέπει να κάνει τη δική του έρευνα και να επενδύσει χρήματα που είναι διατιθέμενος να απωλέσει.

Δίνουμε ραντεβού για τον Ιούνιο που η εικόνα θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη για το μέλλον της αγοράς. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr