NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Unlocking Digital
ανάγνωση

Ζούμε ήδη την επόμενη μέρα της ψηφιακής επανάστασης

Ζούμε ήδη την επόμενη μέρα της ψηφιακής επανάστασης

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μ’ ενδιέφερε το digital και ό,τι περιστρέφεται γύρω από αυτό! Aνήκω σ’ εκείνους που έχουν παρακολουθήσει από κοντά όλη την εξέλιξή του μέχρι σήμερα, η οποία και μ’ έχει συνεπάρει απόλυτα.

Θυμάμαι ότι το 1995 θεωρούσα άθλο το να μπορώ ν’ ακούσω το αγαπημένο μου τραγούδι όποτε ήθελα, ενώ σήμερα, υπάρχουν εφαρμογές μέσω των οποίων, on demand έχω όλη τη μουσική βιομηχανία στο χέρι μου, μ’ ένα μόνο κλικ.

Επίσης, ενώ πριν μπει η Google στη ζωή μας, η αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας έμοιαζε με ορειβασία στα Ιμαλάια χωρίς καν μπουφάν, πλέον όχι απλά μπορείς να βρεις τα πάντα, αλλά «παίζεις» και με τα millisecond που θα τα βρεις, ενώ η ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίας είναι αυτό που έχει σημασία.

Και θα σας γυρίσω ακόμα πιο πίσω:

Tη δεκαετία των 80’s υπήρχαν 100 εκατομμύρια υπολογιστές σε χώρους εργασίας, σε εταιρίες για αύξηση της παραγωγικότητας. Τη δεκαετία των 90’s οι υπολογιστές δεκαπλασιάστηκαν, έγιναν 1 δις., με το personal computer (PC) να μπαίνει στα σπίτια μας. Μέσα σε 10 χρόνια, τα touchpoints δεκαπλασιάστηκαν και πάλι, αγγίζοντας τα 10 δις. με την εμφάνιση των smartphones! Και πλέον, διανύοντας τη δεκαετία 2010-2020 έχουμε εισέλθει στην κυριαρχία του Internet of things. Ω ναι… δεκαπλασιασμός και πάλι των touch points φτάνοντας τα 100 δις.

Επιπροσθέτως, έννοιες όπως: Big Data, Quantum Computers, Artificial Intelligence, Deep Learning, Robotics… δεν είναι απλά η επόμενη μέρα του ψηφιακού κόσμου. Είναι το σήμερα, είναι το τώρα.

Καταλαβαίνουμε ότι το Digital Transformation έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Η ευχάριστη επέλαση της τεχνολογίας γίνεται με τόσο σαρωτικούς ρυθμούς, ώστε σχεδόν τα πάντα στη ζωή μας έχουν πλέον ψηφιοποιηθεί.

Και ενώ η δική μας γενιά μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι tech savvy, με εξαιρετική γνώση του digital περιβάλλοντος και των εργαλείων του, οι νέες γενιές είναι tech innates. Είναι ένα με την τεχνολογία. Δεν ξέρουν απλά να χειρίζονται έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έχουν γεννηθεί μέσα στα laptops και τα smartphones. Δεν έχουν απλά 24ωρη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Απαιτούν 24ωρη πρόσβαση στο διαδίκτυο και πολλές φορές δεν τους είναι καν αρκετή. Αυτή, λοιπόν, την αλλαγή εμείς αποφασίζουμε να την αγκαλιάσουμε και να τη δούμε ως όχημα για περαιτέρω εξέλιξη, όχι ως απειλή. Είναι στο χέρι του καθενός να αποφασίσει αν θα μετασχηματιστεί ή όχι. Προσωπικά, έχω συναντήσει πολλές φορές αντιστάσεις στην αλλαγή και αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των ανθρώπων.

Όσο η κουλτούρα μας έρχεται πιο κοντά στην τεχνολογία και η ψηφιακή πυκνότητα εντείνεται, τόσο περισσότερο αρχίζουν να ανοίγουν… οι κλειδαριές και να ξεκλειδώνει ένας νέος κόσμος απεριόριστων δυνατοτήτων.

Ως trusted advisors και με βαθιά γνώση και εμπειρία πάνω στον χώρο του digital και των επιχειρήσεων, στην Generation Υ έχουμε στα χέρια μας τα σωστά κλειδιά για να ξεκλειδώσουμε αυτόν τον κόσμο! Κλειδιά, τα οποία είμαι ενθουσιασμένος που θα μπορούμε από εδώ και στο εξής να μοιραζόμαστε σ’ αυτή τη νέα στήλη, αξιοποιώντας τη γνώση και αντίληψή μας καθώς και συνεισφέροντας στη συλλογική γνώση του ψηφιακού επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Σας ευχαριστώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr