NEWSFLASH...
How To
ανάγνωση

Οι «κρυφές» λειτουργίες του Instagram για περισσότερες πωλήσεις [Μέρος 1ο]

Οι «κρυφές» λειτουργίες του Instagram για περισσότερες πωλήσεις [Μέρος 1ο]

​Είναι γνωστό πως οι δυνατότητες του Instagram είναι απεριόριστες – ειδικά όταν πρόκειται για πωλήσεις μέσω της πλατφόρμας αλλά και για αύξηση του brand awareness μιας εταιρείας. Ωστόσο, οι περισσότερες επιχειρήσεις (και πολλοί χρήστες) χρησιμοποιούν μόλις ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων που μπορεί να μας προσφέρει η πλατφόρμα του Instagram. Όλοι γνωρίζουμε τις βασικές λειτουργίες και τις χρησιμοποιούμε καθημερινά! Υπάρχουν όμως και κάποιες «κρυφές» λειτουργίες, κάποια έξυπνα hacks που αν αρχίσουμε να τα εφαρμόζουμε θα αλλάξουν την εμπειρία μας στο Instagram ριζικά!

Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις

Ναι, εκτός από το Facebook, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποίηση και στο Instagram, κάθε φορά που κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ή λογαριασμός που ακολουθείτε (παραδείγματος χάριν ένας ανταγωνιστής ή κάποιος λογαριασμός που χρησιμοποιείτε για έμπνευση) δημοσιεύει νέα φωτογραφία.

Μέσα στο πλήθος των ατόμων που ακολουθούμε και λόγω του αλγόριθμου του Instagram που έχει αλλάξει πια, πολλές φορές δεν βλέπουμε τις ειδοποιήσεις που πραγματικά θέλουμε! Για να μην χάσετε ποτέ ξανά κάποια νέα δημοσίευση από τους λογαριασμούς που θέλετε, να τι πρέπει να κάνετε:

  1. Επισκεφθείτε τη σελίδα προφίλ του λογαριασμού, για τον οποίο θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο των τριών κουκίδων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  3. Επιλέξτε Ενεργοποίηση των ειδοποιήσεων για νέες δημοσιεύσεις.
  • Υπάρχει αντίστοιχη επιλογή για ειδοποίηση για νέα stories.
  • Αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή!

Πώς να μαζεύετε υλικό και να το διαχειρίζεστε χωρίς να χάνετε χρόνο

Προσωπικά, πολύ συχνά πιάνω τον εαυτό μου να αποθηκεύει διάφορες φωτογραφίες που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του Instagram. Είτε πρόκειται για έναν λογαριασμό με τον οποίο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, είτε για μια όμορφη εικόνα που θα μας βοηθούσε να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας μέσω Instagram. Όταν όμως έμπαινα στον χώρο των αποθηκευμένων δημοσιεύσεων μου, μέχρι να βρω αυτό που έψαχνα, έχανα ακόμη περισσότερο χρόνο.

Ώρα για λίγη οργάνωση λοιπόν! Πως να το κάνετε:

  1. Διαλέξτε μια ανάρτηση που θέλετε να αποθηκεύσετε.
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο του σελιδοδείκτη κάτω από τη δημοσίευση που θέλετε να αποθηκεύσετε.
  3. Προσθέστε τη δημοσίευση σε μια υπάρχουσα συλλογή ή πατήστε το εικονίδιο + για να δημιουργήσετε και να ονομάσετε μια νέα συλλογή.
  4. Για να δείτε τις αποθηκευμένες δημοσιεύσεις και συλλογές σας, μπείτε στο προφίλ σας και πατήστε το εικονίδιο του αντίστοιχου σελιδοδείκτη για να μεταβείτε στην αντίστοιχη καρτέλα.

Παλιότερες δημοσιεύσεις και πώς να τις διαχειριστείτε

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε στο Instagram, δεν θα έλεγα πως ήταν ακριβώς αυτό που λέμε «business material». Όλοι, όταν ξεκινάμε κάτι νέο, πειραματιζόμαστε για να δούμε τι θέλει το κοινό μας και τι πουλάει τελικά. Ωστόσο, παρόλο που ξέρω ότι αυτές οι πρώτες φωτογραφίες δεν αντικατοπτρίζουν την εταιρία μου, δεν ήθελα να τις διαγράψω. Έχουν κάποιο στοιχείο νοσταλγίας, από τότε που ξεκινούσαμε την εταιρεία και όλα ήταν δύσκολα, αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέροντα και περιπετειώδη. Οπότε και άρχισα να τις αρχειοθετώ! Ναι, απλά τις κρύβουμε από τους ακολούθους μας και όποτε θέλουμε τις ξαναεμφανίζουμε! Να πως να το κάνετε:

  1. Πατήστε τις τρεις κάθετες κουκκίδες στο επάνω μέρος της δημοσίευσης που θέλετε να αρχειοθετήσετε.
  2. Επιλέξτε Αρχειοθέτηση.
  3. Για να δείτε όλες τις αρχειοθετημένες αναρτήσεις σας, απλά πατήστε το εικονίδιο της Αρχειοθέτησης στην επάνω αριστερή μεριά του προφίλ σας.
  4. Αν θέλετε να επαναφέρετε περιεχόμενο στο δημόσιο προφίλ σας, απλώς πατήστε Εμφάνιση στο προφίλ ανά πάσα στιγμή και θα εμφανιστεί στην αρχική της θέση.

Δεν τελείωσα όμως ακόμη! Αν θέλετε να μάθετε πως να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες που έχετε σκοπό να δημοσιεύσετε και να τις αποθηκεύετε για μελλοντική χρήση, πως να κάνετε share τα stories σας ως posts και πως να απενεργοποιήσετε την κατάσταση σας για να μην σας δείχνει συνδεδεμένους, λίγη υπομονή μέχρι το μέρος 2ο!

Μέχρι τότε, πείτε μου εδώ πως σας φάνηκαν οι κρυφές λειτουργίες; Και πως τις χρησιμοποιήσατε για να βρείτε τον ανταγωνισμό ή να κάνετε το προφίλ σας πιο επαγγελματικό!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr