NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

7 τρόποι για να βρεις τη χαρά στην καθημερινότητά σου!

7 τρόποι για να βρεις τη χαρά στην καθημερινότητά σου!
13_12_2019

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Food for Thought, Coaching & Training, Personal Coaching

Όταν η ευτυχία γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, αλλάζει όλη σου η ζωή.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή σου αν μπορούσες να διατηρήσεις την ίδια αίσθηση χαράς και ανεμελιάς που είχες όταν ήσουν παιδί; Καταρχάς θα αισθανόσουν λιγότερο εξουθενωμένος. Έρευνες αποδεικνύουν ότι υιοθετώντας στιγμές χαράς στην καθημερινότητά σου, μπορείς να διώξεις το άγχος, να βρεις λύση σε προβλήματα και να ζήσεις περισσότερο. Και το καλύτερο; Αυτές τις στιγμές χαράς μπορείς να τις βρεις στα αντικείμενα, τα μέρη και τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καθημερινά.

Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Οι τρόποι που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να βλέπεις τη ζωή αλλιώς:

1. Επαναπροσδιόρισε τη στάση σου

Όταν κάτι πηγαίνει στραβά, θυμήσου ότι όταν μία πόρτα κλείνει, μία άλλη ανοίγει. Και μία αποτυχία μπορεί να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Αντί λοιπόν να προσπαθείς να αποδείξεις συνεχώς την αξία σου, προσπάθησε να γίνεσαι διαρκώς καλύτερος. Και αν “πέσεις”, σήκω ξανά. Μάθε και προχώρα. Η χαρά κρύβεται στα πιο μικρά πράγματα. Μόλις λοιπόν ξέρεις πού να κοιτάξεις, θα βλέπεις τα πράγματα με μία πιο θετική ματιά.

2. Κάνε μία παύση

Είναι τόσο εύκολο που μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε, αρκεί να αφιερώσεις 2 μόλις λεπτά: χαλάρωσε, πάρε μία βαθιά αναπνοή και χρησιμοποίησε όλες σου τις αισθήσεις για να αντιληφθείς τις μικρές λεπτομέρειες γύρω σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να μάθεις να εκτιμάς όλα αυτά τα μικρά και ασήμαντα που προσπερνάς και δεν τους δίνεις σημασία στην καθημερινότητά σου.

3. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου στους γύρω σου

Πόσο συχνά εκφράζεις τα συναισθήματά σου στα άτομα γύρω σου; Πόσο συχνά λες “πόσο χαίρομαι που σε βλέπω” και το εννοείς πραγματικά; Δοκίμασέ το την επόμενη φορά που θα πας συναντήσεις ένα φίλο σου και θα διαπιστώσεις πόσο θα χαρείς και εσύ και εκείνος. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή είναι πολύ εύκολο να χάσουμε την ανθρώπινη επαφή. Μην το κάνεις κι εσύ.

4. Γίνε εθελοντής

Δεν έχει σημασία το τι θα κάνεις, αρκεί να το κάνεις. Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου σε εθελοντικές δράσεις και βοήθησε κάποιον που έχει ανάγκη. Θα νιώσεις ότι κάνεις κάτι καλό και χρήσιμο και θα πλημμυρίσεις ελπίδα και ικανοποίηση που κάνεις τη ζωή κάποιου καλύτερη.

5. Ασχολήσου με ένα είδος γυμναστικής που βελτιώνει τη σωματική και ψυχική σου υγεία

Οποιοδήποτε είδος γυμναστικής θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς πλήρως και να εστιάσεις στο μυαλό και το σώμα σου. Ειδικά μάλιστα αν γυμνάζεσαι με παρέα θα έχεις την υποστήριξη και την ενθάρρυνση να συνεχίζεις αυτό που κάνεις.

6. Δοκίμασε κάτι καινούργιο

Καθετί καινούργιο κρύβει μία τεράστια δύναμη. Ο εγκέφαλός σου διεγείρεται από αυτόν τον ενθουσιασμό, την ευχαρίστηση τον ελαφρύ δισταγμό, την περιέργεια και το πάθος που νιώθεις κάθε φορά που ασχολείσαι με κάτι καινούργιο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι ένα μικρό βήμα. Μην ξεχνάς ότι αυτό είναι το μυστικό για τις μεγάλες αλλαγές. Και είναι αυτό που θα σε κάνει πιο ενθουσιασμένο μέρα με τη μέρα.

7. Εστίασε στη χαρά

Δώσε σημασία σε όλα τα μικρά και ασήμαντα πράγματα: τα φύλλα των δέντρων, τον ουρανό, τα λουλούδια. Πες καλημέρα και ευχαριστώ στους ανθρώπους που συναντάς. Παρατήρησε την ομορφιά της φύσης γύρω σου και λίγο πριν κοιμηθείς κάνε μία ανασκόπηση της ημέρα που πέρασε. Είδες; Δεν είναι τόσο δύσκολο.


Αρχική δημοσίευση από Marina Khidekel, Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr