NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

7 σημάδια πως μια ημέρα θα γίνεις ο CEO της εταιρείας

7 σημάδια πως μια ημέρα θα γίνεις ο CEO της εταιρείας

​Δεν έχουν όλοι τις δυνατότητες να αναρριχηθούν στην εταιρική ιεραρχία και να φτάσουν ακόμη και στην θέση του CEO. Τι χρειάζεται όμως για να καταφέρεις κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με τον Jon Youshaei, founder και marketing manager, υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν εάν έχεις «τα φόντα» για να φτάσεις μέχρι το «τιμόνι» της εταιρείας.

Αγαπάς τη δια βίου μάθηση: Η υποχρεωτική εκπαίδευση μπορεί κάποια στιγμή να τελειώνει, όχι όμως και η μόρφωση. Για παράδειγμα, ο Bill Gates βρίσκει χρόνο να διαβάσει 50 βιβλία τον χρόνο. Όπως έχει δηλώσει «μπορώ να επισκεφτώ ενδιαφέροντα μέρη, να συναντηθώ με επιστήμονες και να παρακολουθήσω πολλές διαλέξεις. Αλλά τα βιβλία είναι ο βασικός τρόπος με τον οποίος μαθαίνω νέα πράγματα και δοκιμάζω την αντίληψη μου».

Κάνεις την «βρώμικη» δουλειά: Μπορεί οι διασυνδέσεις και η ευφράδεια λόγου να σου ανοίξουν πόρτες, αλλά η σκληρή δουλειά είναι αυτό που θα σε διατηρήσει στην επιχείρηση και θα σε βοηθήσει να αναρριχηθείς. Παράδειγμα αυτού, ο Bob Iger. Χρειάστηκαν 15 χρόνια δουλειάς στο ABC για να τεθεί επικεφαλής της ABC Entertainment. Το 2000 έγινε COO της Disney και, τελικά, CEO το 2005. Παρέχοντας ποιοτικά αποτελέσματα, ο Iger κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

«Πάσχεις» από απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης: Όχι υπό την έννοια της αμνησίας ή κάποιας πάθησης, αλλά υπό την έννοια του ότι δεν αφήνεις την κριτική να «κατακτά» τις σκέψεις σου. Με άλλα λόγια, δεν την αφήνεις να σε κυριεύει. Μαθαίνεις από αυτήν και προχωράς. Αν και οι περισσότεροι ξεχνούν τα θετικά και μένουν μόνο στα αρνητικά, όσοι είναι σε θέση να βρεθούν κάποτε στο «τιμόνι» μιας εταιρείας ξέρουν πως να χειρίζονται την κριτική, παίρνοντας την σοβαρά αλλά ποτέ πολύ προσωπικά. Συνεχίζουν και βελτιώνονται.

Δεν έχεις δεκαετές πλάνο: Το να έχεις σχέδια για τα επόμενα δέκα χρόνια είναι παραπλανητικό. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί μέσα σε δέκα χρόνια και όσο περισσότερο «δένεσαι» με κάποιο πλάνο, τόσο λιγότερο «ανοικτός» είσαι σε νέες ευκαιρίες που θα πάνε ακόμη πιο μπροστά την καριέρα σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι σπαταλούν πολύ χρόνο στην προετοιμασία και όχι στην πράξη. Οι ηγέτες κατανοούν πως πρέπει να γίνει μια αρχή.

«Πέφτεις» προς τα εμπρός, όχι προς τα πίσω: Θα είσαι στα πάνω και στα κάτω ακόμη και αν βρεθείς στην θέση του επικεφαλής. Οι απροσδόκητες αλλαγές μπορεί να «εκτροχιάσουν» την καριέρα σου εάν δεν ξέρεις πως να ανταποκριθείς σε αυτές. Ο Thomas Edison απέτυχε πολλές φορές πριν εφεύρει τον λαμπτήρα. Εκείνοι που μαθαίνουν να μετατρέπουν τις αποτυχίες τους σε πρόοδο είναι και εκείνοι που εξελίσσονται και μένουν στην κορυφή. Μάθε περισσότερα για αυτούς.

Δίνεις ευκαιρίες σε άλλους: Οι σπουδαίοι CEO όχι μόνο ξέρουν πως να επιλέγουν ταλαντούχα άτομα για την ομάδα τους, αλλά ξέρουν και πως να τους δώσουν την ευκαιρία να φέρουν αποτελέσματα. Οι σπουδαίοι ηγέτες ξέρουν πως να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο, χωρίς να εμπλέκονται με λεπτομέρειες όπως η γραμματοσειρά σε κάποια παρουσίαση.

Είσαι πάντα στο πλευρό των συναδέλφων σου: Οι σπουδαίοι CEO ξέρουν πως να φροντίζουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και τους γύρω τους. Γνωρίζουν, για παράδειγμα, ότι η ομάδα τους μπορεί να φέρει περισσότερα μακροπρόθεσμα εάν διαθέτει την κατάλληλη ξεκούραση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Δεν μένουν στο να λένε πως πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά το κάνουν πράξη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr