NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Ο ΣΕΜΑ πέτυχε την μεγάλη ανατροπή: Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής ένωσε το κλάδο

Ο ΣΕΜΑ πέτυχε την μεγάλη ανατροπή: Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής ένωσε το κλάδο

Κάτι αλλάζει στην ασφαλιστική αγορά, τα πράγματα σαν να γίνονται πιο απλά, λιγότερο επιτηδευμένα, πιο ποιοτικά. Ένα χρόνο πριν, λέγαμε να το δούμε και να μην το πιστέψουμε. Φέτος το είδαμε και το πιστέψαμε. Είδαμε τάσεις σύμπνοιας, αμεσότητας και αναζήτησης τρόπων σωστής επικοινωνίας στην ετήσια εκδήλωση που έκανε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ελλάδος* (ΣΕΜΑ) στις 17 Οκτωβρίου, για φέτος στο Gazarte.

Ήταν μία εκδήλωση καθόλου εξεζητημένη, για αυτό και πετυχημένη. Και ας μην ξεχνάμε ότι την επιτυχία, μεταξύ άλλων, την προσυπέγραψαν δια της παρουσίας τους οι πρώην πρόεδροι του ΣΕΜΑ κ.κ. Γιώργος Καραβίας (Karavias Underwriters Agency Coverholder at Lloyd’s) και Ιωάννης Ξηρογιαννόπουλος (Insurance Brokers), οι πρώην αντιπρόεδροι του Συνδέσμου, Γιώργος Κούμπας, Ευγενία Καφφετζή. Την εκδήλωση τίμησε, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – ΕΣΠΑ κος Νικόλαος Μακρόπουλος, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Ευρώπης Ασφαλιστικής και η Νάντια Σταυρογιάννη, πρόεδρος του ΕΙΑΣ, ενωμένοι και εμφανώς απομακρυσμένοι από τις συγκρούσεις του παρελθόντος, οι άνθρωποι του ΣΕΜΑ ήταν εκεί.

Στην υποδοχή ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ κος Μιχάλης Τζωρτζωρής, στο πλευρό του χορηγοί όλες οι ασφαλιστικές.

Εκπρόσωποι ασφαλιστικών, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, δικηγόροι, εκτιμητές ζημιών, ασφαλιστικοί σύμβουλοι, o γενικός γραμματέας του ΕΑΕΕ κος Δημήτρης Γαβαλάκης, η πρόεδρος του ΠΣΑΣ κα Θεοδώρα Γουργούλη, ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ Τάκης Μιχαλόπουλος.

Στους απόηχους των συζητήσεων η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, και αν βρεθεί μνηστήρας που να δώσει πολύ πάνω από 600 εκατ. ευρώ για να εξασφαλίσει την νύφη. Πολλά θα ακουστούν πάλι, για τους αναξιόπιστους πάντως μνηστήρες, υπάρχει σχέδιο, δεν θα περάσουν στην φάση υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών. Το στοίχημα είναι να βρεθεί ο επενδυτής, αν όχι πάμε για διάθεση μετοχών.

Το Brexit παιδεύει τους ασφαλιστές, όμως ακούστηκε ότι η συμφωνία που θα υπογραφεί θα είναι κάπως σαν η Βρετανία να έχει παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα Lloyds πάντως σιγούρεψαν τις δουλειές τους. Άνοιξαν «δίαυλο» με τις Βρυξέλλες.

Δεν απουσίασαν οι συζητήσεις για το cyber. Ο χορός των χάκερς καλά κρατεί. Κάτι ξέρουν οι μεσίτες. Αλίμονο σε όσους δεν γνωρίζουν τις σημαίνει cyber κίνδυνος (κυβερνοχτύπημα) και τι μπορεί να κάνει σε μία επιχείρηση.

Δεν παρέλειψαν να συζητήσουν και το θέμα της ΝΝ. Την εβδομάδα που μας έρχεται ετοιμάζονται κινητοποιήσεις. Μάλλον η πέννα των δικηγόρων ετοιμάζεται να παρέμβει. Συζητήσεις έγιναν για την κινητοποίηση που ετοιμάζεται στα γραφεία της ΝΝ την ερχόμενη Πέμπτη για την κατάργηση ενός όρου στις συμβάσεις των ασφαλιστών. Είναι θέμα νομικό και δικηγόρων. Περιμένουμε να δούμε.

Και να και οι συζητήσεις για τον Thomas Cook. Ακούσαμε από μεσίτη που ξέρει καλά την αγορά τουρισμού να λέει ότι ελάχιστες από αυτές τις ελληνικές επιχειρήσεις στο χώρο των ξενοδοχείων θα μπορούσαν να είχαν ασφαλίσει τις πιστώσεις τους. Αλήθεια γιατί; Οι ασφαλιστικές δεν δίνουν όρια κάλυψης ή οι ξενοδόχοι έχουν προβλήματα;

sema_event1.jpg?mtime=20191020153426#asset:147338

Και για να μην ξεχνιόμαστε, είναι το θέμα που δεν σταματά να συζητιέται στους κύκλους των μεσιτών από τον περασμένο Οκτώβριο. Όλο και κάτι έχουν να πουν οι μεσίτες για την Οδηγία Διανομής Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD). Τους έχει κοστίσει γιατί έχουν αναγκαστεί να φτιάχνουν πρακτορειακές. Χρήματα έχουν, όμως. Και αυτοί που δεν έχουν ή βλέπουν ότι θα αποκτήσουν περισσότερο υπογράφουν συμφωνίες συνεργειών.

Κάποιες μικροσυζητήσεις και για τα social media. Καλά όλα αυτά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το Facebook είναι και ο Παράδεισος του δήθεν και του ψεύδεσαι. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά τι είναι τι. Ναι, οι ασφαλιστικές και οι μεσίτες μπορούν να αντλήσουν στοιχεία από μετρήσεις και να φτιάξουν προφίλ καταναλωτών χρησιμοποιώντας τα insurtech και τα ρομποτάκια με την τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι μηχανές και μπορεί να μην ξέρουν που θα σταματήσουν, μιλάμε για machine learning και επίσης υπάρχει και το στατιστικό λάθος. Προσοχή, όσο περισσότερο διασυνδέομαστε, αποξενωνόμαστε. Το πράγμα θέλει εκπαίδευση και ρύθμιση.

Κάποιοι εξυφαίνουν συνωμοσίες και μηχανορραφίες, επωάζοντας το αύριο, ο κλάδος πέρασε από τις Συμπληγάδες, θα δουν ότι δεν έχουν όφελος να ασχολούνται με τα αρνητικά. Η ζυγαριά αρχίσει να ζυγίσει και να βγάζει περισσότερα θετικά.

*Οι Μεσίτες Ασφαλίσεων είναι αυτόνομες επιχειρήσεις, μεσολαβούν μεταξύ πελατών και ασφαλιστικών, προσφέροντας στους πελάτες τους εξατομικευμένες υπηρεσίες ή συνδυασμό υπηρεσιών υπό μορφή κοινοπραξίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr