NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

5 marketing tips για μικρά ξενοδοχεία και εστιατόρια (Μέρος ΙΙ)

5 marketing tips για μικρά ξενοδοχεία και εστιατόρια (Μέρος ΙΙ)

Στο προηγούμενο άρθρο 5 marketing tips για μικρά ξενοδοχεία και εστιατόρια είδαμε 5 απλές πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να χτίζετε την διαδικτυακή σας εικόνα. Αυτή την εβδομάδα, θα συνεχίσουμε με πέντε ακόμα marketing tips που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από το πλήθος.

1. Διατηρήστε ένα ενημερωμένο blog για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο site

Πρόκειται για ένα ιστολόγιο στο οποίο θα πρέπει να ανεβάζετε τακτικά άρθρα (π.χ. μυστικά συνταγών, κρυμμένες ομορφιές του προορισμού, ιστορία πίσω από διάσημα πιάτα), προκειμένου να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας. Αν και απαιτεί χρόνο, εντούτοις θα σας καταστήσει ως ειδήμονα στη συνείδηση των εν δυνάμει πελατών σας.

2. Συναναστραφείτε με το κοινό σας στα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι απλώς ένα ακόμα εργαλείο για άμεσες πωλήσεις. Καλλιεργήστε σχέσεις με το κοινό σας, κάντε like, share ή comment σε αναρτήσεις τους, μιλήστε μαζί τους, απαντήστε σε σχόλια ή απορίες τους, κάντε τακτικά αναρτήσεις, όχι απαραίτητα προωθητικές.

3. Η πρώτη εντύπωση είναι κρίσιμη. Εκπλήξτε τους ευχάριστα

Δεν θέλετε να ξεκινήσετε άσχημα. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε ότι η πρώτη εντύπωση μετράει. Χαιρετήστε τους με το όνομά τους (αν το γνωρίζετε), κεράστε τους ένα ποτό ή χυμό για τα παιδιά, ιδιαίτερα αν χρειαστεί να περιμένουν, ρωτήστε τους πώς ήταν το ταξίδι τους. Πάντα με χαμόγελο και ευγένεια.

4. Κάντε follow-up χρησιμοποιώντας ένα σύστημα CRM (Customer Relationship Management)

Οι τωρινοί σας πελάτες είναι πιο πιθανό να έρθουν ξανά στο μέλλον, συγκριτικά με όσους δεν έχουν έρθει ποτέ σε σας. Ζητήστε τα e-mail τους και, αφού πάρετε την άδειά τους, ενημερώστε τους για προσφορές και νέα. Μπορείτε επίσης να τους στείλετε ευχετήριες κάρτες (π.χ. σε γιορτές ή στα γενέθλιά τους).

5. Εμφανιστείτε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης

Αν για τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά (π.χ. εστιατόρια Λιτόχωρο) δεν βγαίνετε ψηλά στην Google, τότε έχετε πρόβλημα. Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών (παραπάνω από τους τρεις στους τέσσερις) ξεκινά την αναζήτηση μέσα από την Google, για να δει που θα μείνει ή πού θα φάει. Αν δεν εμφανίζεστε στην πρώτη ή έστω στη δεύτερη σελίδα, τότε θα σας βρουν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr